Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Ősz és a természet

Ebben a rövid írásomban az ősz szépségéről, a természet színességéről írok.
A levelek szinessége csodálatosan széppé varázsolja ezt az évszakot, amelynek igazi hangulata van. Érdemes felkeresni ilyenkor egy közeli erdőt és feledhetetlen sétákat lehet tenni, csodálva a természet szépségét.


„Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem, de szeretem.”
Ahogy a nagy magyar költő Petőfi Sándor is megírta versében: Itt van az ősz, itt van újra.

Úgy gondolom, hogy számomra az ősz a legszebb, legkedvesebb évszak.

Akkor, amikor a nyár folyamán minden zöld színbe pompázik, addig ősszel új ruhát ölt a természet. Ez az évszak hozza meg a természet igazi szépségét. Ilyenkor megtalálható a sárga, a barna, a rozsda barna, a vörös - és talán mondhatnánk -,hogy az összes létező szín.

Nincs is annál szebb, amikor a nap még süt és az ember jókat sétálhat, kirándulhat egy-egy őszi erdőben. A föld tele van száraz levelekkel és talpa alatt zörög az avar. Ekkor ugyan még a fák tele vannak mindenféle színű levelekkel, amelyek kapaszkodnak az ágakhoz, bár tudjuk, hogy hamarosan ők is a földre pottyannak.
Az ősz meghozza számukra az elmúlást. Így kerek a levelek, növények élete, amelyek avarként táplálják a talajt, ezáltal azt a fát is, amelyről lepottyantak.
Reményeink szerint jövő tavasszal újra minden kis levél kihajt, és csodássá, terebélyessé teszik újra a fákat.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, de az ősz illata, színessége feledhetetlen.
Szerencsére jövőre ismét eljön és újra megcsodálhatjuk szépségét.
(A cikket beküldte: Maruszja)Egy karácsony a Danyi családnál!
Mindig is a Karácsony volt a kedvenc ünnepem! Gyermekkoromban még csak azt fogtam föl belőle, hogy a közeledtével nagy a nyüzsgölődés a készülődés és szenteste napján titokzatos módon ott terem a feldíszített karácsonyfa a lakásban, alatta a sok sok ajándékkal!... »

A fejre állt ház
Lengyel építészek alkották meg ezt az érdekes házat, amely fantasztikus élménnyel szolgál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A ház teljesen fejjel felelé épült meg, a külső és belső berendezés is fordítva helyezkedik el. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.