Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Valami egészen új a konyhámban

Egy különleges ajándék színesítette meg a konyhában töltött időmet. Mindenkinek ajánlom, aki nem ragadt le a gyorséttermeknél és valamit is ad arra, miből és hogyan készíti el szeretteinek az asztalra kerülő vasárnapi ebédet. Fontosnak tartom mivel, és főleg mennyi idő alatt készítem el a finom falatokat.

Amit most megosztok veletek, az egy nagyon érdekes tapasztalat, ami valóban különleges a mi kis országunkban, ahol még a minőség elé egyelőre az ár kerül.

Nagyon fiatalon ismerkedtem meg a konyha rejtelmeivel, hosszú ideje ismerkedem mindennel, ami a főzéssel kapcsolatos. Az én életemben első, amit az asztalra rakunk és utána jön minden egyéb.
Mindenkinek nagy segítség lehet ez a pár gondolat amit leírok.

Barátaimtól sokszor kapok konyhai dolgokat. 2007 őszén kaptam egy olyan kést, aminek a pengéje nem fém, hanem kerámia (állítólag utcanyelven ipari gyémánt). Mivel fémérzékeny vagyok, célirányosan kaptam ezt a terméket. Azért jó nekem, mert a zöldségeim, gyümölcseim nem érintkeznek fém részekkel és így nem lép a sav kémiai reakcióba semmivel. Nem barnul be a burgonya, padlizsán, stb., az ananászt viszi mint a vajat.
Ennek külön örülök, hisz nálunk jönnek-mennek folyamatosan a vendégek hétvégente, elvileg évekig élezni sem kell. Bioélelmiszerekhez nagyon ajánlom.
Akitől kaptam, nagyon jó barátom, azt mondta, szerelmes leszek a késbe, igaza lett, nem fogtam azóta fémkést a kezemben. Azóta még több időt töltök a konyhában és egyre jobban élvezem a főzést.

Olvastam egy cikket, amiben azt írták: a "szeletelés művészete" valóban ez, ez a hatás érezhető, amikor használom a kerámia kést.

Lehet kicsit bolondnak tart, aki ezt a pár sort elolvassa, de ez azóta valami különleges érzés nálam.
Az allergiám miatt különösen boldog vagyok hogy ilyen személyes ajándékot kaptam.
Köszönöm!
(A cikket beküldte: puba)



Szent Márton-napi hiedelmek
Magyarországon is elterjedt a Márton-napi lúdsütés. Sok hiedelem és népszokás is kapcsolódik hozzá. A hagyomány szerint egy szép, fiatal libát sütnek meg. »

Bánatos lelkek
Gondolom minden állatbarát tapasztalta már, hogy milyen az, amikor kedvence odabújik, dörgölődik, dorombol, örömében nyüszít. De mi van azokkal az árvákkal, akik életük nagy részét kennelekben töltik gazdi nélkül? »




Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.