Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

WC papír krónikák

Tudtátok, hogy a papírt már az időszámítás előtti időkben is használták Kínában csomagolóanyagként?
Igazi írásos emlékünk viszont csak a IX. századból maradt fenn, ahol egy muszlim utazó felháborodottságának adott hangot beszámolójában, miszerint a kínaiak nem megmossák, hanem megtörlik nemesebbik felüket.


A XIV. században már direkt erre a célra több millió tekercs papírt gyártottak Kínában.
Míg a rómaiak egy botra szúrt szivaccsal intézték a tisztálkodás eme fajtáját, addig Kínában egyre fejlettebb technikai eljárással végezték a pihe puha tekercsek készítését, és illatosítását.

Mi lenne velünk WC-papír nélkül? Belegondoltál már?

Vajon kivel nem fordult még elő, hogy kétségbeesetten próbálta beosztani a két kockányi papírkészletét? Undi dolog, de a mindennapjainkat végigkíséri. Eléggé bajos lenne manapság a panelekben mondjuk lapulevelek után rohangálni a reggeli kávé elfogyasztása után.

A komfortérzetünkhöz hozzátartozik a tökéletes minőségű papírcsoda kiválasztása egy-egy nagybevásárlás alkalmával. A minap mi is elindultunk WC papír vadászatra az egyik szupermarketbe. Hihetetlen választékkal szembesültünk, no és az árak! Atyaég! Csak WC papír!
Kb. 10 perces hümmögés után kiválasztott a párom egy közép kategóriás, 3 rétegű, barackillatú 24 tekercses pakkot. Bár a fenekemet nem biztos, hogy érdekli a barack illata, de azért rábólintottam a dologra. Ahogy készültünk elhagyni a papírtörlők szentélyét, megakadt a szemem egy hasonló adottságokkal rendelkező terméken, természetesen kedvezőbb árért. Már majdnem lecsaptam rá, amikor észrevettem egy nagyon fontos dolgot... Megfigyeltétek már, hogy alkalmanként a kartonhengerek mérete eltérő lehet? Ebből következik, hogy a tekercs ugyan azonos méretű az összes többivel, de kevesebb papír van rajta. Hogy én mekkorát csalódtam!

Fogyasztói társadalmunk hogy nem követeli a WC papír szabványok bevezetését!? Vagy van ilyen? Akkor kérem belevétetni, hogy a hengerek egységesítése kötelező!
Ahogy azt is szeretném rendszabályozni, hogy a bevásárlókocsikat kisebbre tervezzék. Sajnálatos dolog, hogy amíg fér a kosárba, addig pakolunk. És még így is kénytelenek voltunk a 24 tekercses papírcsodát a szekerünk alján található fémpánt és a kosár közé préselni. Ti ne tegyétek! Ugyanis teljesen megfeledkeztünk róla, így mikor a kasszánál megpróbáltuk a kocsit kitolni, a sípoló hangra két biztonsági őr vetette ránk magát. Úgy megijedtem, hogy majdnem szükség volt az ellopottnak vélt WC papírra.
Sűrű bocsánatkérések közepette kifizette a párom a bevásárlás végösszegét, és a gurigákkal a hónunk alatt eloldalogtunk. Miután elindultunk az autóval egymásra néztünk és röhögésben törtünk ki.

Van, aki nem veszi komolyan a WC papír választás menetét. Mi ezentúl megpróbáljuk legalább ugyanolyan komolyan venni, mint a két marcona biztonsági.
(A cikket beküldte: Florilla)Húsvétváró
Fiacskámra kiskabátot húzok, rám is elég egy nagyszvetter. Itt a tavasz! – csicsergi boldogan egy madárka. Nem győzöm figyelni az ablakon keresztül: a terebélyes hársfa egyre zöldülő ágain vidáman, peckesen ugrál fel-alá. Hangja, akárcsak a nap meleg... »

Finnország - Az ezer tó országa
Nyitottnak kellene lennünk más kultúrák és országok megismerésében, ezért ehhez szeretnék segítséget nyújtani, hogy lásd - igaz az én szememmel - Finnországot, az ezer tó országát! (Ez a beszámoló csak töredéke annak, amelyet tervezek. Olvassátok... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.