Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Nem akarok játékot ajándékozni!

Nem tudom mások hogy vannak vele, de nálunk karácsonykor végiglátogatjuk a rokonainkat és apró ajándékokat is szoktam készíteni nekik. Ezzel nincs is gond, szeretek kézműveskedni, magam alkotni és örömet okozni, ebben mindig segítségemre vannak a gyerekek is. De a rokonok is ajándékoznak....

... a kicsiknek természetesen játékokat, mert mi mást adjanak egy gyereknek? Logikus gondolkodás, mindig örömet is okoznak velük, de aztán itthon bekerülnek a többi, szintén többnyire elhanyagolt játék közé az új ajándékok és csak néhanap vetül rájuk a tekintetük.

Idén úgy döntöttem, hogy legalább tőlünk ne ilyen jellegű ajándék kerüljön a fa alá.

De ha nem játék, akkor mi?

Elkezdtem bújni az internetet és végül rájöttem, hogy voltak már a világon olyan szülők, akik szintén erre az elhatározásra jutottak, hasonló okokból: kicsi lett a ház a sok vicik-vacoknak már.Íme néhány ötlet a sok közül:


1. Belépőjegy

- Állatkertbe, bábszínházba, színházba, moziba, múzeumba, játszóházba, kiállításra, cirkuszba... bárhová, ami a gyereket érdekelheti.
A szép körítést meg lehet egy kis kreatívsággal oldani: saját kupont készíteni, képmontázsokat az élmény bemutatásával, szépen becsomagolva.


2. Egyéb szórakoztató program

Szintén kuponosan megoldva, beígért program a műjégpályára, vagy bowlingozni, focimeccsre menni, vagy uszodába, koncertre, vagy minigolfozni.


3. Könyv

A könyv az én szememben nem játék, komoly és értékes dolog. Persze snassznak gondolhatjuk, hogy egy könyvet adjunk... Tegyük izgalmasabbá. Akkor ne adjunk egy könyvet, adjunk egy látogatást az antikváriumba, konkrét összeghatár egyeztetésével vállaljuk át a költségeket! Járt már antikváriumban a gyereked? Nem? Hát, manapság már nem divat, de nagyon érdekesnek fogja találni, meglátod.


4. Tudományos eszköz

Földgömb, mikroszkóp, távcső, természettudományos kísérlet készlet... Akármelyik hasznos lehet a jövőben, érdekes ismeretekkel gazdagítják a tulajdonosukat.


5. Előfizetés

Egészen jó havi újságokat találtam gyerekek számára, amelyekre elő lehet fizetni. Megadja a gyerekeknek a "papír-sajtó" élményét, az érdeklődési területek szerint válogathatunk köztük: a természetről, kreatívságokról, lovakról, fociról, autókról...


6. Saját készítésű ajándék

Idén egy saját készítésű recept füzeten jár az agyam. Érdeklődőek a konyhában, tudom, mit szeretnek és mit készítenének el szívesen. Nem kell sok minden hozzá, maradandó emlék lehet belőle, teli lesz egyszerű, de szuper receptekkel és szeretettel.
A másik ötletem egy saját készítésű naptár. Személyes, saját képekkel, saját fontos dátumokkal, játékos kiemelésekkel és vicces beírásokkal.


7. Naaaagy családi ajándék

Egyik gondolatom az volt, hogy talán idén ne aprózzuk el a szűk család ajándékait. Talán, ha mindent összeraknánk egybe, fordíthatnánk ezt az összeget egy hétvégi kiruccanásra. Ezt sem úgy képzelem, hogy a fa alatt semmi sem lesz, hanem bejelentjük, hogy majd januárban elutazunk egy wellness szállóba. Neeeem... Inkább egy dobozba csomagolom az élményre utaló dolgokat: térképet, iránytűt, fogkefét, kis törölközőt, úszószemüveget, szép képek montázsát hotelekről, téli tájról, hagyva időt arra természetesen, hogy a kibontás után "leessen a tantusz".


Az ember mindent, de mindent megtesz a gyermeke boldogságáért. Ebben persze az is benne van, hogy szívesen megvenné neki az épp aktuálisan reklámozott sztár-játékot, ha van rá kerete és lehetősége. De annyira szomorú tud lenni, amikor a karácsony előtt nyüszítve akart játék januárban már porosodik a polcon, mert a reklámban annyira élő és színes, a valósában pedig ez is csak egy műanyag valami... Ugye?

Legyünk kreatívak, legyen az ajándékozás kicsit kreatívabb, merjünk élményeket adni.

Mindenkinek kellemes készülődést kívánok az ünnepekre - szeretettel.
(A cikket beküldte: boldogzokni)WC papír krónikák
Tudtátok, hogy a papírt már az időszámítás előtti időkben is használták Kínában csomagolóanyagként? Igazi írásos emlékünk viszont csak a IX. századból maradt fenn, ahol egy muszlim utazó felháborodottságának adott hangot beszámolójában, miszerint a kínaiak nem... »

Az olvasás szeretete
Mai rohanó világunkban, amikor a médiáé a főszerep, az emberek hajlamosak elfelejtkezni a könyvekről. Pedig egy jó könyv csodákra képes. Tanít, nevel, fejleszti a szókincsünket, kikapcsolódást biztosít, vagy akár a jókedvünket is visszahozhatja. A tévé, a DVD, a... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.