Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Szobanövényeink

Gondolom sokaknak okoz fejtörést a szobanövények szaporítása,öntözése.
Nekik szeretnék pár ötletet adni, és a hozzáértőktől ötletet kapni.

Ha szerencsések vagyunk, akkor szeretnek a közelünkben lenni a növények:)


CIKLÁMEN (novembertől februárig)
Korong alakú gumójában halmozza fel a tápanyagot, ezt figyelembe véve kell öntözni: a pangó víz ugyanis káros számára. A levelek közé ne kerüljön víz, célszerű alulról öntözni. A virággal teli növényt viszonylag hűvös helyen, ablak közelében, fűtetlen szobában kell tartani. A virágzási időszakban rendszeresen kell öntözni és tápoldattal ellátni. Elvirágzás után pihentetni kell hűvös helyen.

AMARILLISZ
Egy-egy virága 8-10 napig nyílik, de a hagyma 10-12 évig is él.
Tűző naptól óvjuk, a mérsékelt vizet elvirágzás után fokozatosan vonjuk meg. Az üreges szár elsárgulása után a virágfejeket vágjuk le. A hagymát nem kell kivenni a földből, a levelek is fokozatosan elszáradnak. 2 hónapi pihenő idő alatt a hagyma tápereje megújul és friss földbe ültetve újra virágozni fog. Ültetéskor a hagyma egyharmad részének a föld felett kell maradni. Célszerű nagyobb hagymát vásárolni, mert abból több virágszár bújik elő.

KORALLVIRÁG
Kevesen tudják róla, hogy tartós vágott virág. Amikor a virágzaton már néhány virág kinyílik, akkor kell levágni és 3-4 hétig nem hervad el.
A szobai körülményeket jól viseli. Télen déli,- tavasztól őszig keleti, vagy nyugati fekvésű ablakban tartsuk.
Elvirágzás után vissza kell vágni a tetejét és egy hónapig szárazon kell pihentetni.
Virágzáskor havonta egyszer adjunk tápoldatot. Nyáron szereti a bőséges napfényt.

AZÁLEA
Tartós virágzásának a titka, hogy hűvös (10-15 fok), jól megvilágított helyen legyen és a földje állandóan vizes legyen! Kéthetente igényel tápoldatot. Virágzási időszakban naponta permetezzük a leveleket MÉSZMENTES lágy vízzel kell locsolni, mert a sárguló levelek oka lehet a meszes föld, illetve meszes víz.

KAMÉLIA
Környezetére kedvező feng shui energiát sugároz:)
Szobanövényként sok figyelmet igényel!
Világos, esetleg félárnyékos, napfénytől védett helyet kedveli és ősztől tavaszig 8-12 foknál nem melegebb helyiséget.
Mértékletesen, lágy vízzel kell öntözni.Nem állhat alatta a víz, de nem is száradhat ki a földlabda.Télen ritkán öntözzük. Kora tavasztól bőven ontja a virágot, de a hirtelen hőmérséklet, vagy helyváltoztatás következtében el is hullajtja. Szóval célszerű ősszel vásárolni.

PAPUCSVIRÁG
Hűvös, pl. északi fekvésű ablakban kb. 1 hónapig tart a virágja. Szereti a párás levegőt, ezért állítsuk kavicsos tálcára, vagy vegyük körbe nedves tőzeggel. Huzat nem érheti, leveleit, virágait pedig víz. Szaporításával otthon nem érdemes kísérletezni.
(A cikket beküldte: csorieva)Sziklakertem növényei 2.
Amint ígértem, itt a folytatás. Most hagymás és gumós növényekről fogok írni, mégpedig eléggé közismert növényekről. Talán nem kellene, de hátha valami új információm is akad az olvasók számára. Szándékaim szerint folytatom majd ezt a sort is. Legközelebb ismét... »

Nyaklánc krumpliból, nem csak kislányoknak
Sokféle gyöngy közül válogathatunk az üzletekben, de ha van egy kis időnk, akár mi is nekiállhatunk gyöngyöt készíteni láncunkhoz, mégpedig krumpliból. A legegyszerűbb ékszerkészítési ötletek közé tartozik. A hozzávalókat olcsón és könnyen beszerezhetjük, nem kell... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.