Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Tudtad, hogy vastagon megéri? Energiaválság ellen hőszigetelés

Tudtad, hogy vastagon megéri? Energiaválság ellen hőszigetelés Itt a tavasz. Gondolj arra, hogy nemcsak neked, de otthonodnak is szüksége van megújulásra, és itt ne csak a lakásfestésre gondolj. Minden télen remegve várjuk a fűtésszámlát, hogy vajon idén mennyi is lesz. Bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlnunk, hogy az egyre növekvő energiaárak mellett kifizessük a havi költségeket. Eljött hát az idő, hogy tegyél valamit azért, hogy drasztikusan csökkenjenek a kiadásaid. Hogy ez miért fontos? Egyrészt a spórolás miatt, mert kis befektetéssel hosszú távon rengeteg pénz marad a zsebedben, másrészt egy új rendelet kötelez arra, hogy ha eladnád a lakásodat, készíttess energetikai tanúsítványt. A tanúsítvány eredményétől jelentősen függ, hogy mennyiért is tudod majd a lakásodat eladni. Számolj velünk (az még ingyen van) és tudatosan dönts: komoly energia megtakarítást érhetsz el egy igazán jó hőszigeteléssel a mai égbeszökő energiaárak mellett, legyen szó társasházról vagy családi házról.

Az első fontos kérdés:

Mennyi idő alatt térül meg, ha beruházok egy jó kis hőszigetelésbe

A mindenirányú, többek között energia válság miatt a családoknál ma minden forintot okosan kell beosztani, ezért tudnod kell a módszert. A megtérülési idő számításánál a plusz hőszigetelő anyag költségeivel kell kalkulálnod (kattints a számításokra) és arra jutsz, hogy a befektetés rövid idő alatt megtérül, a szigetelés vastagságától függően ez az idő 2.7 - 4 év.

Na de milyen vastag legyen?

Magyarországon a legtöbb család az 5-6 cm-eset építi be. Az osztrákok a 13 cm-es, a szlovákok a 10 cm-es vastagságra voksolnak, de azért, mert biztosan nekik több pénzük van?! Ez igaz, viszont az osztrákok nagyon spórolósak és döntésük oka az, hogy kiszámolják a többlet megtakarítást. Most már te sem fogsz az „olcsóbb a drágább” hibájába esni: alább meglátod, hogy melyikkel mennyit takaríthatsz meg! Még egy fontos szempont: a globális felmelegedés miatt erősödnek a szélsőségek, nemcsak az elhúzódó hideg tél, hanem a nyári kánikula miatt is gyakrabban szenvedünk. Minél vastagabb a hőszigetelés, annál kevésbé melegszik fel a lakás a hőségben az elviselhetetlenségig.

Mennyit spórolhatok a legjobb homlokzati hőszigeteléssel?

Sokat, ha nem a legvékonyabbat, hanem például a 12 cm-es vastagság lesz a befutó nálad. Egy átlagos falfelületű családi háznál egy kiváló minőségű hőszigetelő anyag választásával akár 36.000 Ft-t is megtakaríthatsz éves szinten.

Szürke vagy fehér a jobb?

A szürke hőszigetelő anyag szigetelő képessége akár 30 %-al kedvezőbb, mint a régi fehéré, ezért tőlünk nyugatra a fehér már kiment a divatból. Miért is választanád a divatjamúltat?

És mennyire tartós egy hőszigetelés?

Vigyázz, hogy megbízható gyártót és jó minőségű anyagot válassz, így egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer 25-30 évig is szolgálja a ház lakóit. Emiatt választja ma a legtöbb magyar család a három magyarországi üzemmel rendelkező Austrotherm anyagait. Nézd meg a videót, milyen egyszerű ezzel a hőszigetelés!

Milyen objektív mérőszám segít, hogy a legjobbat választhassam?

A kereskedésben a lambda értéket kérdezd meg: minél alacsonyabb, annál kevesebb hő veszik el a falakon keresztül. A jelenleg a piacon kapható legjobb 0,031-es értékkel az Austrotherm legkorszerűbb fejlesztése, a GRAFIT® REFLEX rendelkezik.

Miért az egyik legjobb választás a GRAFIT® REFLEX homlokzati hőszigetelője?
A Grafit Reflex hőszigetelő képessége 25%-al jobb, mint a hagyományos szigetelőké, így a falon át távozó hő ennyivel csökkenthető.És a csattanó: most ráadásul akciós áron veheted meg az Austrotherm GRAFIT® REFLEX hőszigetelőt 2012. május 20-ig az ország bármely építőanyag kereskedésében, vagy kérdéseiddel keresd munkatársainkat!
(A cikket beküldte: nmedia)


Ágyi poloska a házban 2.
Akik olvasták az első cikkemet a témában, tudják, min mentem keresztül, és nyilván nem ok nélkül olvasták; valószínűleg szintén szenvedő alanyok. Nem szeretném, hogy a téma állandóan jelen legyen az életemben, ezért nem is fórumozok már, de ki kell írnom, ami még bennem van. »

Vicces és hólapátos, havas locsolóversek
A locsolóversek attól olyan szépek, hogy a régi, hagyományok által megörzött versikék minden évben szép számmal szaporodnak, új költemények születnek és terjednek el. Például idén a nagy hó miatt igazi kuriózumok születtek. Igaz, ma már nem szájrul-szájra,... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.