Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Székek és házak

Oly sokat, oly sokszor keressük a boldogságot. Aki nyitott szemmel jár a világban, megtalálja. Nem a csodákban, hanem napjaink apró történéseiben. Tőlünk függ, mit veszünk észre; minek, mennyire tudunk örülni.

Hogy minek teszem közzé ezeket a képet? Mert nekem tetszik, amikor keresgéltem a géppel és felvettem, akkor is tetszett

A székek.
Forró nap után, vihar előtti est-elején - már minden ázhatót összeszedtem - még utoljára, napoznak egyet a székek. Ha megfigyeled, mi tűnhet fel? A székek száma páratlan, egy mintha egyedül lenne. Ennél az asztalnál mindig négyen ültünk, mégis öt széket raktam köréje. Miért? Na, ezt nem tudom. Nem a fotó kedvéért rendeztem így el a tárgyakat, csak megláttam..
Tudod mit? Azt az üres széket, felajánlom Neked.
Ha kényelmesen hátradőlsz valamelyiken, ültödben szemed lehunyod, hallod-e a bíbor színben távozó Nap hangját? Persze, hogy igen! Arcod, kebled, férfi lelked cirógatja szerető suttogással, csak jót mond Neked: kedveset, szépet, ölelő meleget; s egy perc alatt elhiteti Veled, hogy ilyen az élet.
Élvezd a boldog pereceket, fürödj meg benne; érezd sokáig bőrödön illatát.
Úgy ötletszerűen, kép rendezés közben, odafigyeltem, miről beszélnek a székek.

A házak.
Jóllakottan, kigömbölyödve, furcsa fintorgással, orcájukat fény felé fordítva, napoznak. Hosszú köpenyük a hóba ér, féltve takarja testüket, előre ugró szegélye a széltől is óvja őket. Kancsal szemeikkel, huncutul bámulnak egymásra és rám. Nem restellik vidámságukat. Miért is tennék? Hisz a rettegett hófúvást, a nap melengető mosolya elzavarja. Hó nem nyomja testüket. Lehet, tán azt is tudják, belsejükben a szerelem ölelkezik a vággyal s együtt élvezik a lét-pillanatok varázsát

Vidám, boldog házak a fák borította, havas lejtő aljában.
Legyek irigyetek? Nem! Inkább részt kérek boldogságotokból. Csak egy kicsit, ha lehet.
(A cikket beküldte: kneseva)Az édes anyanyelv II.
A szülők szerepe egyértelmű az anyanyelv kapcsán is, de mit lehet várni azoktól, akik iskolázatlanok maradtak? Itt lép be az oktatás felelőssége. Ám a sikerhez olyan tanterv kellene, ami a hangsúlyt az alapvető készségekre: írásra (ezen belül helyesírásra),... »

Golgotavirág
A „golgotavirág” név a latin Passiflora elnevezés fordítása. Ez a név a 17. század elejéről ered a passio=szenvedés és a flor=virág szavakból. A XVI. században Jezsuita szerzetesek találtak rá, ők is nevezték el. Szerintük a virág részei Jézus... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.