Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Tapi új élete

Évek óta mentjük a helyi gyepmesteri telepről magánszemélyekként az árva kutyusokat. Menhely híján az egyetlen, amit tehetünk, hogy a szükséges orvosi ellátás után az állatkákat ideiglenes befogadókhoz helyezzük, ahonnan szerencsés esetben végleges családjukhoz kerülhetnek.

Az alábbi levelet az egyik kedves befogadótól kaptam, aki az árva kis Tapikát vette védőszárnya alá:
„Egy teljesen összetört, ijedt kiskutyus került hozzánk két héttel ezelőtt. Annyira félt, hogy a szállítódobozból kivéve összepisilte magát. Két napig szinte ki sem mozdult a helyéről, az ételt is a dobozába tettük. Csak akkor merészkedett elő, amikor nem volt a közelben senki.
Eleinte ölben vittük le a futtatóra is, ahol nem nagyon tudta mit kell csinálni, csak ült és reszketett. Szerencsére saját kutyusunk nagyon barátkozó típus, Tapit is rögtön kezelésbe vette. Előcsalogatta a dobozából, megtanította játszani. Tapi fokozatosan kezdte felfedezni magában a kutyát, de velünk szemben továbbra is bizalmatlan volt. Amikor meg akartuk simogatni, elszaladt. Nem erőltettük rá magunkat, úgy gondoltuk először csak azt lássa, hogy itt nem bántja senki és majd fokozatosan megbarátkozik velünk is.
Látta, hogy a másik kutyust nagyon szeretjük, sokat simogatjuk, így lassan észrevehető volt rajta a változás.
Napról-napra egyre közelebb jött hozzánk, nem rohant el rögtön, de ha meg akartuk simogatni, a kéz látványa megrémisztette. Bizonyára az a kéz, amelytől normális esetben ételt és simogatást kap, nála fenyítő, bántó dologként rögzült. Sokat ölbe vettük, teljesen megfeszítette a kis testét, nem mert örülni a szeretetnek.
Teltek a napok, együtt vittük a másik kutyussal sétálni. Már nem kellett ölben cipelni, szépen jött a kis lábain.
Elkezdett nőni, a szőre szépen fénylik már. Testileg teljesen rendbe jött és most már elmondhatom, hogy lelkileg is kiegyensúlyozott. Boldogan csóválja a farkát, amikor szólunk hozzá, már szinte teljesen szobatiszta. A póráz csörgésére odajön, leül és várja, hogy induljunk. Séta után is szépen megvárja a tappancs törölgetést.
Már nem kell a doboz sem, az ágy mellett egy pokrócon alszik. Nagyon sokat játszik a másik kutyussal, kis eleven. Olyan, mintha nem is ugyanaz a kutya lenne.
Végre megtanult örülni a szeretgetésnek, végre tudja mi az, hogy tartozni egy gazdihoz.
A legnagyobb boldogság az lenne, ha sikerülne neki találni egy szerető gazdit, aki képes arra, hogy többet törődjön Tapi kis lelkével, aki elég figyelmet tudna szánni rá és nem hagyja, hogy ennek a csöpp kis kutyának az élete valaha is szomorú legyen.”

Ha Te is szeretnél egy csodálatos négylábú családtagot, válassz egy kis árvát, aki örökké tartó hűséggel és feltétel nélküli szeretettel fogja meghálálni, hogy megmentetted az életét!!!
(A cikket beküldte: Silver36)Kutya-hőguta
Két ismerősöm számára is szomorú következménye lett nemrég a nyári hőségnek, szeretett ebeik váratlanul elpusztultak. Ezért úgy látom, a kutyákat veszélyeztető hőgutára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Négylábú társaink lihegéssel hűtik testüket, nem... »

Hol adhatom el feleslegessé vált könyveimet?
Ha sok megunt, vagy feleslegessé vált könyved van, esetleg költözöl, vagy már betemetnek a könyvek és jobban örülnél egy kis plusz bevételnek, vagy újabb könyveket vásárolnál a befolyt összegből, akkor mindenképp keresd fel a Könyvmegálló.hu-t, hiszen a... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.