Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Székek és házak

Oly sokat, oly sokszor keressük a boldogságot. Aki nyitott szemmel jár a világban, megtalálja. Nem a csodákban, hanem napjaink apró történéseiben. Tőlünk függ, mit veszünk észre; minek, mennyire tudunk örülni.

Hogy minek teszem közzé ezeket a képet? Mert nekem tetszik, amikor keresgéltem a géppel és felvettem, akkor is tetszett

A székek.
Forró nap után, vihar előtti est-elején - már minden ázhatót összeszedtem - még utoljára, napoznak egyet a székek. Ha megfigyeled, mi tűnhet fel? A székek száma páratlan, egy mintha egyedül lenne. Ennél az asztalnál mindig négyen ültünk, mégis öt széket raktam köréje. Miért? Na, ezt nem tudom. Nem a fotó kedvéért rendeztem így el a tárgyakat, csak megláttam..
Tudod mit? Azt az üres széket, felajánlom Neked.
Ha kényelmesen hátradőlsz valamelyiken, ültödben szemed lehunyod, hallod-e a bíbor színben távozó Nap hangját? Persze, hogy igen! Arcod, kebled, férfi lelked cirógatja szerető suttogással, csak jót mond Neked: kedveset, szépet, ölelő meleget; s egy perc alatt elhiteti Veled, hogy ilyen az élet.
Élvezd a boldog pereceket, fürödj meg benne; érezd sokáig bőrödön illatát.
Úgy ötletszerűen, kép rendezés közben, odafigyeltem, miről beszélnek a székek.

A házak.
Jóllakottan, kigömbölyödve, furcsa fintorgással, orcájukat fény felé fordítva, napoznak. Hosszú köpenyük a hóba ér, féltve takarja testüket, előre ugró szegélye a széltől is óvja őket. Kancsal szemeikkel, huncutul bámulnak egymásra és rám. Nem restellik vidámságukat. Miért is tennék? Hisz a rettegett hófúvást, a nap melengető mosolya elzavarja. Hó nem nyomja testüket. Lehet, tán azt is tudják, belsejükben a szerelem ölelkezik a vággyal s együtt élvezik a lét-pillanatok varázsát

Vidám, boldog házak a fák borította, havas lejtő aljában.
Legyek irigyetek? Nem! Inkább részt kérek boldogságotokból. Csak egy kicsit, ha lehet.
(A cikket beküldte: kneseva)Egy mesterséges nyelv
Ismered az eszperantó nyelvet? Érdekes világ, óriási mozgalom, rengeteg barát, különös nyelv. Ha van diplomád, de nincs nyelvvizsgád, akkor olvasd el az alábbi néhány sort! Könnyebben, rövid idő alatt megtanulható ÉLŐ NYELV! »

Balatonfüred, egy hét a Paradicsomban :)
Balatonfüred talán legmesébeillőbb része a híres Tagore sétány. Nyáron volt szerencsém a párommal egy gyönyörű hetet ott tölteni, és végig menni eme természeti csodán. Valami fantasztikus élmény, ebbe szeretnélek benneteket kicsit elkalauzolni. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.