Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Te mihez kezdenél egy parkolónyi hellyel?

Mutasd meg szeptember 22-én, a budapesti Park(ing) Day-en! A PARK(ing) Day a kreatív városi gerillaakcióból kinőtt városi megmozdulások körébe sorolható, mely az évek során nemzetközi civil mozgalommá alakult és megrendezésére a világ 162 városának közel 1000 parkolójában kerül sor minden év szeptemberében. Idén szeptember 22-én a Karc Kör szervezésében Budapest is ideiglenes közterekkel várja a városlakókat az újraértelmezett parkolóhelyeken!

Az esemény közreműködője a hétköznapi városlakó, aki egy-egy kijelölt parkolóhelyet ezen a napon nem parkolás céljából használ, hanem annak területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakítja át. Az események széles körből verbuválódók aktív részvételével szerveződnek, szomszédok, barátok, művészek és civil aktivisták együttműködésének eredményeként, közös igényüknek hangot adva: kiszabadulni az épületekből, elkerített parkokból a város ege alá, hogy minél több közteret élvezhessünk aktívan.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a városi közterületből egyre nagyobb darabot hasító gépjárművek okozta problémákra és kritikai párbeszédre ösztönözzön a közterület mibenlétének és felosztásának kérdéséről, a fennálló városi élettér és életmód minőségi átalakulásáról és alakításáról.

Az idén 8. éve megrendezésre kerülő rendezvény során világszerte egy-egy parkolóhely befogadott már ingyenes egészségpontot, átmeneti városi ültetvényt, ökológiai demonstrációkat, politikai szemináriumokat, művészeti installációkat, ingyenes kerékpárszervizt vagy éppen esküvői szertartást. Ezekhez hasonló városi kísérletek megvalósítására hívjuk ezért az aktív városlakókat szeptember 22-én Budapest belvárosába, mert hiszünk benne, hogy a köztér multifunkcionális és eredeténél fogva az embereké. Elérkezett az idő, hogy ezt megmutassuk!

Úgy gondoljuk, hogy a PARK(ing) Day nem teremt és nem igényel közös ideológiai alapot, csak a jelenlegi helyzetre reagálva közös találkozásokra, gondolkodásra és párbeszédre hív fel és arra motivál, hogy néhány óra hosszára használjuk a rendelkezésünkre álló (parkoló)helyet.

Felhívásunkhoz a parkolóhelyek befoglalásával szeptember 14-ig bárki csatlakozhat!

Felhívás:
http://parkingday.hu/csatlakozz

További információk:
http://parkingday.hu
http://www.facebook.com/ParkingDayBudapest

A szervezőkről:
http://karckor.hu


Orchidea gondozása, személyes tapasztalat
Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e egyáltalán. Hiszen nem nagyon van olyan téma, amiről tudnék írni. Utána eszembe jutott, hogy az orchideák érdekelnek és a kedvenc virágaim is, mivel én is gondozok négyet már több éve. »

Drága Lizám és Szonym
Ezt a cikk két aranyos kutyusról szól: Szonyról és Lizáról. Nagyon fontosak voltak nekem, sőt még ma is. Amióta ők nincsenek, azóta minden más. Például Szony nem ás hatalmas gödröket , "teli" van az udvar madárral, mert Liza már nem ugatja őket. »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.