Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Otthon vagy temető

Szeretnék a környezetvédelemről beszélni, arról, hogy minden nap ártunk a Földnek, amely az otthonunk.

Folyamatosan hallhatunk a globális felmelegedésről, problémák vannak a parlagfűvel, a szelektív hulladékgyűjtés sem az erősségünk, elhanyagoljuk azt, ami a miénk és nem csak hanyagoljuk, hanem a még szépet is tönkretesszük.

Tisztelet mindenkinek, aki a fentebb felsoroltak ellen próbál tenni.

Az utóbbi időben készült néhány film, ami a Földünket érintő veszélyre próbálja felhívni a figyelmet. (Holnapután, Esemény, stb.)
Ezek valós veszélyek, hiszen naponta azon „dolgozunk”, hogyan romboljuk magunk körül, ami még megmaradt. Mire a következő generációk ideje elérkezik, már nem lesz semmi, amit élvezhetnének.

A gyárak folyamatosan mérgezik a tavakat, folyókat, emiatt fajok pusztulnak ki a vízből, legyen az növény- vagy állatfaj. A levegőt szennyezzük az autók által kibocsátott gázokkal, különböző spray-ket fújunk a levegőbe, amitől sérül az ózon is. Az utcákat elborítja a szemét, pedig már lehetőségünk van a szelektív hulladékgyűjtésre is. (Nem sokan élnek a lehetőségével.)

Talán most még butaságnak hangzanak azok a dolgok, amelyek egy ilyen filmben figyelmeztetnek minket a veszélyekre, de ez korántsem butaság. Nem kellene sokat tenni. Ha egy mód van rá, akkor legalább mi ne szemeteljünk az utcán. Lehet, hogy a másik azt teszi, de ha mi nem, akkor máris jó példát tudunk mutatni. A Duna vizébe a lábamat nem merném betenni, mert nem tudhatom, hogy milyen fertőzéseket szedek majd össze.
Sajnos a mai társadalom nem tekinti komoly feladatának a környezetvédelmet, pedig mindenkinek érdeke lenne, hogy tegyünk a következő generációért.
(A cikket beküldte: magdusbaba)Hagyományos képeslap küldés/fogadás :) - Postcrossing
Te is szeretsz képeslapot kapni? Esetleg te is gyűjtötted a képeslapokat gyerekkorodban? Ha az elektronikus világ bűvköréből kiszabadulva ismét szeretnél hagyományos képeslapokat küldeni és kapni, új emberekkel megismerkedni, akkor kattints ide! »

Finomságok spárgából
A spárgát úgy is nevezik: a zöldségek királya, a királyok zöldsége. Sokak szerint a legjobb afrodiziákum: egyes országokban a vőlegénynek kötelezően kellett fogyasztania a nászéjszaka előtt. Rendkívül egészséges főzeléknövény, könnyű és finom élelmiszer.... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.