Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Ügyeskedjünk!

Őszi ajtódísz

Ehhez az ajtódíszhez nem kell, rendkivüli kézügyesség, csak egy kis idő és pár kellék, és egy kreatív ötlet.
Az ajtódísz elkészítése körülbelül fél-háromnegyed órát vesz igénybe.
szerintem a sajátkészítésű díszek mindíg nagyobb örömet szereznek, mint a készen vett. Remélem más is így érzi.


Hozzá valók
-1 kb 12 cm átmérőjű szalma koszorú
-2 féle dekor műlevél (kikából)
-gombostű
-kb 15 cm szalag
-bármilyen bogyótermés ami színben harmonizál
-és ami csak az eszünkbe jut, mint díszítőelem.

Tetszés szerint 2-3 darab levelet összefogunk és gombostűre szúrúnk. Ezeket a levél csokrokat az összetartó gombostűvel, ötletszerűen a koszorúra tűzzük. Ha nem akarjuk hogy a koszorú oldala csupasz legyen oda is tűzhetünk levelet egyessével. Ezeket a tetején, és az alján rögzítjük egy-egy tűvel.
Ha van a kertben (vagy a közeli parkban) olyan növény amelynek szép színes bogyótermése, van azt is fel használhatjuk a díszítéshez.
Legvégül a szalagra kössünk egy csomót, és a csomót átszúrva egy gombostűvel, ezt is rögzítsük a koszorú hátoldalára. Az enyém csak egy minta, mindenki a saját fantáziája alapján olyan csodákat gyárthat, amilyet kitalál. Mivel ebből a tű a legveszélyesebb hozzávaló, azt ki is hagyhatjuk és ragasztóval is rögzíthetjük a díszeket, ebben az esetben még a gyerekek is velünk csinálhatják. Egy vidám vasárnap délután igazán kellemes családi program lehet.
Ha vidámabbá szeretnénk tenni készíthetjük nagyobb koszorúból is, amit más termésekkel (makk, dió stb.), szalagokkal is díszithetünk az eredeti ötletet feltúrbózva.
Mindenkinek sok sikert kívánok!
(A cikket beküldte: marcica)Hajtogassunk szerelmes levelet
Lehet, hogy mosolyogni fogtok ezen, hiszen talán utoljára általános iskolában jutott eszetekbe papíron szerelmes levelet írni és a külsejével foglalkozni. Szerintem ma is örömet lophat egy kis levélke a szürke hétköznapokba, vagy lehet akár apró ajándékkísérő... »

Reggeli séta
Minden reggel sétálunk a kutyámmal. Minden évszakban mást mutat a táj, amit észre kell venni. Most ősszel különösen sok a látnivaló, amit le is írtam és az "ősz és a természet" kategóriában szeretnék megjelentetni. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.