Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Portalan szószok

Három kiskorú gyermekem van ebből egy még óvodás. Dolgozom, háztartást vezetek és FŐZÖK. Én valóban tudom, hogy mi az elfoglaltság. De a legritkább esetekben sem fordul elő velem, hogy por vagy üveges mártás tegyek az asztalra gyors vacsora gyanánt.

Ezúttal szeretnék javaslatot tenni más sorstársamnak, akinek hasonlóan nincs ideje, hogy ha figyel a gyermekére, hogy mivel játszik, milyen ruhája van, erre is legyen gondja.

Manapság nagyító alá veszünk minden ételt, miben van tartósítószer és miben mennyi E szám van. Talán már az alapvető élelmiszereket sem lehet megvenni E számok nélkül, de tegyünk ellene, hogy ne kerüljön több a szervezetünkbe.
A mindenki által kedvelt bolognai vagy milánói szószokat pillanatok alatt lehet tálalni porok és kész szószok hozzáadása nélkül, és még jobb az íze is.

Én így készítem:
2 kanál olaj
5 dkg kockára vágott sonka
Kisebb fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
¼ zeller
1 üveg paradicsom szósz
Fűszerek: Só, bors, bazsalikom, oregano 1 ek cukor.
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott sonkát, utána a hagymát és még később a sajtreszelőn lereszelt zellert és répát. Ha megfonnyadt, akkor felöntjük a paradicsomsűrítménnyel és vízzel szabályozzuk a sűrűséget.
A fűszerekkel ízesítjük és ¼ óra alatt összefőzzük.
Ez az alap szósz, ezt lehet bővíteni gombával (milánói) vagy darált hússal (bolonyai).

A carbonara öntete is a világ legegyszerűbb dolga és ráadásul finomabb is.
Sonkát apróra vágjuk és kis olajon megpirítjuk, rádobjuk a zúzott foghagymát, hogy ne égjen oda ráöntjük a főző tejszínt. Összeforraljuk és ízesítjük sóval borssal petrezselyemmel. Kis füstölt sajttal is meg lehet bolondítani.

A sonkát ki lehet cserélni gombával, így a 90 napos diétában a fehérje napra tökéletesen illik egy kis csirkemellel.

A mustáros mézes mártás sem áll másból egy kis mustárból és mézből, amit serpenyőben összemelegítünk és tejszínnel felöntjük.

Ezt a pár ötletet a teljesség igénye nélkül írtam, hogy egy kicsit tegyünk magunkért és családunkért.
Mindenkinek jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!
(A cikket beküldte: 55moncsi71)



Az első főzés emléke megmarad!
Én a paprikás csirkével kezdtem. Lehet azt elfelejteni?! »

Nyaralás a gyönyörű Balatonnál
Nyaralni voltam bár nem olyan puccos és divatos helyen mint mások, de nagyon jól éreztem magam, büszkén és boldogan fogom az élményeimet mesélni ismerőseimnek. A szabadságom csodás élményét írtam le, hátha másnak is kedvet csinálok. »





Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.