Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Öröm, szépség - itt és most

Kedvenc idézetem arról szól, hogy a boldogság nemcsak a cél, hanem a hozzá vezető út is.
Ez így van! Meg kell élni a pillanatot, a percet, észre kell venni a szépet körülöttünk. Ez történt velem, aminek részese voltam a kutyámmal együtt és leírtam ide, hogy az ősz és természet kategóriában benevezhessem.


Hallottad?
Naná!
Csak nem?
De igen!
Aaaz?
Bizony az, hallom én is!
Itt ül az ablakom alatt és fújja a kis nótáját.
Mit fújja, trillázza, fütyörészi, egyik dallamot a másik után, újra és újra.
A kutyám megáll az udvaron és ő is erre figyel.
Egy édes, picinyke madár ma reggel úgy gondolta, hogy épp ideje, épp itt a kellő idő, hogy itt és most, ő nekem és a kutyámnak elkezdje a nyárbúcsúztató-ősznyitó trillázását.
Én pedig álltam a nyitott ablak előtt földbegyökerezett lábbal a gyönyörűségtől és hallgattam. A kutyám az udvaron, hallgattuk együtt, mindkettőnk örömére.
Közben a kismadár nagyon jól érezte magát, mert illegett-billegett, nyújtózott.
Hol felemelte a fejét, hol teleszívta magát levegővel és fújta, fújta a szebbnél szebb dallamokat.
Egyszer csak elhallgatott.
Vége volt, befejezte, huss, elröpült.
Itt hagyta maga után a gyönyörű dallamot és csengett a fülemben még sokáig.
Kikönyököltem az ablakon.
A kutyám megállt velem szemben és felfelé biccentett az orrával, mint aki kérdezi:
- Te is hallottad, amit én?
- Igen, hallottam! Ugye milyen szép volt!
Erre kinyitotta a száját és miközben csavart egyet a fején, valami hangot is kiadott.
Így szoktunk beszélgetni.
Beszívtam magamba az összetéveszthetetlen reggeli illatot, amiben vegyül a száradó levelek, az érett szőlő, a nyíló rózsa és a levágott fű illata.
Szemembe sütött egy napsugár, amitől a kicsit könnyes szememet dörzsölve megállapítottam, hogy ennél szebben nem is kezdődhetne a napom!
Szép vagy természet legalább nekem szép….vagy is nem egészen így van, mert ezt Petőfi írta és nem a természetről, hanem az Alföldről, de most ez jutott eszembe!
(A cikket beküldte: mgv88261)"This is a beginning of a beautiful friendship"
Leendő biológia tanár létemre, volt szerencsém közelebről is megismerkedni egy gyönyörű és hihetetlenül értelmes állatcsoporttal- a delfinekkel. Egészen pontosan a palackorrú delfinekkel (Tursiops truncatus). Volt már olyan érzésetek, hogy megpillantotok valamit,... »

Virtuális való élet...
Ha sokat ülsz a gép előtt, táblázatokat böngészve-írogatva, néha megeshet, hogy szeretnéd az alkalmazásokat, parancsokat a való életben is futtathatóvá tenni... Lehet, hogy könnyebb lenne az élet, de biztos furcsább is... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.