Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Töklámpás készítés

A halloweenkor előtérbe kerülő kivájt tökből készülő lámpás angol "eredeti" neve: Jack O’Lantern. A történet szerint Jack egy részeges ember lévén, az ördögtől egy igéretet kapott, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket azonban a mennyországba sem fogadták be örökös részegsége miatt. Jacknek az ördög széndarabot adott, amit ő egy marharépába tett és gyújtott meg lámpásnak. Azóta lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét.

A marharépát azóta a jóval látványosabb tök váltotta fel.

Töklámpás készítése:

Keress egy szép formájú érett tököt, mert azt könnyebb lesz kivájni.
Egy közepes méretű tököt érdemes választani, a túl nagyot, vagy nagyon kicsit nehezebb lesz faragni.

Filctollal rajzoljuk meg a szem, száj stb. körvonalait a tökre. Éles késsel, inkább anyuka, apuka segítségét kérve, vágjuk ki a rajzolt körvonalakat.

A tök kieső darabjaiból lehet füleket mintázni és beleilleszteni őket a hasítékokba.
Hajat, vagy sapkát is készíthetünk, ha bevagdossuk a tetejét.
Amikor elkészült, egy szalvétával vagy törölközővel érdemes bekenni vazelinnel a kivágott formák széleit, és a tök külső felületét. Ez segíteni fog több napon keresztül megőrizni a tök szép állapotát.

A kész töklámpást inkább a teraszra, kertbe, a bejárati ajtó mellé rakjuk, és tegyünk bele mécseseket. (A töklámpást érdemes szabad helyen, előtérben tartani, a zárt helységben nem lesz sajnos hosszú életű!)
Ha mécsessel világítjuk meg a halloween tök belsejét, érdemes egy kis lyukat vágni a kéménynek. Ha kalapként levágtuk a tetejét, akkor ez nem szükséges.

Nagyon jó időtöltés, családi program a gyerekekkel elkészíteni és minden este "begyújtani" benne. De kisebb töklámpásokat is készíthetünk, ami csodálatos élményt nyújt, amikor az esti, ködös éjszakát megvilágítja!
(A cikket beküldte: Lexi38)Érkezik a rossz idő és az elkerülhető balesetek
Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsai Érkezik a rossz idő, és vele együtt azok a balesetek is, amelyek kellő óvatossággal és körültekintéssel akár elkerülhetőek is lehetnének. A sáros, vizes, fagyos utak, az eső, a hó és a köd, a korai szürkület és a... »

Hogyan süssünk karácsonyi gyümölcskenyeret?
Azért szeretek gyümölcskenyeret készíteni karácsonyra, mert sokkal korábban el tudom készíteni, van időm elbíbelődni a megfelelő variáció kidolgozásával, mert még nem hajt az "utolsó pillanatban égető karácsonyi sütés-főzés láz". »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.