Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Nyaralás a gyönyörű Balatonnál

Nyaralni voltam bár nem olyan puccos és divatos helyen mint mások, de nagyon jól éreztem magam, büszkén és boldogan fogom az élményeimet mesélni ismerőseimnek. A szabadságom csodás élményét írtam le, hátha másnak is kedvet csinálok.

Szerintem amiért érdemes a Balatonnál tölteni a szabadságunkat az, hogy először is nem kell sokat utazni, pár óra alatt célhoz érhetünk. Én nem szeretek fáradtan összetörve kizuhanni a buszból.

Szuper jó minőségű bicikli út van az egész tó körül. Aki nem a parton, hanem aktívan szeretné tölteni az idejét az is megteheti. Még a kerékpárt sem kell cipelnie, mindenhol van kölcsönző. Nem csak bicikli de minden más is kölcsönözhető: surf és még wakeboard is, ami divatos most a fiatalok körében. Nagyon ügyesen művelik, a viharnak is ők örültek igazán. Élményszámba ment, ahogyan repültek és forogtak, amikor felkapta őket a szél.

A régi emlékeimmel ellentétben az olcsó szállás és étkezés mindenhol megvalósítható. Persze aki sok pénzt szeretne költeni, az megteheti. Nagyon nívós szállások és éttermek állnak rendelkezésére. A legfinomabb lángost Fonyódon ettük, a sajt és a tejföl szinte lecsurgott róla. Ha rá gondolok, még most is összefut a számban a nyál.
Kézzel nyújtott rétes rengeteg féle volt, sós is és édes is. A parton kóstoltuk, fantasztikus íze volt.
A legjobb pizza szerintem Balatonfenyvesen van, a legfinomabb fagyi Máriafürdőn.

Az árak elfogadhatóak voltak, sehol sem akartak becsapni, túlszámlázni és az adagok még soknak is bizonyultak. Tetszett, hogy a régi magyar hagyományos ízeket hozták vissza és nem csak "gulyás" volt, amivel a vendégeket be akarták csábítani az étterembe. Mindenhol kedvesek voltak az emberek, mosolyogtak, kézségesek, türelmesek voltak és nem fordultak el, ha útbaigazítást kértünk. Bárhol szóba elegyedtek velünk és barátságosan beszélgettünk.
Minden szabad strandon vannak programajánló, útbaigazító bódék. Kedves, jókedvű fiatalok segítenek eligazodni, informatív szórólapokat osztogatnak a szabadidő eltöltéséről. Rengeteg program van, biztosan találunk érdeklődési körünknek megfelelőt.

Hajók, kompok északról délre és délről északra szinte óránként közlekednek, nagyon nagy élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyors hajóval 5 perc alatt érhetünk át az egyik partról a másikra.
Akik táncolni vágynak, azok az éjszakai Retro disco hajón is megtehetik.

A Balaton változatos. Míg ott voltam, az összes arcát megmutatta. Láttam haragosnak, viharosnak, hullámzónak, csendesnek, barátságosnak. Engem mindig le tudott nyűgözni. A parton ülve sosem látott csodákban lehet részünk, a naplemente gyönyörű. Sok állatot figyelhettem meg a szállásunk közelében, mókusok is voltak. Élmény volt őket lopva nézni.
A romantikáról már nem is beszélve. A rohanást otthon hagyva pár napig csak ketten, a férjemmel, csoda volt a Balaton, hát kell ennél több?
Talán csak még egy hét... jövőre veled ugyanitt!
(A cikket beküldte: Katalin1962)A boldogkői vár
A Bodókő nevű szikla tetején, messze a környék fölé magasodik a boldogkői vár, s már messziről kiszúrhatjuk jellegzetes, szimmetriát nélkülöző formáit. Maga a vár nem túl nagy, kicsit romos, múzeumok tucatjait sem találhatjuk odabent, a kilátás viszont szenzációs a környékre. »

Hogyan dobd fel a szobát színekkel?
A nappalink sokáig natúr vajszínű volt. Alig vártam a felújítás idején, hogy végre dekorálhassak, de mire oda jutottam, rá kellett jönnöm, ez a panelban nem olyan egyszerű. Nehéz fúrni, ottmarad a csúnya lyuk és miegymás. Hetekig rágódtam, merjem-ne merjem... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.