Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Sziklakertem virágai 9.

Ebben a cikkben kúszónövényeket, cserjéket, a klemátiszt, a borostyánt és a murvafürtöt szeretném nektek bemutatni.

Klemátisz hibrid

Évelő, jó kúszó növény, amely laza, morzsalékos, nyirkos talajt kíván. Napos, félárnyékos helyet szeret. Ősszel vágjuk vissza 30 cm-re a 3. rügyig. A hibridek óriás telt vagy szimpla virágai kora tavasszal nyílnak, kék, lila, rózsaszín vagy fehér színben. Félfás dugványokkal 25 Celsius fokos hőmérsékleten szaporítható. Bőségesen öntözzük, de a pangó vizet kerüljük. Méhlegelő, néhány faj illatos. A friss hajtásokon nőnek a virágok. Ősszel metsszük meg úgy, hogy a hajtások különböző hosszúságúak legyenek, így kiegyensúlyozottabb elrendeződésben növekszik. Minden része mérgező! Más néven iszalag. Tavasszal az elhalt hajtásokat szedjük le. Egyszerűen gondozható. A gyökérzóna mindig árnyékolt legyen. Magassága: 2-4 m, májustól szeptemberig virágzik, a boglárkafélék családjába tartozik.

Hedera helix - Közönséges borostyán

Árnyékos falak befuttatására és talajtakaróként használható. Örökzöld, nálunk ez a legelterjedtebb fajta, vadon is előfordul. Fiatalkori alakja a földön kúszva sűrű szőnyeget alkot. Fákra vagy falra léggyökerekkel felkapaszkodva folyamatosan alakul át tojásdad levelű időskori alakká, mely ősszel dús ernyőkben nyíló zöldes színű virágokat hoz. Bogyója és levele mérgező! Cserepes növényként is termesztik. Savanyú, normál, száraz vagy nyirkos talajigényű növény. A halhatatlanság jelképének tartják. Az aráliafélék családjába tartozik, 20-25 m magasra is megnőhet, augusztustól szeptemberig virágzik.


Bougainvillea - Murvafürt

Ezek az erőteljes növekedésű, 3-4 m magasra kúszó cserjének ma főként csak hibridjei vannak forgalomban. Amikor virágzik, tejesen elborítják a lila színű fellevelek, amelyek között apró sárgásfehér virágok nyílnak. Napos, meleg, nyáron szélvédett helyen a szabadban, télen hűvös 6-10 celsius fokos helyen legyen. A huzattól óvjuk. A növény egyenletes nedvességet, nyáron hetenként tápoldatot igényel. Hűvös helyen tartsuk csaknem szárazon. a fiatal növényeket évente az idősebbeket csak 2-3 évente ültessük át, mindig csak eggyel nagyobb cserépbe. Szükség szerint visszavághatók. A túl meleg teleltetés a virágzás rovására mehet. Fejdugványokkal szaporítható kb. 25 celsius fokos talajhőmérsékleten. A túl száraz tartás levélhullást eredményezhet. A virágzáshoz sok fényre van szüksége. Dél-Amerikából származik. Nevét egy francia utazóról kapta. Mérgező! A csodatölcsérfélék családjába tartozik, 3 m magasra is nőhet, áprilistól októberig virágzik.
(A cikket beküldte: Tundibundy)A konyha divatot teremt
A legújabb 2013-as konyhabútor és konyhagép kollekciókkal idén is a Konyhakiállításon találkozhatnak először a látogatók március 1-3. között a Budapest Sportarénában. Az eseményen több mint 100 kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait, melyek... »

Esküvőt olcsón kreatívan
Kinek ne lenne olyan ismerőse, aki már túl van az eljegyzésen, de már évek óta várnak a nagy napra, mert anyagilag még nem állnak készen rá. Ezzel a pár ötlettel, ha nem is radikálisan de észrevehetően csökkenteni lehet a költségeket. Nem kell hozzá más csak egy kis kézügyesség. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.