Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Témakarika - Az anyukám azt mondta..., azaz nyaralás a gyerekekkel

Jaj, de jó! - kiáltottam fel. Lehet írni cikket!
Most megpróbálom visszaadni egy hideglelős, mégis szívmelengető élményemet. Kérlek, olvassátok olyan szeretettel és derűvel, ahogy írom.
Nyaral a család! Három gyerekkel és három kedvenccel. De vajon mindenkinek tetszik ez? A gyerekek tudnak titkot tartani, vagy ajtóstul rontanak a házba?


Végre itt a nyár! Nyaralunk. Csomagolás, ahogy lennie kell: fürdőruhák, törölközők, ruhák.
Kutya, békák...

Nem tévedés! A családom enyhén állatbolond, a ház tele van pakolva mindenféle képviselöjükkel. Laknak nálunk kutyák és maki békák is.

Na, szóval útra kelünk. Kis utazó dobozba elrejtve a kétéltűeket, a kutya pórázon, őt nem lehet eldugni.

Két óra utazás után végre megérkezünk a céges nyaralóba. Huh, gondnokcsere volt, gond lesz... érzem...

Kedves középkorú hölgy fogad minket, s a hűtő tetején virág. Bemegyünk, persze a gyerekek nagy boldogan vezetik be a kutyát. A néninek felszalad a szemöldöke: - Hát én nem tudom, hogy szabad-e?
Magyarázkodás... "Kérlek, engedd meg!", mosoly... Maradhat.
Igaz, nem is tudnánk hova tenni, hisz egy hétre jöttünk.
Kipakolunk. Becsempészem a két kis dögöt, mert tudom, ez már végképp kiverné a biztosítékot.

Másnap persze fürödni megyünk. A víz meleg, süt a nap, minden jó. Ahol az ember három gyerekkel van, ott mindig zajlik az élet. Este vissza a nyaralóba.
Légyirtó szag terjeng... Egy frászban vagyok, a kis piros szemű levelibékákat kicsinek is drágán vettük, na és persze a fiam legdrágább kincsei! "Gyorsan! Csukjátok be a szobaajtót, mert megdöglenek a békák!" - mondom.

Az udvaron ott beszélget a gondnok. A bájos hat éves kisfiam elé perdül a maga őszinteségével:
- "Az anyukám azt mondta, hogy ne légyírtózzon annyit, mert megdöglenek a békáim..."

Végül aztán nem volt belőle gond. S mintha ritkult volna a rovarirtás is...
(A cikket beküldte: melici1977)



Őszi örömök
Közeleg az ősz, a búcsúzás, az elmúlás évszaka. Legtöbb ember ezt az évszakot a szomorúsággal azonosítja és így nem is igen látja meg szépségeit. Pedig van és nem is kevés. A természet gondoskodott róla, hogy a tél beállta előtt még felfedje előttünk teljes... »

Irány Horvátország!
Mi sem kellemesebb végre elszabadulni a hétköznapok néha unalmas forgatagából. Idén úgy döntöttünk édesanyámmal, hogy felfedezünk egy új országot. Horvátországot tűztük ki úti célként, s egy utazási irodát meglátogatva lefoglaltuk magunknak álmaink utazását. Pár... »





Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.