Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Te mihez kezdenél egy parkolónyi hellyel?

Mutasd meg szeptember 22-én, a budapesti Park(ing) Day-en! A PARK(ing) Day a kreatív városi gerillaakcióból kinőtt városi megmozdulások körébe sorolható, mely az évek során nemzetközi civil mozgalommá alakult és megrendezésére a világ 162 városának közel 1000 parkolójában kerül sor minden év szeptemberében. Idén szeptember 22-én a Karc Kör szervezésében Budapest is ideiglenes közterekkel várja a városlakókat az újraértelmezett parkolóhelyeken!

Az esemény közreműködője a hétköznapi városlakó, aki egy-egy kijelölt parkolóhelyet ezen a napon nem parkolás céljából használ, hanem annak területét néhány órára ideiglenes közösségi térré, mini parkká alakítja át. Az események széles körből verbuválódók aktív részvételével szerveződnek, szomszédok, barátok, művészek és civil aktivisták együttműködésének eredményeként, közös igényüknek hangot adva: kiszabadulni az épületekből, elkerített parkokból a város ege alá, hogy minél több közteret élvezhessünk aktívan.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a városi közterületből egyre nagyobb darabot hasító gépjárművek okozta problémákra és kritikai párbeszédre ösztönözzön a közterület mibenlétének és felosztásának kérdéséről, a fennálló városi élettér és életmód minőségi átalakulásáról és alakításáról.

Az idén 8. éve megrendezésre kerülő rendezvény során világszerte egy-egy parkolóhely befogadott már ingyenes egészségpontot, átmeneti városi ültetvényt, ökológiai demonstrációkat, politikai szemináriumokat, művészeti installációkat, ingyenes kerékpárszervizt vagy éppen esküvői szertartást. Ezekhez hasonló városi kísérletek megvalósítására hívjuk ezért az aktív városlakókat szeptember 22-én Budapest belvárosába, mert hiszünk benne, hogy a köztér multifunkcionális és eredeténél fogva az embereké. Elérkezett az idő, hogy ezt megmutassuk!

Úgy gondoljuk, hogy a PARK(ing) Day nem teremt és nem igényel közös ideológiai alapot, csak a jelenlegi helyzetre reagálva közös találkozásokra, gondolkodásra és párbeszédre hív fel és arra motivál, hogy néhány óra hosszára használjuk a rendelkezésünkre álló (parkoló)helyet.

Felhívásunkhoz a parkolóhelyek befoglalásával szeptember 14-ig bárki csatlakozhat!

Felhívás:
http://parkingday.hu/csatlakozz

További információk:
http://parkingday.hu
http://www.facebook.com/ParkingDayBudapest

A szervezőkről:
http://karckor.hu


Halloween tökök és tartósításuk
Sokan nem szeretik, vagy nem ismerik el ezt az ünnepet, mert túl amerikainak érzik, vagy nem gondolják jó ötletnek, hogy vidámkodni kellene ilyen közel a Halottak napjához. De ha gyereked van, akkor ez az ünnep egy az izgalmasabbak közül, amit nem érdemes kihagyni. »

Babaváró scrapbook-album
Terhessége alatt mindenkiben felmerül a vágy, hogy megörökítse a különleges pillanatokat. Ám a rengeteg teendő és elfoglaltság mellett a kivitelezésre ritkán jut idő. Az elmulasztott lehetőséget pedig akkor sajnáljuk igazán, amikor csemeténk az ölünkbe bújva arról... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.