Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Női táskák és rejtelmeik

A téma akár lerágott csont is lehetne. De szerintem nem az.
Soha nem voltam táskabolond. Mindig igyekeztem ár-érték, kinézet-praktikum között egyensúlyt tartani, de soha nem sikerült hosszú távra bevált táskához jutnom. Egészen addig, amíg nem kaptam ajándékba egy bőrből készült Sam....te táskát. Annyira szerettem, hogy kb. 10 év alatt szinte rongyosra hordtam.


Akkor kezdtem helyette másikat keresni. Sajnos nem találtam a márka oldalain női táskát, csak laptop- és utazótáskákat, bőröndöket. (Azóta már találni.)

Olyat kerestem (volna), mint az elődje: nem túl nagy, beleférnek a legszükségesebb dolgok, plusz időnként egy-két dolog, ha úgy adódik. Sikerült egyet az utolsó példányokból elcsípnem; igaz nem bőrből, hanem vászonból készült. Boldog voltam a millió zsebével, a méretével. Egy kisebb napi bevásárlás simán belefér az amúgy nem nagyméretű holmiba.
(hoxa.hu/?p1=naplo&p2=11467&p4=46 ; (1. naplóm, 774. bejegyzés)
Egyetlen dolog nem jött össze: sehogy nem maradt meg a vállamon, állandóan lecsúszott. Kapóra jött, hogy pár havi használat után elkezdett fesleni az egyik zsebnél a húzózár. A garanciális javítás keretében kértem, vágjanak le a pántjából 35 centit; gondolván, úgy majd megmarad a vállamon. Ám hiába állítottam a legrövidebbre, továbbra is rángatóznom kellett, ha azt akartam, hogy ne csússzon le. Gyakorlatilag lefoglalta az egyik kezemet.
(Kezdem sejteni, hogy azért, mert a pánt 4 cm széles.)
Jó 3 évi kínlódás után begurultam, elkezdtem másik táska után kutatni.

A csinos darab neten közzétett méretei alapján gondoltam, pont jó lesz, azonban alaposan melléfogtam. Használatba vételkor kiderült: éppen csak a tényleg legszükségesebb dolgok férnek el benne: tárca az iratokkal (kártyákkal), pénztárca az aprónak, mobilok, kulcscsomó - az a bizonyos :) -, és egy minden esetre szükséges textilszatyor. (Ez utóbbi a mániám: nem 50, hanem 1050 forintért adnék egy bevásárló tasakot. Így - talán - előre gondolkoznának az emberek: hova is megyek? Ja, vásárolni? Akkor viszek magammal szatyrot.)
A megadott paraméterek azért csaptak be, mert a táska magasságát a legmagasabb pontjához adták meg. A méretből jó 3 cm-t elvesz az, hogy a felső cipzár ívesen, s nem egyenesen van bevarrva. (A szélessége, hosszúsága amúgy rendben volna.)

Eddig sem voltam az a típus, aki túlélő készlettel és fél drogériával a táskájában közlekedik. (A kozmetikumokra más praktikát találtam ki.) Most viszont, ha akarnék, se tudnék felesleges holmikkal mászkálni hetekig, mint az előddel, amit havonta egyszer kiborítottam, s hasonlóan néhány, a témával foglalkozó riporttal, meglepő "leleteket" találtam. :)
Ez a kis tündér megáll a vállamon, szabadon hagyva mindkét kezemet, ami sokszor nagyon jól jön.

Tanulság: soha többé nem vásárolok neten táskát, mert a feltüntetett méretek nagyon egyedi szemszögből vannak megadva.

Ki hogyan éli meg a női táska problémáját?
(A cikket beküldte: syria)72 órás csere
Ha az ember műszaki cikket vásárol, akkor elmondják, hogy amennyiben gond van a termékkel, 72 órán belül a a vásárlás helyére kell visszavinni és cserélik. Vagy mégsem cserélik? Furcsa dolgok ezek... Mik a jogaink a 21.században? Miért van az, hogy amikor nekünk... »

Tapi új élete
Évek óta mentjük a helyi gyepmesteri telepről magánszemélyekként az árva kutyusokat. Menhely híján az egyetlen, amit tehetünk, hogy a szükséges orvosi ellátás után az állatkákat ideiglenes befogadókhoz helyezzük, ahonnan szerencsés esetben végleges családjukhoz kerülhetnek. »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.