Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Otthon vagy temető

Szeretnék a környezetvédelemről beszélni, arról, hogy minden nap ártunk a Földnek, amely az otthonunk.

Folyamatosan hallhatunk a globális felmelegedésről, problémák vannak a parlagfűvel, a szelektív hulladékgyűjtés sem az erősségünk, elhanyagoljuk azt, ami a miénk és nem csak hanyagoljuk, hanem a még szépet is tönkretesszük.

Tisztelet mindenkinek, aki a fentebb felsoroltak ellen próbál tenni.

Az utóbbi időben készült néhány film, ami a Földünket érintő veszélyre próbálja felhívni a figyelmet. (Holnapután, Esemény, stb.)
Ezek valós veszélyek, hiszen naponta azon „dolgozunk”, hogyan romboljuk magunk körül, ami még megmaradt. Mire a következő generációk ideje elérkezik, már nem lesz semmi, amit élvezhetnének.

A gyárak folyamatosan mérgezik a tavakat, folyókat, emiatt fajok pusztulnak ki a vízből, legyen az növény- vagy állatfaj. A levegőt szennyezzük az autók által kibocsátott gázokkal, különböző spray-ket fújunk a levegőbe, amitől sérül az ózon is. Az utcákat elborítja a szemét, pedig már lehetőségünk van a szelektív hulladékgyűjtésre is. (Nem sokan élnek a lehetőségével.)

Talán most még butaságnak hangzanak azok a dolgok, amelyek egy ilyen filmben figyelmeztetnek minket a veszélyekre, de ez korántsem butaság. Nem kellene sokat tenni. Ha egy mód van rá, akkor legalább mi ne szemeteljünk az utcán. Lehet, hogy a másik azt teszi, de ha mi nem, akkor máris jó példát tudunk mutatni. A Duna vizébe a lábamat nem merném betenni, mert nem tudhatom, hogy milyen fertőzéseket szedek majd össze.
Sajnos a mai társadalom nem tekinti komoly feladatának a környezetvédelmet, pedig mindenkinek érdeke lenne, hogy tegyünk a következő generációért.
(A cikket beküldte: magdusbaba)A farsang eredete
A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig (a hamvazószerdát hívták szárazszerdának, böjtfőszerdának, böjtfogadószerdának, aszalószerdának is) január 6-tól a nagyböjt kezdetéig tart. A vízkereszt, avagy három király ünnepe, a keletről Betlehembe érkezett férfiak... »

Szórakozz olcsón és segítesz is vele!
Egy kicsiny békásmegyeri iskola Jótékonysági Családi Napot szervez június 10-én pénteken 13 órától. Izgalmas programokkal várnak minden látogatót. A délután teljes bevételéből az iskola udvarára szeretnének kis játszóteret, hogy azok a gyerekek amik szüleik... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.