Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Süssünk, főzzünk!

1 2 3 4 5 6 7 8
Sushi
Trend? Egészség? Kultúra? Döntse el mindenki maga, de ne feledjük, amiről keveset tudunk, arról nehéz véleményt mondani. Sokan, akik már ettek sushit, nagy szakértelemmel beszélnek benyomásaikról... aztán kiderül, amit evett csak úgy néz ki, mintha sushi lenne, de... »

Ismerjük meg a licsit
A licsit, ezt a különleges, egzotikus gyümölcsöt szeretném megismertetni az olvasókkal. A szappanfélék (Sapindaceae) családjába tartozik, licsiszilvának vagy kínai ikerszilvának is nevezik. Több fajtája létezik. »


Diétás karácsonyi ínyencségek
A karácsonyi édesség- és süteményszezon nagy kísértés a diétázóknak – de másoknak is. »

Karácsonyi készülődés
Bár még van egy kis idő Karácsonyig, szerintem már most érdemes elkezdeni gondolkodni azon, milyen ételek, italok kerüljenek az asztalra az ünnepek alatt, s hogy milyen dekorációval tehetnénk szebbé, fényesebbé, meghittebbé ezeket a napokat. Szeretném, ha soraim... »

Tárolás a konyhában
Gondolom más is járt már úgy, hogy a piacon megvett harsogóan friss petrezselyem maradéka másnapra tönkrement, pedig szárítva még használható lett volna. Vagy a kenyéren a biztosan záródó kenyértartóban megjelentek a kis penészfoltok. Pedig nem az áruval volt a... »

Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák
Kezdő és gyakorló háziasszonyok és főzni szeretők gondban vannak az adagolással. Mérleggel meg nem olyan egyszerű bánni, mert amikor telerakjuk az asztalt: hol fér el a mérleg? »

Fűszerek! De mit mibe és mihez...?
Nagyon szeretjük az ízletes-fűszeres ételeket a családdal, de sokáig bajban voltam, mert nem is tudtam igazán, hogy melyik zöldnövényi fűszert mihez kell használni, mihez stimmel... Felkeredtem hát és összeszedtem, hogy a közkedvelt fűszereinket mihez is lehet... »

Salátatippek
Alábbi írásunk szerzője a saláták világába kalauzol bennünket. Érdemes vele tartani! Régebben elég egyoldalú volt az étlapunkon a salátakínálat: uborka-, káposzta-, paradicsom, krumpli- és vegyes saláta. Amióta azonban hozzánk is begyűrűzött a reformkonyha... »

A hazai gasztronómia történetéről
Napjainkban nagyon sokat foglalkozunk a korszerű táplálkozással, modern konyhatechnikai módszerekkel, fogyókúrákkal. Érdekes kicsit áttekinteni a gasztronómia hazai fejlődését. Pici képet nyerni arról, hogy a honalapítástól napjainkig milyen hatások érték hazánkat ezen a területen. »

A puliszka és alakváltozásai
Puliszka, polenta, málé, prósza - ismerősen csengő szavak. A puliszka, a ma divatos polenta „leánykori neve”. Jelentésük több évtizeden át feledésbe merült, ám napjaink reformkonyhája újra életre keltette a kukorica-alapból készült... »

1 2 3 4 5 6 7 8





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.