Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Süssünk, főzzünk!

1 2 3 4 5 6 7 8
Így fogyok én. Őszinte szívvel ezt nem ajánlom senkinek...
Azt írom le, egyes szám első személyben, amit a menyem legjobb barátnője mondott el nekem a címben feltett kérdésre. Nevetve mondta? Nem. Elkeseredve? Nem. Iróniával, amibe benne volt öröm, bánat; s egy kicsit talán az is, hogy nem ilyen életet képzelt el magának, amikor átvette a diplomáját. »

A totális lebőgés, avagy Hedon a konyhában csak mosogasson
Írás arról, milyen hatalmas nehézségekbe ütköztem, mikor őzcombot akartam készíteni. A vad fiatal volt, gyönyörű, barna húsú, de sikerült elbaltáznom. Rágós és kemény lett, és jellegzetes vad illatát sem tudtam elfedni. Ráadásul, a barátnőm és szülei előtt is lebőgtem vele… »


Haverok, buli, szendvics
Vegyünk példának egy egyszerű (akár szilveszteri) összeröffenést, melyre a legjobb barátainkat hívtuk meg. Nem lesz hatalmas buli, nem szeretnénk drága pénzért egy egész sült malacot rendelni, a pizzarendelésnél pedig egy kicsit eredetibbek lennénk. Készítsünk... »

Majd ha nagymama leszek, akkor sütök, főzök...
Második házasságomban, 29 évesen kezdtem ismerkedni a főzés rejtelmeivel, mivel az első házasságomban nem volt szükség a "konyhatündéri" teendőimre, mert a volt férjem szakács. Persze láttam tőle nagyon sok mindent, hogy mit és hogyan készít el, de leginkább... »

Bobajka először, másodszor...
Tíz évig hallgattam a férjemtől, hogy a nagymamája a mákos gubát saját sütésű kaláccsal készítette, és azt sosem überelheti egy egyszerű kiflis változat. Nos, tavaly ilyenkor nekiálltam "nagyis" bobajkát készíteni. Az ő családjukban így hívták - én már ezt sem... »

Minden kilóban 10 liter tej – Amszterdami utat nyerhetsz a finom holland sajttal
Nem véletlen, hogy csakis Észak-Hollandia egyedülálló óceáni éghajlatú, dús zöld mezőin legelő tehenektől érkezik a friss tej a Frico sajtgyárba, ahol a legnagyobb gondossággal készülnek a finom sajtspecialitások. »

Verda torta, avagy hogyan légy Te a Cake Boss
Lássuk az előkészületeket! 1. Ha kétbalkezes vagy a konyhában, mint én, először gondold át a cukrászda lehetőségét! Csak akkor lépj tovább, ha mindenre elszánt vagy! 2. Ne figyelj az intő/elrettentő szándékú jelekre! Én a tortakészítés előtti napokban... »

La Dolce Vita Avagy étkezés olasz módra...
Ahány ház annyi szokás, tartja a mondás. Ám az olaszok étkezési szokásaira ez csupán részben vonatkozik, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen itáliai konyha sem létezhet tészta, friss bazsalikom, oregánó vagy éppen balzsamecet nélkül. A temperamentumos... »

Modern konyha: energiatakarékos serpenyők az egészséges életmód szolgálatában
Facsarjon friss citromlevet a sózott, borsozott csirkemellfilékre, majd szórja meg firss rozmaring levelekkel mindkét oldalát, helyezze forró serpenyőbe és kevés olívaolajjal pirítsa ropogósra a hússzeleteket. Tálalja friss salátával. Ön milyen serpenyőben... »

Finomságok spárgából
A spárgát úgy is nevezik: a zöldségek királya, a királyok zöldsége. Sokak szerint a legjobb afrodiziákum: egyes országokban a vőlegénynek kötelezően kellett fogyasztania a nászéjszaka előtt. Rendkívül egészséges főzeléknövény, könnyű és finom élelmiszer.... »

1 2 3 4 5 6 7 8





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.