Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Valami egészen új a konyhámban

Egy különleges ajándék színesítette meg a konyhában töltött időmet. Mindenkinek ajánlom, aki nem ragadt le a gyorséttermeknél és valamit is ad arra, miből és hogyan készíti el szeretteinek az asztalra kerülő vasárnapi ebédet. Fontosnak tartom mivel, és főleg mennyi idő alatt készítem el a finom falatokat.

Amit most megosztok veletek, az egy nagyon érdekes tapasztalat, ami valóban különleges a mi kis országunkban, ahol még a minőség elé egyelőre az ár kerül.

Nagyon fiatalon ismerkedtem meg a konyha rejtelmeivel, hosszú ideje ismerkedem mindennel, ami a főzéssel kapcsolatos. Az én életemben első, amit az asztalra rakunk és utána jön minden egyéb.
Mindenkinek nagy segítség lehet ez a pár gondolat amit leírok.

Barátaimtól sokszor kapok konyhai dolgokat. 2007 őszén kaptam egy olyan kést, aminek a pengéje nem fém, hanem kerámia (állítólag utcanyelven ipari gyémánt). Mivel fémérzékeny vagyok, célirányosan kaptam ezt a terméket. Azért jó nekem, mert a zöldségeim, gyümölcseim nem érintkeznek fém részekkel és így nem lép a sav kémiai reakcióba semmivel. Nem barnul be a burgonya, padlizsán, stb., az ananászt viszi mint a vajat.
Ennek külön örülök, hisz nálunk jönnek-mennek folyamatosan a vendégek hétvégente, elvileg évekig élezni sem kell. Bioélelmiszerekhez nagyon ajánlom.
Akitől kaptam, nagyon jó barátom, azt mondta, szerelmes leszek a késbe, igaza lett, nem fogtam azóta fémkést a kezemben. Azóta még több időt töltök a konyhában és egyre jobban élvezem a főzést.

Olvastam egy cikket, amiben azt írták: a "szeletelés művészete" valóban ez, ez a hatás érezhető, amikor használom a kerámia kést.

Lehet kicsit bolondnak tart, aki ezt a pár sort elolvassa, de ez azóta valami különleges érzés nálam.
Az allergiám miatt különösen boldog vagyok hogy ilyen személyes ajándékot kaptam.
Köszönöm!
(A cikket beküldte: puba)



Majd ha nagymama leszek, akkor sütök, főzök...
Második házasságomban, 29 évesen kezdtem ismerkedni a főzés rejtelmeivel, mivel az első házasságomban nem volt szükség a "konyhatündéri" teendőimre, mert a volt férjem szakács. Persze láttam tőle nagyon sok mindent, hogy mit és hogyan készít el, de leginkább... »

Egy kis grafológia
Egy mondatban összefoglalva: személyiségjellemzés az írás alapján. A tudósok már régen észrevették, hogy az emberek számtalan jellel kimutatják személyiségjegyeiket - elég, ha arcjátékunkra, gesztusainkra gondolunk. A grafológia segítségével azonban a rejtett... »





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.