Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Szobakutya (bolognese)

Besszi kisméretű bolognese kutya, a család kedvence.
Két és fél éve, karácsony előtt kaptuk a kutyát, illetve nővérem kapta a volt barátjától. Nagyon aranyos, cuki kutya.


A szobakutyák, mint a miénk is, nagyon sok tőrödést igényel.Általában lakásban szokták tartani, de ha kertben van az sem baj, de piszkosabb lesz a szőrük. Naponta kell fésülni, ha hosszúszőrű, és háromhavonta lehet csak fürdetni (gyakoribban nem lehet).A szobakutyák általános tulajdonságai, hogy pajkosak, játékosak,vidám természetűek, értelmesek, könnyen kezelhetőek,ragaszkodók, viszont idegenekkel szemben kissé bizalmatlanok és nagyon jók jelzőkutyának.Nálunk is nem túl hangos a csengő, és mindig a jelzi a kutyánk fülsüketítő ugatással, hogy jött valaki.Ha nagyon nagy a körmük akkor le kell vágni, ugyanis a szőrébe könnyen beakadhat a hosszú körme miatt a lába, és mozdulni sem tud (mi kutyánk már járt így). Most részletezem külön a bolognese fajtát (magyarul bolognai pincs), ami nekünk van.
BOLOGNESE
Leírása:Eredete olasz fajta, Bolognában tenyésztették ki, a máltai pincsi és más törpekutyák segítségével.Farkát hátára kunkorítva hordja, Szőrzete hosszú, pelyhes, sűrű,színe teljesen fehér, marmagassága:27-30cm(kan),25-28cm(szuka), testtömege 2,5-4 kg.Tehát kis temetű, a máltai selyemszőrű kutyára hasonlít.Feje szögletes, koponyája kissé ovális.Szeme sötét színű, alig látszik a sszemébe lógó dús fejszőrzettől.Füle lelóg, hosszú szőr borítja.Háta egyenes, mellkasa mély, fara enyhén lejt.Végtagjai rövidek, párhuzamosak.
(A cikket beküldte: csanita)Ég veled Mázli!
Napok óta fáj a szívem, már-már fizikailag érzem. Meg szerettem volna őt menteni, de odafenn nem így akarták... Úgy érzem, muszáj kiírni magamból, amit érzek, mert másképp belebetegszem ebbe. Szakad meg a szívem és folyton csak sírok. Nem értem miért? Miért pont... »

Grillpartira
Mivel elérkezett a grillezős-sütögetős, laza kerti partik időszaka, az alábbiakban ötleteket kínálunk a grillezéshez. A nyári időszak nagy lehetősége a kerti partik szervezése. A családi ház teraszán vagy a kertben tartott hétvégi összejövetel nagyon kellemes,... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.