Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Valami egészen új a konyhámban

Egy különleges ajándék színesítette meg a konyhában töltött időmet. Mindenkinek ajánlom, aki nem ragadt le a gyorséttermeknél és valamit is ad arra, miből és hogyan készíti el szeretteinek az asztalra kerülő vasárnapi ebédet. Fontosnak tartom mivel, és főleg mennyi idő alatt készítem el a finom falatokat.

Amit most megosztok veletek, az egy nagyon érdekes tapasztalat, ami valóban különleges a mi kis országunkban, ahol még a minőség elé egyelőre az ár kerül.

Nagyon fiatalon ismerkedtem meg a konyha rejtelmeivel, hosszú ideje ismerkedem mindennel, ami a főzéssel kapcsolatos. Az én életemben első, amit az asztalra rakunk és utána jön minden egyéb.
Mindenkinek nagy segítség lehet ez a pár gondolat amit leírok.

Barátaimtól sokszor kapok konyhai dolgokat. 2007 őszén kaptam egy olyan kést, aminek a pengéje nem fém, hanem kerámia (állítólag utcanyelven ipari gyémánt). Mivel fémérzékeny vagyok, célirányosan kaptam ezt a terméket. Azért jó nekem, mert a zöldségeim, gyümölcseim nem érintkeznek fém részekkel és így nem lép a sav kémiai reakcióba semmivel. Nem barnul be a burgonya, padlizsán, stb., az ananászt viszi mint a vajat.
Ennek külön örülök, hisz nálunk jönnek-mennek folyamatosan a vendégek hétvégente, elvileg évekig élezni sem kell. Bioélelmiszerekhez nagyon ajánlom.
Akitől kaptam, nagyon jó barátom, azt mondta, szerelmes leszek a késbe, igaza lett, nem fogtam azóta fémkést a kezemben. Azóta még több időt töltök a konyhában és egyre jobban élvezem a főzést.

Olvastam egy cikket, amiben azt írták: a "szeletelés művészete" valóban ez, ez a hatás érezhető, amikor használom a kerámia kést.

Lehet kicsit bolondnak tart, aki ezt a pár sort elolvassa, de ez azóta valami különleges érzés nálam.
Az allergiám miatt különösen boldog vagyok hogy ilyen személyes ajándékot kaptam.
Köszönöm!
(A cikket beküldte: puba)



Amit a befőzésről tudni kell...
Mint sokan tudjátok, újabb naplóval bővítettem a repertoáromat. Ez pedig nem más, mint a Befőzési receptek, tippek, trükkök... Akinek van kedve, "látogasson meg", sok érdekes, finom dolgot találhat. »

Ahol a fantázia játéka és a természet csodája találkozik
Előfordult már Veled, hogy az égre bámulva, a felhők mozgását figyelve, megelevenedik az, és képeket varázsol eléd? Nem a felhő mozgása, fantáziád a varázsló! A természet is képes hasonló csodákat alkotni, csak fantáziád kell ahhoz, hogy meglásd. Ne menjünk el a csodák mellett. »





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.