Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Panel konyha és fürdő felújítás gyötrelmei

Sokat gondolkodtam, hogy leírjam e megpróbáltatásaimat a konyha és fürdő felújítás miatt. Úgy döntöttem megteszem, hátha ezzel tudok segíteni valakinek. Végül is minden jó ha jó a vége.
Gyötrelem ide, gyötrelem oda a végeredményt kell nézni, és elfelejteni a sok kínlódást. Ma már élvezzük a végkifejletet.


Megpróbáltatásaim 2013. június 1-én kezdődtek. Egy szép szombati napon, barátok segítségével megkezdődött lakásom egy részének szétrombolása. Addig minden rendben is volt. Minden előírásnak megfelelve, a lakószövetségnél előzőleg bejelentettem, hogy felújítási munkálatok miatt várhatóan 2 hétig elég kellemetlen és zavaró zajok fogják a többi lakó nyugalmát zavarni, de megértésüket és türelmüket kérném. Hozzáteszem itt az elején, hogy a lakókkal semmi gond nem volt. Mindenki nagyon türelmes és nyugodt volt.

Tehát egy szombati nap belevágtunk, és nekiestünk a majd 30 éves igazi panelfürdő és konyha ésszerű átalakításának. A bajok ott kezdődtek, mikor az ősrégi beépített dolgok kikerültek a helyükről (kád, konyhaszekrény). Rettenetes látvány fogadott. Már itt tudtam, hogy a nagyjából kiszámolt költségvetés nem lesz elég.

A következő arculcsapás hétfőn ért, amikor is a már jó előre megvásárolt sarokkád nem volt az üzletben, mert azt valakinek eladták közben. Gondolván nekünk még biztosan nem kell. Elkezdődött a hajsza, hogy három nap alatt legyen itt egy új kád. Addig a vizes és a villanyos emberke tette a dolgát.

Kedden egy újabb arculcsapás jött: Nem érkezett meg a burkoló a megbeszélt időre. Felhívtam hátha csak "elaludt". Sajnos nem! Egy másik helyen dolgozott még éppen. Ekkor már az ideg szétfeszített. De nem adtam fel a reményt, hogy tudjuk tartani a 2 hetes határidőt. (Mert hát ugye az ez is az éves szabi alapból ment el). Szerdára megérkezett a burkoló, és nagy nehezen elkezdte a munkát. Sajnos nem volt az az önálló szakember. Mindent kézre kellett neki adni. De nem foglalkoztam vele, csak haladjon a munka, mert hát ott volt a nyomában a következő szakember.

Közben szerveztem a többi dolgot, hogy minden flottul menjen. Rengeteg telefonálás, és utánajárás naponta. Ilyen csövek, olyan ragasztó, amolyan vezeték. Mindent beszereztem. A pénz meg csak fogyott. Az első hét végére nagyjából össze is állt a dolog. Jöhetett a festő és az asztalos. Vizes ember rendületlenül dolgozott. Az egyetlen mester volt, akire nem kellett ránézni. Profi módon csinált meg mindent.

Mire az asztalos megkapta a konyhát, hogy befejezze, már teljesen ki voltam bukva. És ekkor jött a legnagyobb pofon. Telefonáltam a gázosoknak, hogy kössék be szabályszerűen az újonnan vásárolt gázfőzőlapomat. Mire közölte velem a szakember, hogy mivel ez egy régi lakás és a vezeték is ezer éves, le kell cserélni. Hát legyen, mondtam, mert hát nem szeretem, ha valami nem szabályos. Csak hogy a végén odanyomta nekem a számlát, amin az anyagdíj 6 ezer forint volt, munkadíj (10 perc) 12 ezer. Ja és majd el is felejtettem, hogy addig nem írta alá a garancia levelet, míg be nem szereltettünk az ablakba egy úgynevezett szelelőt. (16 ezer). Érdekes mód, mikor leköttettem a gázt bontás előtt, ezt nem közölte senki.
Szumma-szummárum megoldottuk ezt is.

Minden a helyére került. Szép lett a konyha is és a fürdő is. De mindenkinek mondom, hogy az előre kiszámolt költségvetés nálam pont a duplája lett. :-(
Beszéljenek a képek helyettem.(A cikket beküldte: esto70)Mérgező növények a kertben és a lakásban
Ősszel és tavasszal van a fák és bokrok telepítésének időszaka, nem árt egy kisgyermekes családnak tisztában lennie azzal, hogy mely növény mérgező. Elég, ha egy pillanatra nem figyelünk oda, máris a kicsik szájába vándorolhat 1-1 figyelemfelkeltő bogyó, vagy egyéb növényi rész. »

Joghurtitalos flakonból télapó
Ha van otthon kiürült joghurtitalos üveged, egy kis krepp papírod, ollód, ragasztód, akkor pár perc alatt megalkothatod gyermeked segítségével ezt a kis hóembert. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.