Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Médiacsodák

Nagyhatalom lett a közösségi oldal?

Milyen szerepet tölt be napjainkban a közösségi oldal? Milyen veszélyei és előnyei vannak?
Mit érdemes közölni magunkról? Kell-e fotókat feltölteni minden alkalomról?
Nem is gondolnánk, milyen hivatalos szervek kísérik figyelemmel a közösségi oldalakat. Mi minden kideríthető onnan.


Hazánkban is egyre elterjedtebb a köznyelven a „netes depresszió”, az internet-függőség kifejezés.

A kamaszoknak még ingatag az önbizalma. A visszahúzódó gyerek számára kecsegtető lehet az internetes kapcsolatteremtés. Már ez önmagában kialakíthat egy függőséget, a való életben gátlásai vannak, az online világban az lehet, aki akar.
A számítógép már életünk része, sok esetben a fiatal korosztály nem igazán tud különbséget tenni a valóság és fantomkapcsolatok között, nem ismeri fel a virtuális szemfényvesztéseket.
Egy ilyen oldalon senki és semmi nincs biztonságban, azonban néhány funkció beállításával kivédhetjük, hogy célponttá váljunk. Nem egyszer előfordul, hogy képeket lopnak le innen-onnan, és a nem éppen pozitív, dolgokra használják fel.

Úgy tűnik az információs kor gyermekei tartós szerelembe estek a multifunkcionális média palackjából kiszabadult szellemmel, a közösségi portál óriással.
Azt azonban senki sem tudja megmondani, hova vezet a hamis illúzió, amely a csoporthoz tartozást és a közösségi élményt jelenti a XXI. század embere számára.
Úgy tűnik pótolhatatlan szerep jut a mindennapjainkban olykor megbotránkoztató, szánalmas, időnként örömteli, esetenként meghökkentő és bizarr, máskor provokatív netes helyeken.
Mi más lehet ez, ha nem az új generáció cyberszerelem! Mi pedig sodródunk az árral, felvesszük a ritmust. Pedig egyre több olyan dolog kerül nyilvánosságra a neten, amely súrolja, hol pedig át is lépi a tabu, az undorkeltés, az exhibicionizmus, vagy az intimitás határait.
A szabad kommentelés világában nincsenek szabályok. Népszerű már azt is megjelölni, mikor és hol tartózkodunk; meztelenül vagy alul öltözötten pózolni és erről fotókat feltölteni. Ezeknek súlya van és következményei lehetnek.
Többségünk könnyelmű, nincs tisztában vele, hogy a megadott információk hogy vonzzák a bűnözőket. A felelőtlenül feltöltött adatok számtalan kockázatot rejtenek magukban.
Néhány munkáltató is előszeretettel fedezte fel a közösségi információk jelentőségét, természetesen a rendőrség is használja, mint forrást.
A 18-24 évesek 45 %-a gyakrabban használja a hasonló portálokat üzenetküldésre, mint az e-mail fiókját.

Nagy hiba.
(A cikket beküldte: Ennmary)Benjamin Button különös élete
Szeretném ezt a filmet is a figyelem középpontjába állítani, nem mintha egy három Oscart nyert filmnek kellene, de hátha írtam az elemzésében olyat, amit eddig nem figyeltek meg mások. Kellemes szórakozás annak, aki szereti az ilyen típusú filmeket. »

Avar, eső, csend... Tíz dolog, amiért örüljünk az ősznek!
Általában nem örülünk neki, mert vele együtt megérkezik a hűvös, borongós, szomorú időjárás is. Azonban ha jobban belegondolunk, vannak dolgok, amelyek csak ilyenkor tapasztalhatók meg. Ezek pedig igenis okot adnak arra, hogy szeressük ezt az évszakot is! »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.