Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Saláta fajták

Minap az egyik fórumban felmerült, hogy mi is az a rucola saláta. Ez inspirált arra, hogy kis kutató munkába fogjak és (a teljesség igénye nélkül) összegyűjtsem, milyen salátákat találhatunk a zöldséges polcokon. Érdemes válogatni közöttük, mert nagyon finomak. :))

Fejes saláta
Na ezt mindenki ismeri. Nevét onnan kapta, hogy szép, kerek feje van. :)

Jégsaláta
Levelei ropogósabbak, mint a normál fejes salátának és szorosabban simulnak egymásra. Víztartalmuk nagy. Ebből ered azon kedvező tulajdonsága, hogy nem egykönnyen fonnyad meg. Az íze pedig nagyon kellemes, frissítő, harsogó.

Batávia saláta
Ez már kevésbé ismert változat. Íze kicsit markánsabb, mint a jégsalátáé. Levelei ropogósak, de nem simulnak annyira szorosan a fejre, és kissé fodrosabbak.

Tölgylevelű tépősaláta
A tépősaláták levelei külön nőnek, nem alkotnak fejet. A tölgylevelűt azért nevezik így, mert levele a tölgyfáéhoz hasonlatos formájú. Színeiben változatos, a zöldtől a barnás pirosig. Jellegzetes, majdnem kesernyés íze van.

Lollo - fodrossaláta
Két formáját találhatjuk meg, a zöld színűt és a lilás színűt. Levelei - nevéhez híven - fodrozottak. A közhiedelemmel ellentétben a levelek íze nem keserű! A lilásat a saláták összképének színesítésére is használják.

Madársaláta
A madársaláta levelei aprók, kerekded végűek és nagyon lédúsak. Színűk élénkzöld. A saláta íze kissé édeskés. Önmagában is nagyon ízletes, de sokszor használják más salátákkal keverve is.

Rucola
A rucola levelei élénkzöldek, nyílhegy alakúak. Formájuk kicsit hasonlít a pitypag leveleire. Íze retekre emlékeztető, kicsit csípős. A rucolát nem csak salátákban, hanem szószokban, tésztákhoz is gyakran használják.

Metélősaláta
Hosszú, sötét zöld, fodros, hullámos levelei kissé durvább tapintásúak. Íze nem keserű, és mivel levelei ropogósak, meleg salátáknál is használják.


Hogyan tároljuk a főzéshez az alapanyagokat?
A finom étel elkészítéséhez az első legfontosabb feladatunk, beszerezni frissen a legjobb minőségű alapanyagokat. Amelyeket lehetőség szerint frissen is használjunk fel. »

Nagyhatalom lett a közösségi oldal?
Milyen szerepet tölt be napjainkban a közösségi oldal? Milyen veszélyei és előnyei vannak? Mit érdemes közölni magunkról? Kell-e fotókat feltölteni minden alkalomról? Nem is gondolnánk, milyen hivatalos szervek kísérik figyelemmel a közösségi oldalakat. Mi minden kideríthető onnan. »





Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.