Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Nehogy Te legyél a következő, akihez betörnek! Lehet jó, ami magyar?

Nehogy Te legyél a következő, akihez betörnek! Lehet jó, ami magyar? Húsvétkor néhány napra Egerszalókra vittük a gyerekeket élményfürdőzni.
Imádták és még akkor is viháncoltak, amikor már hazaérkezve az ajtót nyitottuk.
Csak akkor fagyott le a mosoly Danikám arcáról, mikor szipogva megkérdezte:
    - Anyu, ez a kis lyuk korábban is volt az ajtónkon?
Az ünnepek alatt, kihasználva, hogy a házban ilyenkor alig van valaki otthon, durván feszegették az ajtónkat.


- Én már tavaly mondtam a férjemnek, hogy hiába a hevederzár, a régi faajtónk mellett én nem alszom nyugodtan, félek.
Danika reggel karikás szemmel rohant oda, átölelve a lábamat:
- Anyu, olyan rosszat álmodtam, a betörők elvitték a Buci macimat...

Ezek után nem volt kérdés: a bejárathoz egy bevehetetlen biztonsági ajtó kell, hogy ne rontsanak ajtóstól a házunkba…!

Azonnal "megfaggattam" a netet: hol találom meg a legbiztonságosabb, és mégis szép ajtót, amelynek még az ára is elfogadható?

Az olcsó távol-keleti utánzatokat elvből kerülöm, az egyik ismerősünknél könnyűszerrel nyitottak ki egy ilyen látszólag biztonságos "fémajtót".

A játszótéren meg azt mesélte a Bori, hogy ők a lakásfelújításnál rendelték meg a műanyag ablakokkal együtt az új biztonsági ajtójukat. Nem telt el még egy év sem a beszerelés óta, és az ajtót nem tudták se zárni, se nyitni. Felhívták a szerelőket, és kérdezték, hogyan lehetne az ajtóban zárat kicseréltetni. A szerelő azt mondta, hogy ezek az ajtók csereszabatosak, egyformák. Vesznek majd egy másik ilyen ajtót az egyik barkács-áruházban, és az új ajtólapot kicserélik a régivel.
Elég furcsának tűnt ez a zárcserés megoldás, de mint kiderült, ez is egy olcsó távol keleti gyártású ajtó volt. Ha "szerencsénk" van ez a zárcsere évente megismételhető!?

A neten kiokosodtam, hogy milyen ajtót célszerű venni. Azt mondják,hogy az ajtó valódi acél szerkezetű
legyen, de ne csak az ajtó lapja, hanem a tok is, és szakszerű legyen falba történő rögzítése is. Jó, ha van érvényes MABISZ minősítése is, mert a lakásbiztosításnál ez fontos lehet .


De ki akar egy rideg vasajtó mögött élni?! Szintén a neten kiszemeltem egy olyan vasajtót, amelynek mindkét oldalán gyönyörű fa burkolat volt. Kívülre tavaszias cseresznye színt, belülre a falhoz illeszkedő hófehéret képzeltem el.

A zárszerkezetnél pedig fontos, hogy több ponton záródjon, masszív legyen, ne lehessen álkulccsal nyitni. Ezt az ajtót egyszerre legalább három testes embernek kellene feszegetni, és akkor sem tudnának bejutni rajta.

A cég igazgatója olyan türelmesen és kedvesen elmesélt mindent a helyszínen, amelyet még tetézett a bemutatótermükben hallott udvarias és szakszerű tájékoztatás, hogy a férjem nem is az olcsóbb alapajtóba, hanem a kódkártyás, másolásvédett kéttollú záras változatba szeretett bele.


Cserébe én is megkaptam a szívem vágyát, egy olyan biztonsági ajtót, melyet opál üveges, nyitható kisablakkal gyártották le egyedileg a részünkre az általunk kiválasztott zárszerkezettel, burkolattal, és színben.


A férjem nem egy barkácsolós típus. Ki fogja majd az új ajtót beszerelni? Ha nem a gyártó, előfordulhat, hogy egymásra mutogatnak majd a szerelővel, akár még a garancia is elveszhet.

Csak olyat válasszatok, aki a beszerelést is elvállalja, és ad garanciát is az ajtóra.
Az általam kiválasztott „álomajtó” gyártója a megígért határidő előtt 2 nappal szerelte be az ajtónkat, az emberei olyan udvariasak voltak, össze is takarítottak maguk után, a kibontott régi ajtómat is elszállították, azt hittem, osztrák a cég.
Jó érzés volt, hogy lehet jó, ami magyar…

Szerintem Ti is csak felsőfokon beszéltek majd a Mercurius Plusz biztonsági ajtóról, ha ezt rendelitek.
UI. Azóta az összes barátnőm az én ajtómat irigyli…..

A Mercurius ajtóit, hevederzárjait és rácsait június 30-ig nagy kedvezménnyel rendelhetitek meg. Ne várjatok, amíg késő lesz!

A bölcs és a szerencsés ember esemény előtt rendel!
(A cikket beküldte: nmedia)


Hulladékcsökkentés komposztálással
Évente fejenként 450 kg hulladékot termelünk, amit nem tudunk már hová tenni. Ennyi megvásárolt holmit dobunk ki a szemetesbe, hogy utána még egyszer fizessünk az elszállításért. Pedig rengeteg olyan apró trükk van a mindennapokban, amelyek kis odafigyeléssel... »

Balatoni emlékmorzsák
"Te nem mehetsz le nélkülünk nyaralni a Balcsira!" - hallottam oly sokszor kislányként szüleimtől. Bezzeg a bátyám! Sok szünidőt eltöltött a mamáéknál, kalandos napokat átélve az unokatesókkal. Pedig a testvérem is csak kilenc éves volt még. Én voltam az egyetlen... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.