Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Ügyeskedjünk!

"Utolsó pillanatos" anyák napi sk ajándékok

Nálunk a kreativitás kizárólag az XX kromoszómához kötődik, vagyis a család hímjeiből teljes mértékben hiányzik. Ilyenkor, anyák napja környékén nálunk lenne a labda, nekik kell(ene) valamit kitalálni nekem és a nagymamáknak...

Szerencsére a virágvásárlás már megy, de ennyiben ki is merül a dolog, nagy elvárásaim nem lehetnek a saját maguk alkotta ajándékokkal, maximum a közoktatás révén csurran-cseppen valami. :)

Általában ilyenkor én veszem hát kezembe a nagymamák ügyét, mert úgy csillog a szemük, amikor valami gyerek-alkotást kapnak, hát ne maradjanak anélkül idén sem!

A cikket szánom tehát hasonló cipőben járó anyukáknak, meg a ritkaság számba menő, kreatív-jellegű apukáknak szánom, ötletadó segítségként.


SK ÖTLETEK ANYÁK NAPJÁRAKötény gyerekrajzzalElsőre nagyon bonyolúltnak tűnhet, ám mára már megteremtették vala a fantasztikus textilfilcet! Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a világos, egyszínű kötényt beszerezzük, kivasatljuk, ujságpapír fölé helyezzük, majd a gyerek ruháját megfelelően hibernálva a textilfilctől, a rajzolási területet a rendelkezésére bocsássuk. Legyen bármi az eredmény, a nagymama el lesz varázsolva tőle és még használni is fogja, meglátjátok! :)
Ha kötényt esetleg nem kaptok, egy textil edényfogó is remek a célra és könnyebb is vele bánni.


Meglepetés virágEz az egyik kedvenc ötletem. Amolyan tipikusan "last minute", bármikor előkapható. Adj a gyereknek egy cserepet és tempera, vagy akril festéket. Mázoljon kedvére, díszítse fel a cserép külsejét színesben. Ha megszáradt, érdemes egy réteg lackot spray formában felvinni rá, hogy az öntözés során ne károsodjon az alkotás, de ha ez nincs, az sem baj, súgjad majd oda a nagyinak, hogy kívülről ne vizezze és kész.
Töltséget fel földdel (gyerekek imádják ezt a részt) és valamilyen virágmagot vessetek bele. Nem kell sokkal korábban elkészíteni, mert épp az a lényeg, hogy a nagymama nem tudja, mi kel majd ki a cserépből, ha szorgalmasan öntözi. :)
Hogy addig se legyen virág nélkül, a következő ötletet készítsétek el mellé és tűzzétek bele!

Papír virágA papír virág százszor jobb, mint a vágott! Egyrészt akármilyen ügyetlen is a kivitelezés, az csakis bájos lehet, másrészt sosem hervad el! :)
A legegyszerűbb kivitelhez szükséges hurkapácika, zöld krepp papír, színes papírok, olló és ragasztó. Ha krepp nincs, akkor a hurkapálcikát akár filccel is zöldre lehet festeni. Kreppel pedig úgy lehet bevonni, hogy vékony csíkot kell belőle vágni és szépen rátekerni a hurkapálcikára, néha ragasztózva is. Nagyon szép lesz az eredmény.
A színes papírból vágjatok ki (egymásra illesztett két rétegből) két virágot, ezeket ragasszátok a hurkapálcika két oldalára. A közepére jöhet egy-egy sárga kör, a szárára pedig két zöld levél, szintén színes papírból összeragasztva. Kb. ennyi és kééééész.
Ajándékkísérőnek is jó, ha a levélre/sziromra szívhet szóló anyák napi üzenetet is írtok. Pl. az előző ötletben szereplő virágcserépbe tűzve csodásan mutat.

Festett képkeretBármikor előhúzható ötlet. Kreatív boltokban kapható nyers fa, vagy préselt papír képkeret. Nagyon könnyen díszíthetőek, akár filccel, akár festékkel, akár apró tárgyak, gyöngyök ráragasztásával. A keretbe kerülhet gyerekrajz, vagy közös kép a mamával. Mindegyik telitalálat lehet és garantált a siker. Ez is olyan ajándék, amit aztán a polcon fog látni az unoka később is, nem tűnik el 2 nap alatt.


Úgy gondolom, hogy az interneten manapság bárki talál megvalósítható ötleteket, még a legelfoglaltabb anyukák és a legbalkezesebb apukák is. Csak elszántság kell hozzá és az az akarat, hogy olyan ajándékkal okozzunk örömet, amiben a saját kezünk munkája is benne van. A fenti ötletekhez semmi extra nem szükségeltetik, akár az utolsó napon is elkészíthetőek, 10-20 perc alatt. Fontos, hogy a gyerekeink megismerjék ezáltal az ajándékozás ezen oldalát is, hogy milyen az, amikor ők találnak ki, alkotnak meg valami maradandót, nem a polcról veszik le és fizetik ki az árát a boltban.
(A cikket beküldte: boldogzokni)Használjuk fel a műanyag palackokat!
A műanyag palackoknak nagyon sok felhasználási módja van, újrahasznosítják, van, aki újratölti és van, aki éppen valamilyen dísztárgyat csinál belőle. Nagyon sok ötletet lehet találni az interneten e témát illetően, és elég szép darabok születnek egy-egy műanyag palackból. »

Szórakozz olcsón és segítesz is vele!
Egy kicsiny békásmegyeri iskola Jótékonysági Családi Napot szervez június 10-én pénteken 13 órától. Izgalmas programokkal várnak minden látogatót. A délután teljes bevételéből az iskola udvarára szeretnének kis játszóteret, hogy azok a gyerekek amik szüleik... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.