Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Otthon és kert

Taposd Kicsim!

Szelektív hulladékgyűjtés. Ez, a napjainkra -szerencsére- egyre elterjedtebb kezdeményezés (ami más országokban ugyan már rég kinőtt ebből a pozícióból...) a jövőnk. A miénk is...de legfőképp a gyerekeké azthiszem. Nekünk átállnunk kell erre, neki csak ráállni az általunk mutatott útra. Nálunk ovis szinten indul egy palack- és kupakgyűjtő dömping, cselesen...hogy miért? Elmesélem....

Nálunk mostanában napi szinten lelkesen, szülői engedéllyel a „zsebükben” taposnak a gyerekek.
A huszonegyes és huszonnyolcas tappancsok, kisgazdáik elszántságát a betonra vezetve kíméletlenül lapítják, tömörítik, tiporják az itthon fellelt flakonokat. Hogy miért? Az óvoda az „oka”! Talán egy hónapja annak, hogy kisebb-nagyobb zsákok fogadják az oviba lépőket már a kapunál. A kihelyezésüket követő lassú eszmélés és kezdeti keveredések után mára már teljesen beindult a gyűjtés. Ami valójában persze nem is gyűjtés…illetve elsősorban nem az, sokkal inkább nevelés, álruhában. Óvodást és szülőt egyszerre -és egymáson keresztül- nevel a helyes hulladékkezelésre.
Mostanra már megvolt az első elszállítás is, és kiürültek a zsákok. DE nem hosszú időre! Alig egy nap elteltével újra beindult a kupakolás, taposás és megint csak nőni kezdett a halom. Most már úgy érzem, nem mi vagyunk a zsákokért, hanem azok vannak értünk (hiszen a rengeteg ásványvizes palack sem a mi kukánkban foglalja a helyet).
Ugyan apró kupacok ezek a nagy szeméthegyekhez mérve, de a kezdeményezés nagyon jó. A szétválogatott műanyag palackokért némi pénzt is kapnak az ovik, de a lényeg az, hogy a kicsik már idejekorán megtanulják, megtapasztalják a szelektív gyűjtés módját, lehetőségét.
Ezért hát mindenki bátran bíztassa gyermekét: -taposd Kicsim, taposd csak! Pár hét elteltével pedig már bíztatni sem kell, megy magától a dolog.
Zárszóként Saint-Exupéry Kishercegének szavait idecsempészve, bíztatok mindenkit hogy folytassuk amit elkezdtünk, hiszen : „Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is!”
(A cikket beküldte: matyi78)A Konyha már a spájzban van
Tervezgetjük és ábrándozunk róla, rengeteg fotót és katalógust nézünk át, miközben keressük az igazit. És a Konyhakiállításon végre találkozhatunk is vele, az új konyhánkkal! »

Csincsillák otthon
A csincsilla egy kis szürke mókushoz hasonlító állatka. Az Andok hegységbõl indult világkörüli útjára és ért el hozzánk is. Nagyon sok alfaja ismert, de számomra legkedvesebb az egyszerű, úgynevezett standard csincsilla. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.