Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Snoopy kutyánk története

Édesanyámnak és Nagymamámnak szerettük volna Karácsonyra. Nem tudtak róla, de tudtuk, örülni fognak neki. Onnan gondoltuk, hogy jó lesz nekik, mivel a mi kutyánkat, Morzsit nagyon szeretik, sokat volt náluk. Volt, hogy el kellett mennünk, de a kutyánkat nem vihettük magunkkal, így ott aludt anyuméknál.

Olyan kiskutyát kerestünk nekik, amit könnyen el tudnak látni, még Mamám is. Tanítható legyen esetleg kölyök, persze segítünk nekik a nevelésben, de elsősorban nekik kell össze szokniuk. Mik a követelmények, mi alapján keressünk kutyust. Kicsi legyen, játékos, pajkos, kölyök, fiú vagy lány az mindegy. Eljött a kutya választás ideje, már időben elkezdtük Párommal nézegetni, mert már nemsoká Karácsony volt. Nézegettük a böngészőt, már 3. napja, ekkor bukkantunk rá a választható kutyára.
Írtunk a gazdáinak, hogy mondjanak róla egy-két dolgot, és persze mennyi az ára. Ez volt 2010. november 9-én. Írtak is vissza egy nap alatt. 2010 szeptemberében született, már csak ő maradt meg a többit eladták, kisfiú, 11 hetes, fajtiszta törpe tacskó, fekete-cser színű. Megbeszéltük Párommal az írtakat, és mondtuk, hogy jó, kell nekünk, az elvárásoknak megfelel. Pénzben 17.000 Ft-ot mondtak rá. Leányfaluról érkezik majd, jó sokat utazik szegénykém. Írtak vissza, hogy ingyen odaadnák, mivel nem kérünk törzskönyvet hozzá. Nagyon megörültünk neki.
Eljött az idő, egy kellemes november 21., esti órákban hozták. Ugye még hozzánk hozták mivel csak Karácsonykor, 25-én visszük őt ajándékba. Elrendeztem az érkezésére mindent. A mi kutyánkat addig bezártam a helyére. Lementem érte, mert megérkezett este 7 óra volt. Kis dobozban egy pici kutya, nagyon aranyos volt. Hoztak hozzá egy csomó mindent, mondta a gazdája, hogy ez az ő cuccai voltak, és elhozták nekünk ingyen odaadják, ha kellenek. Kaptunk egy fekhelyet, egy szállító dobozt, kis kutyaruhát, játékokat, csonterősítőt és vitaminokat is. Hálásak voltunk érte, hisz ezeket megspóroltuk. Elköszöntem a gazdájától, feljöttünk hozzánk.
A mi kutyánk nagyon figyelt, hogy mi jött már. Először nem engedtem ki, mondom, nehogy nekiessen. Figyelgette, nézegette, kis pici valami beköltözött hozzánk. Olyan kis aranyos pofija volt, hogy nagyon. Már aggódtam, hogy nehéz lesz elválnunk. Snoopy lett a neve, a meséről kapta (Snoopy, gyere haza!) elvittük állatorvoshoz, beoltattuk, kapott féregtelenítőt és a mi kutyánknak is kértünk, mivel csak együtt vannak a nap 24 órájában, és ne kapjon el ő se semmit. Jó kis kutya volt, okos, gyorsan lehetett tanítani. Még pelenkára wc-zett, amit gyorsan megtanult. Volt azért, hogy néha mellé vagy máshová sikerült. A mi kutyánkkal nagyon sokat játszottak, igazi pótanyukája lett.
Teltek a hetek, elérkezett a várva-várt idő, hogy visszük őt a Szülőkhöz, összekészítettük a cuccait, becsomagoltuk csomagolóba. Ő bement a szállító dobozába, és mentünk. Anyumék nagyon meglepődtek, hogy mit kapnak. Először nem nagyon örültek neki, de aztán gyorsan megbékéltek vele. Ott maradt náluk. Mindennap feljártam hozzájuk, segítettem nekik. Még pelenkára wc-zett itt is. Nagymamám februárban bekerült a kórházba és összeszedett valami vírust. Anyum dolgozott mindennap, így elhoztuk hozzánk vissza, amíg mamám is megerősödik stb. Ment vissza kontrollra, mondta neki a dokija, hogy nem tarthat állatot. Elszomorodott, hogy el kell adni, vagy oda kell adni a kutyát. Mondtuk neki, hogy nem adjuk oda senkinek. Lassan fél éves volt, és már megviselné, meg már megszerettük. Így végleg hozzánk költözött. Örültünk neki, gondoltuk, ha egy kutya elfér, akkor a másik is el fog férni. Már fél éves korára szobatiszta lett, nagyon örültem neki, nagyon megdicsértem. Nagyon jó helye van nálunk, szeret minket ez a kis rosszaság. Kis csibész néha, eleven, játékos most is még pedig már szeptemberben múlt 1 éves. Kapott már veszettség elleni oltást, és chipet is. Felelős állattartáshoz elengedhetetlen. Nagyon sokat játszik Morzsi és Snoopy együtt. Szeretünk kirándulni, utazni. Mindig a szállítójukban utaznak, ki vannak rögzítve, nem borulnak fel. Így biztonságos nekik is.

Hamarosan építkezünk, lesz szép kertes házunk, aminek ők is nagyon fognak örülni, hisz nekik is fontos a mozgás, a napsütés, a szabadság, ami megvan így is, de azért sokkal másabb, felszabadultabbak. Egy szinte kötöttségek nélküli szabad élet. Így is lesznek pici betartható szabályok, de nem kell azon szorongniuk, hogy mikor megyünk már le sétálni, wc-re.
Szóval már itt vagyunk 2012 márciusában. Hétvégén már a Tóparton voltunk, hogy kisütött a nap. Anyummal és a barátjával a telkükön lehettünk.

Ez a Snoopy története. Nagyon szeretem mindkét kutyámat, nincs különbség.

Köszönöm, hogy megoszthattam Veletek.
(A cikket beküldte: hercenő31)Segítsünk a Pomázi Állatvédőknek!
Nem sokan ismerik ezt a lelkes Állatvédő Egyesületet, mert a média csak a nagy állatvédőket reklámozza és támogatja. És a kicsi egyesületek? Őket nem ismeri szinte senki sem, csak csendben végzik nap mint nap az állatvédő munkájukat, néha erejük felett is. A... »

Rend rendel
Mottó: A zseni átlát a káoszon. De vajon jól is érzi magát benne? Életemben sokszor lett már elegem a rendetlenségből, amit magam körül tudok teremteni. Már-már azt gondolhatnám, hogy ez is egy művészet. Lehet filozofálgatni, hogy a bensőnk hat-e a külső... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.