Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Növények a házban

Mivel kismama vagyok és nagyon törelmetlen, valamivel kell szöszmötölni, hogy teljen az idő.
Régen nagyon sok virágom volt, nővérkémnek (Mariann) köszönhetően. Később sajnos volt aki beleszólt, mit csináljak mit ne, és ez nagyon elkedvetlenített. Most, hogy a párommal élek néhány éve, rájöttem, hogy hiányoznak a virágok. Ő mindent rámbíz, minden úgy csinálok velük ahogy akarok, nem próbál meg lebeszélni semmiről, sőt még bíztat is. Most próbálok hajtatni, remélem sikerül.


Mindenkiben felmerülhet a kérdés: hogyan hajtathatunk, szaporíthatunk meglévő növénykéinkről, esetleg ismerősnél látott szépségról. A legegyszerűbb talán az afrikai ibolya (latin neve: Saintpaulia ionantha)szapírítása. Ezzel próbálkozom én is.
Hozzávalók:
-cserép
-virágföld (lazaszerkezetű)
-anyanövény
-kisolló
-zacskó (átlátszó)
(-esetleg gyökereztető por)
A cserepet töltsd fel földdel, vágj le egy levelet az anyanövényről, és egyszerűen szúrd bele a földbe. (Ha gyökereztető szert használsz gyorsabban fog meggyökeresedni.) Majd a cserépre húzd a zacskót, így a levéldugványnak párás környezetet tudsz biztosítani, illetve, ha szellőztetni szeretnél biztosan nem fog megfázni. Ezzel még ilyen magamfajta kezdők is bátran próbálkozhatnak.

Hasonlóan szaporíthatsz levélről: anyósnyelvet, korallvirágot, begónia féléket.
(A cikket beküldte: nebel)Tea tulipánokkal és a végzet temploma – nyílik a 8. Gardenexpo!
Tea tulipánokkal, Fészek – bölcső, Elérhető nyugalom, Gyermekkori emlékkép… gyönyörű bemutatókertek, melyeket az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán, a Gardenexpón csodálhatunk meg. A fantasztikus kertek mellett rengeteg újdonság, a legfrissebb... »

A vadászgörény
Ami a nevét illeti, akárki is nevezte el, biztosan nem gondolt a későbbi előítéletekre. Bármennyire is rossz névre keresztelték, hátsó gondolataink ellenére egyáltalán nem áraszt kellemetlen szagot, s vadász létére biztosan nem támadja meg egyik macskánkat sem.... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.