|
Kategória: Süssünk, főzzünk! Valami egészen új a konyhámbanEgy különleges ajándék színesítette meg a konyhában töltött időmet. Mindenkinek ajánlom, aki nem ragadt le a gyorséttermeknél és valamit is ad arra, miből és hogyan készíti el szeretteinek az asztalra kerülő vasárnapi ebédet. Fontosnak tartom mivel, és főleg mennyi idő alatt készítem el a finom falatokat.Nagyon fiatalon ismerkedtem meg a konyha rejtelmeivel, hosszú ideje ismerkedem mindennel, ami a főzéssel kapcsolatos. Az én életemben első, amit az asztalra rakunk és utána jön minden egyéb. Mindenkinek nagy segítség lehet ez a pár gondolat amit leírok. Barátaimtól sokszor kapok konyhai dolgokat. 2007 őszén kaptam egy olyan kést, aminek a pengéje nem fém, hanem kerámia (állítólag utcanyelven ipari gyémánt). Mivel fémérzékeny vagyok, célirányosan kaptam ezt a terméket. Azért jó nekem, mert a zöldségeim, gyümölcseim nem érintkeznek fém részekkel és így nem lép a sav kémiai reakcióba semmivel. Nem barnul be a burgonya, padlizsán, stb., az ananászt viszi mint a vajat. Ennek külön örülök, hisz nálunk jönnek-mennek folyamatosan a vendégek hétvégente, elvileg évekig élezni sem kell. Bioélelmiszerekhez nagyon ajánlom. Akitől kaptam, nagyon jó barátom, azt mondta, szerelmes leszek a késbe, igaza lett, nem fogtam azóta fémkést a kezemben. Azóta még több időt töltök a konyhában és egyre jobban élvezem a főzést. Olvastam egy cikket, amiben azt írták: a "szeletelés művészete" valóban ez, ez a hatás érezhető, amikor használom a kerámia kést. Lehet kicsit bolondnak tart, aki ezt a pár sort elolvassa, de ez azóta valami különleges érzés nálam. Az allergiám miatt különösen boldog vagyok hogy ilyen személyes ajándékot kaptam. Köszönöm! (A cikket beküldte: puba)
|