Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Neked milyen ablakod van: amivel az utcát fűtöd? Egy kis Ablak-ABC

Neked milyen ablakod van: amivel az utcát fűtöd? Egy kis Ablak-ABC Hihetetlen hidegek voltak most áprilisban, a húsvéti sonka egyik éjjel megfagyott az erkélyen. Hol vannak már gyermekkorunk langymeleg térdzoknis – kis szoknyás tavaszai ? Helyette itt az – egyébként egész földünket érintő – éghajlat változás, a szélsőséges hőmérséklet és egy októbertől kezdődő, majd 6 hónapos fűtési szezon – no meg az elszabaduló energia árak! Mit tegyél, hogy a családodat és persze a családi kasszádat jobban megkíméld ezektől a veszélyektől? Ne az utcát fűtsd, figyelj oda például az ablakaidra, mert a fűtési energia 30- 35 %-át ezeken keresztül veszítheted el. Ha rászánod magad a felújításra, vagy építkezést latolgatsz, segítünk neked, mit kell tudnia a jó ablaknak!

Kisebb gázszámlára vágysz?
Hiába fűtesz még áprilisban is, ha a meleg nagyrésze egyszerűen elillan az ablakon keresztül. Ha jó az ablakaid hőszigetelése, kisebb a rezsiköltséged. De milyen a jó hőszigetelésű ablak? Unalmas részletnek tűnik, de tudod, hogy az ördög éppen a részletekben bújik el: vásárlás előtt kérdezz rá a gumitömítésre, legyen megszakításmentes, az üveglapok közötti gáz lehetőleg krypton legyen, az üvegfelületet lágyfém bevonat borítsa, az ablakkeretben legyen beépített szigetelőhab. Az ablak tulajdonságain túl fontos, hogy az ablakkeret falba illesztése megfelelő legyen. De az egyik legfontosabb: az üvegrétegek száma.

Hány rétegű az ablakod hőszigetelő üvege? A 2 rétegű üveg már korszerűtlen: a 3 réteg nemcsak divat, mivel az energiaveszteség erőteljesen függ az üvegrétegek számától. Viszont számolj azzal is, hogy 3 rétegnél kevesebb napfény jut be a lakásba.

Hallottál már SOLAR+ üvegről? A fenti problémára ez megoldást hozhat: így a napfény 3 rétegű üvegen át is beragyoghatja otthonod, arról nem is beszélve, hogy így kívülről is jobban fűtheted a lakásod. Az ideális ablak üvege a maximális napenergiát engedi be, erre a speciális technológiára épül pl. az Internorm "Solar" üveg fejlesztése, amely a nap energiájának egyedülállóan magas arányát, mintegy 60%-át beengedi.

Van a jó hőszigetelésre valamilyen mérőszám? Jó helyen kapisgálsz! Annyi cég mondhatja, hogy “ Vedd az én ablakom, az a legjobb!” De a számok nem hazudnak, faggasd a gyártót vagy a netet a legjobb Uw értékkel rendelkező ablakról, merthogy ez a hőszigetelés objektív mérőszáma: minél kisebb ez a szám, annál jobb a szigetelés. Az Internorm sok termékcsaládja teljesíti a passzívházakhoz is megengedett max. Uw=0,8 W/m2K –as értéket, csúcsmodelljei pedig a piacon egyedülálló 0,63-as értéket is elérik.De mi az a passzívház? Kell ez nekem?

Lehet, hogy ti még nem ilyet szeretnétek építeni, de ez a jövő zenéje! A passzívház lényege, hogy rendkívül jó hőszigetelésének köszönhetően nem igényel hagyományos fűtési rendszert, ezért energiafogyasztása minimális. Építői a merészek, a trendállítók: a lehető legjobban függetlenítik magukat attól, ami történhet, ha elfogy az olaj, ha az energiaárak már tényleg őrült magasságokba szöknek ( lehet, hogy ez már nincs is olyan messze? Gondolj arra, mi történik a benzinárakkal…..). Az építőiparban ezért a passzívházhoz is alkalmas anyagok mindig a jelenlegi technológia csúcsát képviselik. Nem véletlen, hogy a legutóbbi Passzívház Nyílt napokon a 16 házból 13-ba Internorm ablakot építettek be.

Szeretsz ablakot festeni?
Azért a tojásfestés, vagy a gyerekekkel a kifestőkönyv kicsit jobb elfoglaltság, nem? Márpedig a barátságos hatású fa ablakokat időnként le kell festeni, ami a beépített ablakoknál házilag nem egyszerű , szakemberrel pedig igen drága mulatság. Ha nem akarsz ezzel bajlódni 3-4 évente, akkor az Internorm fa ablakait külső alumíniumborítással Neked találtuk ki!


Most cseréld le kopott vagy rossz hőszigetelő ablakaidat! Ha most tavasszal választasz, a harmadik üvegréteget ingyen kapod, sőt még a Solar kivitel is lehet ajándékban.
És műanyag ablaknál az aluminium borítás ingyenes! Kérj ajánlatot az Internorm márkaképviseletekben!


(A cikket beküldte: nmedia)


A málna nyári metszése
A gyümölcstermő növények a rendszeres, jó minőségű és bőséges terméshez igénylik a metszést. De furán hangzik; igénylik, mintha a növények önsanyargatók lennének. Dehogy igénylik, nem akarnak maguknak fájdalmat okozni. Szóval nem igénylik, hanem szükséges... »

Hasznos eszközök a konyhában a sütéshez
Ha sütéshez kezdünk, sok hasznos eszközre van szükségünk a konyhában. Ezekről semmiképpen nem mondhatunk le. Segítenek az ételek és sütemények elkészítésében. Megkönnyítik a munkánkat és sok időt spórolunk meg használatukkal. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.