Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Társasjáték felújítás

Egy kis ötlet arra, hogyan is újítsd fel a régi táblás játékaidat. Ez csak egy a sok közül. Biztos neked is vannak jó ötleteid, írd meg őket! Nem szégyen, ha nem vadonatúj játékokat használnak a gyerekeid, sőt megtanulják, hogy becsüljék amit ők készítettek, és ne dobjanak ki újrafelhasználható dolgokat.

Biztos te is dobtál már ki olyan táblás játékot, aminek a tábláját a gyerekek összefirkálták, elveszett a dobókockája, vagy a játékbábui. Többet ne tedd!
A legtakarékosabb és legolcsóbb módja társasjátékok felújításának, ha felhasználod amid van otthon.
Én gyerekkoromban nagyon szerettem a Gazdálkodj Okosan társasjátékot, de az évek során valahogy elkallódott.
Pár éve az ócskapiacon találtam rá, és miután nagyon olcsón meg is vettem, rájöttem, hogy már nem is szeretnék vele játszani, és a gyerekemnek se tetszene (forint helyett már euro lesz, mire felnő). Félretettem a tábláját, bábuit, a kockákat, hátha jó lesz még valamikor.
Egy hollandiai kirándulás során egy múzeumi boltban akadtam rá a liba játék egy szép változatára, de nem társasjátékként, hanem plakát formájában.
Így ugyebár nem lehet használni, mert hamar összegyűrődik, így a félretett Gazdálkodj Okosan táblájára kasíroztam rá.
Mivel csak tapétaragasztó volt itthon, ezért ezt használtam, de a könyvkötők a Planatol nevű ragasztót használják, ami egy tejfölszerű átlátszóra száradó ragasztó, amit gyerekek is használhatnak különböző hobbi ragasztáshoz.
Már csak a dobókockákat és a bábukat kell megkeresnem, illetve lefordítani a holland használati utasítást, és kezdődhet a játék!
Ha nem találom meg, akkor akármelyik hobbi boltban vehetek!
Persze az is nagyon jó, ha magad vagy együtt a gyerekeddel rajzoltok egy játéktáblát, és azt kasírozod fel.
(A cikket beküldte: bambuc)Adventi koszorú
Tudom, hogy már túl vagyunk az első gyertyagyújtáson , de azért még nem késő elkészíteni az idei adventi koszorút. Amit javasolok egyszerűen elkészíthető, nem kerül többe, mint a kész koszorú. Amikor viszont ránézel, örömmel tölt el, hogy Te készítetted. »

Benjamin Button különös élete
Szeretném ezt a filmet is a figyelem középpontjába állítani, nem mintha egy három Oscart nyert filmnek kellene, de hátha írtam az elemzésében olyat, amit eddig nem figyeltek meg mások. Kellemes szórakozás annak, aki szereti az ilyen típusú filmeket. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.