Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Tudtad, hogy vastagon megéri? Energiaválság ellen hőszigetelés

Tudtad, hogy vastagon megéri? Energiaválság ellen hőszigetelés Itt a tavasz. Gondolj arra, hogy nemcsak neked, de otthonodnak is szüksége van megújulásra, és itt ne csak a lakásfestésre gondolj. Minden télen remegve várjuk a fűtésszámlát, hogy vajon idén mennyi is lesz. Bizony mélyen a pénztárcába kell nyúlnunk, hogy az egyre növekvő energiaárak mellett kifizessük a havi költségeket. Eljött hát az idő, hogy tegyél valamit azért, hogy drasztikusan csökkenjenek a kiadásaid. Hogy ez miért fontos? Egyrészt a spórolás miatt, mert kis befektetéssel hosszú távon rengeteg pénz marad a zsebedben, másrészt egy új rendelet kötelez arra, hogy ha eladnád a lakásodat, készíttess energetikai tanúsítványt. A tanúsítvány eredményétől jelentősen függ, hogy mennyiért is tudod majd a lakásodat eladni. Számolj velünk (az még ingyen van) és tudatosan dönts: komoly energia megtakarítást érhetsz el egy igazán jó hőszigeteléssel a mai égbeszökő energiaárak mellett, legyen szó társasházról vagy családi házról.

Az első fontos kérdés:

Mennyi idő alatt térül meg, ha beruházok egy jó kis hőszigetelésbe

A mindenirányú, többek között energia válság miatt a családoknál ma minden forintot okosan kell beosztani, ezért tudnod kell a módszert. A megtérülési idő számításánál a plusz hőszigetelő anyag költségeivel kell kalkulálnod (kattints a számításokra) és arra jutsz, hogy a befektetés rövid idő alatt megtérül, a szigetelés vastagságától függően ez az idő 2.7 - 4 év.

Na de milyen vastag legyen?

Magyarországon a legtöbb család az 5-6 cm-eset építi be. Az osztrákok a 13 cm-es, a szlovákok a 10 cm-es vastagságra voksolnak, de azért, mert biztosan nekik több pénzük van?! Ez igaz, viszont az osztrákok nagyon spórolósak és döntésük oka az, hogy kiszámolják a többlet megtakarítást. Most már te sem fogsz az „olcsóbb a drágább” hibájába esni: alább meglátod, hogy melyikkel mennyit takaríthatsz meg! Még egy fontos szempont: a globális felmelegedés miatt erősödnek a szélsőségek, nemcsak az elhúzódó hideg tél, hanem a nyári kánikula miatt is gyakrabban szenvedünk. Minél vastagabb a hőszigetelés, annál kevésbé melegszik fel a lakás a hőségben az elviselhetetlenségig.

Mennyit spórolhatok a legjobb homlokzati hőszigeteléssel?

Sokat, ha nem a legvékonyabbat, hanem például a 12 cm-es vastagság lesz a befutó nálad. Egy átlagos falfelületű családi háznál egy kiváló minőségű hőszigetelő anyag választásával akár 36.000 Ft-t is megtakaríthatsz éves szinten.

Szürke vagy fehér a jobb?

A szürke hőszigetelő anyag szigetelő képessége akár 30 %-al kedvezőbb, mint a régi fehéré, ezért tőlünk nyugatra a fehér már kiment a divatból. Miért is választanád a divatjamúltat?

És mennyire tartós egy hőszigetelés?

Vigyázz, hogy megbízható gyártót és jó minőségű anyagot válassz, így egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer 25-30 évig is szolgálja a ház lakóit. Emiatt választja ma a legtöbb magyar család a három magyarországi üzemmel rendelkező Austrotherm anyagait. Nézd meg a videót, milyen egyszerű ezzel a hőszigetelés!

Milyen objektív mérőszám segít, hogy a legjobbat választhassam?

A kereskedésben a lambda értéket kérdezd meg: minél alacsonyabb, annál kevesebb hő veszik el a falakon keresztül. A jelenleg a piacon kapható legjobb 0,031-es értékkel az Austrotherm legkorszerűbb fejlesztése, a GRAFIT® REFLEX rendelkezik.

Miért az egyik legjobb választás a GRAFIT® REFLEX homlokzati hőszigetelője?
A Grafit Reflex hőszigetelő képessége 25%-al jobb, mint a hagyományos szigetelőké, így a falon át távozó hő ennyivel csökkenthető.És a csattanó: most ráadásul akciós áron veheted meg az Austrotherm GRAFIT® REFLEX hőszigetelőt 2012. május 20-ig az ország bármely építőanyag kereskedésében, vagy kérdéseiddel keresd munkatársainkat!
(A cikket beküldte: nmedia)


Mérgező növények a kertben és a lakásban
Ősszel és tavasszal van a fák és bokrok telepítésének időszaka, nem árt egy kisgyermekes családnak tisztában lennie azzal, hogy mely növény mérgező. Elég, ha egy pillanatra nem figyelünk oda, máris a kicsik szájába vándorolhat 1-1 figyelemfelkeltő bogyó, vagy egyéb növényi rész. »

Janus Egyetemi színház
"Itt nyugszik Link Laja, egy ember, akit főbe lőttek. Reggel elindult otthonról, hogy egy kis halacskát vegyen, este már egy hatalmas elefántja volt, éjszaka meg agyonlőtték. Szalmatetős kunyhója volt a város peremén, és nem volt nagy bűn, amit elkövetett, mert jó... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.