Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Süssünk, főzzünk!

1 2 3 4 5 6 7 8
Fűszernövények a konyhában
Amikor a különböző főzőcsatornákat nézem, mindig elragadtatással és némi irigységgel figyelem, a szakácsok milyen természetességgel nyúlnak a különféle fűszernövények után. Szinte nincs is olyan étel, amihez ne tépnének le a cserepes növénykéről néhány... »

A burgonyáról
Étkezésünk, egyik fő tápláléka a burgonya. Eredetéről hallottam a rádióban, egy műsor közepébe csöppentem, a burgonyáról beszéltek. A 30 éves háború idején a spanyolok hozták Európába. Előbb mérgezőnek titulálták, mert a termését fogyasztották, ami a száron... »


Tönkölybúza és a belőle készült lisztek
Évek óta, használok már teljekiőrlésű lisztet, de valahogy nem mindig jól találom el az arányokat, és olyankor a gyerekeim sem mindig szeretik azt a jellegzetes ízt. Az elmúlt hetekben egyik ismerősömtől hallottam a fehér tönkölybúza lisztről, és azóta azt... »

A hal az egészség forrása
A halaknak alapvetően három csoportja van:édesvizi, tengeri és vándorló. A halak osztályozása szempontjából a fehér húsú halak gyengébb, a barna húsúak erősebb fűszerezést kívánnak. »

Gabonakásák - Főtt gabonaételek
Az optimális étrend kérdése véget nem érő viták tárgya volt és lesz még egy darabig. Én azonban azt nézem, mit tanulhatunk azoktól a kultúráktól, népektől, amelyekben az életkor valóban hosszú és követendő. Ha megvizsgáljuk ezen népek táplálék összetételét, azt... »

Készüljünk a szilveszterre!
A konyhában természetesen szilveszterkor sem tétlenkedhetünk, íme néhány tipp mit igyunk, mit együnk az újévet ünnepelvén. »

A kávé eredete
A legenda Kaldiról szól, egy ifjú pásztorról az antik Arábiában, aki gyakran vitte kecskéit a közeli hegyi legelőre, egy kolostor szomszédságába. Kecskéi, mikor lelegelték egy különleges, ismeretlen bokor piros bogyóit, a pásztorfiú legnagyobb ámulatára... »

Olasz pizzák
Az olaszok ketchup nélkül eszik a pizzát. Olaszországban ráadásul sokszor sótlan is a pizzatészta. Az étkezési szokásokról: Az olasz 'bar' valójában kávézót jelent; nincsen túró és tejföl, igaz más, finom tejtermékeket viszont csak itt készítenek; a gyerekek már... »

Olasz konyha
Az olasz konyha egyéni anyagaival, ízeivel, változatosságával világszerte előkelő helyet vívott ki magának. Az olaszok konyháikat jelentős idegenforgalmi vonzerőként becsülik, és így állandóan fejlesztik konyhatechnikájukat. Erről tanúskodik fejlett... »

Az első főzés emléke megmarad!
Én a paprikás csirkével kezdtem. Lehet azt elfelejteni?! »

1 2 3 4 5 6 7 8





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.