Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Témakarika - Az anyukám azt mondta..., azaz nyaralás a gyerekekkel

Jaj, de jó! - kiáltottam fel. Lehet írni cikket!
Most megpróbálom visszaadni egy hideglelős, mégis szívmelengető élményemet. Kérlek, olvassátok olyan szeretettel és derűvel, ahogy írom.
Nyaral a család! Három gyerekkel és három kedvenccel. De vajon mindenkinek tetszik ez? A gyerekek tudnak titkot tartani, vagy ajtóstul rontanak a házba?


Végre itt a nyár! Nyaralunk. Csomagolás, ahogy lennie kell: fürdőruhák, törölközők, ruhák.
Kutya, békák...

Nem tévedés! A családom enyhén állatbolond, a ház tele van pakolva mindenféle képviselöjükkel. Laknak nálunk kutyák és maki békák is.

Na, szóval útra kelünk. Kis utazó dobozba elrejtve a kétéltűeket, a kutya pórázon, őt nem lehet eldugni.

Két óra utazás után végre megérkezünk a céges nyaralóba. Huh, gondnokcsere volt, gond lesz... érzem...

Kedves középkorú hölgy fogad minket, s a hűtő tetején virág. Bemegyünk, persze a gyerekek nagy boldogan vezetik be a kutyát. A néninek felszalad a szemöldöke: - Hát én nem tudom, hogy szabad-e?
Magyarázkodás... "Kérlek, engedd meg!", mosoly... Maradhat.
Igaz, nem is tudnánk hova tenni, hisz egy hétre jöttünk.
Kipakolunk. Becsempészem a két kis dögöt, mert tudom, ez már végképp kiverné a biztosítékot.

Másnap persze fürödni megyünk. A víz meleg, süt a nap, minden jó. Ahol az ember három gyerekkel van, ott mindig zajlik az élet. Este vissza a nyaralóba.
Légyirtó szag terjeng... Egy frászban vagyok, a kis piros szemű levelibékákat kicsinek is drágán vettük, na és persze a fiam legdrágább kincsei! "Gyorsan! Csukjátok be a szobaajtót, mert megdöglenek a békák!" - mondom.

Az udvaron ott beszélget a gondnok. A bájos hat éves kisfiam elé perdül a maga őszinteségével:
- "Az anyukám azt mondta, hogy ne légyírtózzon annyit, mert megdöglenek a békáim..."

Végül aztán nem volt belőle gond. S mintha ritkult volna a rovarirtás is...
(A cikket beküldte: melici1977)Témakarika - Kiss Antal: Kishegy
Balatonlelle, nyári nyaralás egybekötve egy helyi nevezetesség megtekintésével. A látrányi rétek szőlői, a Garamvári birtok és pincészet megtekintése után, séta a "Lovasvölgy"-ben, majd a híres Kishegyi Szt. Donát kápolnához. A Majtényi présház vendégeként a... »

Nászajándékba 25 évnyi megtakarítás
– hogy termel pénzt Neked a hőszigetelés?

A gyerekek a napkényeztette verandán rolleroztak már reggel óta, mi álmosan kavargattuk a kávénkat legjobb barátnőm esküvője után Dóriék szőlőlugasokkal körülvett hatalmas udvarában: itt ragadtunk éjszakára is a hatalmas táncmulatság után. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.