Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb cikkek

Orchideák

Egyre többen foglalkoznak orchideákkal. Van akik csak kedvenc szobanövényként tartják, de egyre többen komlyabb "melegházat" létesítenek és ott ápolják a gyönyörű és változatos virágú dísznövényeket.

A hétvégén ismét megtartották a már hagyományosnak tekinthető orchidea kiállítást és vásárt. A bemutatót évente kétszer: tavasszal és ősszel rendezik meg a városligeti Vajdahunyad várban a Mezőgazdasági Múzeum épületében.Hazánkban is egyre többen foglalkoznak a változatos és gyakran meglepően csodás virágzatú növényekkel. Van aki csak szobanövényként egy vagy két növényt ápolgat, de egyre többen hobbiból "melegházat" alakít ki és egész növény sokaságot tartanak fenn. Sokan foglalkoznak hivatásszerűen, tehát profi módon ezen mutatós dísznövénnyel s nemesítik, új viágzatú példányokat kisérelnek meg létrehozni.
Már az odavezető uton nagy a forgalom, sokan kiváncsiak a látnivalókra. A bejárat közelében és a bevezető hídon "echte" indián-zenekarok erősítőkkel hangosított zenéjétől hangos a környék. A zenekarok az évek óta hazánkba menekült chilleiekből állnak, akik a főváros különböző aluljáróiban zenélnek és árusítják Cd lemezüket. Az eredeti indián zenéhez körülbelül annyi közük van, mint a régi kávéházi émelyítő cigányzenének az igazi magyar népzenéhez...
Aránylag kevés ideig tartó sorbaállás után lehetett bejutni a kiállító termekbe, ahol biztosítani tudják a bemutatón is szükséges klimatikus viszonyokat, ahol sürü tömeg kigyózott a kállított szebbnél-szebb növénycsodák előtt, igyekeztek sokan fényképezni is azokat, hogy az élmény megmaradjon. A kiállítók között nagyon sok a hobby-tenyésztő, de sokan vannak hivatásos kertészek is. A kiállítók között megtalálhatók a nagy kertészeti vállalkozások, a botanikus kertek büszkeségeikkel és az egyetemek is képviseltetik magukat. Külön termekben árusítás is folyik ahol az árak redkívül változatosak. Lehet kapni virágzó példányt már 1.300 Ft.-ért is de vannak gyönyörű példányok akár 25.000 Ft-os áron is. Sokan vásárolnak és többen nemcsak egyetlen példányt, de a tenyésztő szakemberek nemcsak a vásárlóknak, hanem minden érdeklődőnek szivesen adnak tartási és tenyésztési tanácsokat, hiszen az orchideák nagy része különleges gondoskodást kíván. Nagy gondot kell fordítani a növénysk elhelyezésére, a helyiség hőmérsékletére, de a páratartalomra is. Akik hivatásszrüen foglalkoznak ezekkel a növényekkel sokszor tekintélyes befektetéssel hozzák létre különleges kertészetüket. A helyszinen a bőségesen felvonultatott szakirodalmi kínálatból is válogathattak és vásárolhattak az érdeklődők, hozzájuthatnak a tenyésztéshez szükséges eszközökhöz és tápanyagokhoz is.
Itt csak sajnos egyetlen szép példányt tudok bemutatni, de igyekszem a képeslapok között több klpet is elhelyezni. Aki még nem volt ilyen bemutatón, a következő, tavaszi lehetőségről ne feledkezzen meg, gyönyörű virágcsodákban lehet gyönyörködni...
(A cikket beküldte: Hápi)Zöldülj!
Tavasszal feléled a természet, zöldbe borulnak az erdők, rétek. Ideje neked is zöldülni! Most nem a fogyókúrára, és tisztítókúrákra, inkább a környezetvédelemre, tudatosságra gondolok. Sokan úgy gondolják, rajtuk nem múlik, attól hogy Ő szelektíven szedi a... »

Tíz év nevetés - Jóbarátok
Talán még valamennyien emlékezhetünk rá, hogy volt ez a nagyszerű sorozat, ami elé ha leültünk, akár egy pillanatra beletekintettünk, rögtön röhögőgörcsben fetrengtünk egy fél órán át. Ez a sorozat már rég végetért, de úgy érzem, hogy sokunk nevében mondom ki, hiányzik. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.