Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


"Témakarika -" Felejthetetlen nyár

Nyár van. Érzed a levegő perzselő leheletét és a napsugarak forró pillantását a bőrödön. Reggelente, ha elég korán kelsz, még beleszagolhatsz az ébredező természet illatába. Nyár van. A szádban érzed a sajtos-tejfölös lángos és a vattacukor ízét, a talpad alatt a tóparti homok simogatását.
Nyár van. Átéltél már belőle jó párat, tudod te is, mégis azt reméled, ez lesz életed egyik legszebb nyara.


Megfogadtam most is, bár nem mondtam ki, de megígértem magamnak, hogy ezen a nyáron mindent máshogy fogok csinálni. Igen, most lesz itt az ideje, hogy elkezdjek újra angolozni, egy kicsit felfrissítsem a nyelvtudásomat, és persze annak is, hogy ismét belevágjak az edzésbe, amire a hétköznapokon nehéz időt szakítani. Ehelyett a dolgok végül egy kicsit másként alakultak. Sajnos nyelvtanulásra nem volt időm, pedig a lakás szinte minden pontján bujkál egy-egy angol könyv, tele tudással, csak arra várva, hogy átadhassák magukat nekem. Remélem, várni fognak még rám egy kicsit, talán csak a következő nyárig!

Az edzéssel kapcsolatos elképzeléseim sem váltak valóra. A sport helyett inkább a nagy sétákat választottam, ezek valahogy csábítóbbnak tűntek, ráadásul a táj szépségét is jobban élvezem, ha séta közben nézem, mintha csak elfutnék mellette.

Ezeket az apróságokat leszámítva is elmondhatom, hogy szép pillanatai voltak a nyárnak. Akadtak éjszakába nyúló mozizások, eső áztatta Bikini koncertek, strandolós délutánok a tikkasztó forróságban, kacagással fűszerezett óriási séták, amikor már alig vártam, hogy kibújhassak a magas sarkú cipőmből.

Az íróasztalomon is kicserélődött a rám váró könyvek halmaza, miközben egyenként ragadtak magukkal és repítettek világukba a különböző történetek és hőseik, akik az életem részévé váltak pár nap erejéig.

Most itt ülök a gépem előtt, egy cseppnyi szomorúsággal a szívemben, mert mindjárt vége a nyárnak. Elsuhant, akár egy pillangó, akit megpillantasz, szeretnéd elkapni, de gyorsabban repül annál, hogy megfoghasd.

Még egy hét van hátra a pihenésből. Előre tudom, hogy hiányozni fognak a ráérős reggeli készülődések, aminek átveszi a helyét a szokásos korán kelés, és rohanás a busz után. Mégis, a szívem mélyén egy kicsit már várom.

Felejthetetlen volt ez a nyár is, akár a többi, egyszerűen csak azért, mert szerettem volna, hogy az legyen.
(A cikket beküldte: marcsi1200)Ősz és a természet
Ebben a rövid írásomban az ősz szépségéről, a természet színességéről írok. A levelek szinessége csodálatosan széppé varázsolja ezt az évszakot, amelynek igazi hangulata van. Érdemes felkeresni ilyenkor egy közeli erdőt és feledhetetlen sétákat lehet tenni, csodálva a természet szépségét. »

Babaváró scrapbook-album
Terhessége alatt mindenkiben felmerül a vágy, hogy megörökítse a különleges pillanatokat. Ám a rengeteg teendő és elfoglaltság mellett a kivitelezésre ritkán jut idő. Az elmulasztott lehetőséget pedig akkor sajnáljuk igazán, amikor csemeténk az ölünkbe bújva arról... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.