Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb cikkek

Pénzügyi remény!

Minden a tervezésen, rendszerezésen, utánajáráson, de leginkább a POZITÍV hozzáálláson múlik, ne add fel! Tömérdek hiteltől, elmaradt számláktól, álmatlan éjszakától szabadulsz meg, ha bele mersz vágni és jobbá teszed az életed!

Örülök! Nem megőrülök, csak örülök. :)
Kis betekintést adnék, hogy látható legyen a különbség: 3 évvel ezelőtt volt
4 hitelkártyánk,
3 hitelünk
és egy lakáshitelünk,
elmaradás a rezsivel hónapokra visszamenőleg,
állandó sakkozás a számlákkal, hogy sose kapcsoljanak ki semmit.

Mára ez a helyzet megoldódott, minden számla vagy befizetve, vagy a fizut várjuk, hogy befizessük. Hitelkártya NINCS. Összesen csak egy hitel: a lakáshitelünk maradt meg, a többit ki tudtuk fizetni. Mindezeket úgy, hogy nem történt anyagi változás! A lakáshitelünket 5 év alatt rendezni fogjuk.

Segítséget szeretnék nyújtani, mert úgy érzem, ha nekem sikerült, másnak is fog. Átérzem a nélkülözést, szóval tudom, mit érezhet, aki éjszakákon át fent van és gondolkodik, mit tegyen.
Épp ezért leírnék pár dolgot ami fontos:

1. Írd le egy füzetbe az összes tartozást, elmaradást, dátummal, összeggel, végösszeggel, alá írd mennyi a bevétel és hogy jelenleg hogyan oldod meg a dolgokat

2. Készíts fontossági sorrendet, mit fizetsz be!

3. Ha több hitelkártyád, egyéb hiteled van, ezeket írd egy külön oldalra is, a legkisebb összegtől a legnagyobbig! Hívd fel a bankokat és kérdezd meg, hogy kérhetsz-e könnyített fizetést, mert nehéz helyzetbe kerültél! Lehet megadják (nekem nem adták meg, de ki tudja hogy megy most).
Ha megadják, akkor a be nem fizetendő összeget fordítsd a hitelkártyák letörlesztésére.
Mindig a legkisebbel kezd és csak azzal az egyel foglalkozz, a többire csak a minimumot fizesd be (hozzátenném nem egyszer nem fizettem be 2 hónapig az egyiket és mégsem történt tragédia, csak kamatot számoltak fel)! Így haladj a hitelekkel, hogy ahogy letudod az egyiket, annak az összegét csapod a következőhöz (mezei hógolyó hatású törlesztés- én csak így hívom:))!

4. Borítékolj! A számlákat, amiket be kell fizess, azután a kosztpénzt oszd szét napi, vagy ha könnyebb, heti bontásba és 5 hétre! Mivel nem elsején érkezik a fizu általában, se a családi, így marad mindig annyi, hogy ne ess pánikba, így tudsz főzni még pár napig, illetve ha megjön a pénz, nem kárpótolod azonnal a gyerekeket a nélkülözött napokért.

5. Írd ki megint egy lapra, mennyi a havi átlagos rezsid, ha nem lenne elmaradás, mennyi lenne a bevételed, ha nem lenne az a rövid lejáratú hitel, stb. Kezd el élvezni a tudatot, hogy egyszer vége lesz a törlesztési folyamatnak, a számodra kedvező módon!

Nagyon fontos hogy próbálj lazítani, megoldásokat találni! Minden szolgáltatótól és banktól pontos infót szerezni, hogy mennyi most a hiteled, mennyi most az elmaradás, mikortól lehet ebből baj, ha nem fizeted! Ahol tudsz kérj részletfizetést!

6. Menü! Ha spórolni akarsz az ételen, nem győzöm hangsúlyozni mindenhol, hogy készíts menüt! Át kell nézni a szakácskönyveket, recepteket, kiszámolni hány adag mennyibe kerül stb. Volt olyan, hogy 20 ezer Forintból kellett 30 napig főznöm ötünknek. És sikerült, nem maradtunk éhesek és főtt kaja is volt napi szinten.

7. Járj utána a munkavállaló által felvehető hitelnek, amit a munkaadó ad kamatmentesen és ha megkapod, azonnal nullázd le a hitelkártyáid és törd szét őket, a banknál meg szüntesd meg a számlát, hogy ne legyen kísértés! Utána hat hónapon át (vagy kevesebb ideig ha akarod) a munkáltatód levonja a fizetésedből automatikusan a felvett összeget, havi bontásban.

+1 Ha van kerted, használd! Ültess veteményest, annyival is beljebb leszel. Válassz olyan zöldséget, amit nem nagyon kell locsolni, művelni, az ne legyen kifogás, hogy ellopják a zöldséget, a vetőmag 100 Ft... Én vállalnám a kockázatot, még ha pár répától meg is szabadítanának...Tarts csirkét (minden településen lehet tartani korlátozott számú csirkét, önkormányzat válogatja, ki mennyit enged, de naponta lenne pár ingyen tojásod, vagy szomszédokkal tudsz árucserében is gondolkodni). Sajnos ez a helyzet nekem nem adatott meg, ha megteheted, használd ki és gondolj azokra, akik szívesen lennének a helyedben! :)

Ha van egy kis plusz pénzed és túl vagy a kis hiteleken, foglalkozz a naggyal és a fennmaradó összeget kezd el félretenni, valutába, bankba, vagy ahová neked tetszik, de fontos, hogy ne férj azonnal hozzá és lásd munkád gyümölcsét! Nem lehet minden rossz, élvezd, ami jó, még ha pici dolog is! :)


Remélem sokak elolvassák ezt a cikket és hasznát tudják venni annak, amit írtam. A mai anyagi helyzetben muszáj tervezni, rendszerezni, hogy tisztán lássunk és ne ezen járjon az agyunk egyfolytában. Tény, hogy okozok ezzel pár hét nyugtalan éjszakát... de, ha megfogadod és utánajársz a dolgoknak, tippjeimnek, meglátod ,jobban fogod érezni magad, mert TETTÉL azért, hogy jobbá tedd az életed és tisztán lásd a helyzeted!
Ne félj tőle!
Mindenkinek erőt és kitartást ahhoz, hogy végigvigye ezt az életmódváltást, mert pénzügyeinkben ez is annak számít.
(A cikket beküldte: Dolorex)Környezetkímélés otthonunkban
Világkonferenciák, nemzetközi együttműködések, környezetvédelmi mozgalmak dolgoztak és dolgoznak ki programokat, hogy emberhez méltó környezethez való jogunkat gyakorolhassuk. Ezek a programok, mint ahogy a nevük mutatja nemzetközi összefogás eredményei, azaz... »

Multiplex mozi helyett kosárfonás :)
Egy éve a nagyvárosból faluba költöztünk, minőségbeli javulást hozva ezáltal az életünkbe. Sok minden változott bennünk is, lassan kezdünk másként állni az emberekhez, mert itt mindenben különböznek a nagyvárosiaktól. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.