Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Médiacsodák

Nagyhatalom lett a közösségi oldal?

Milyen szerepet tölt be napjainkban a közösségi oldal? Milyen veszélyei és előnyei vannak?
Mit érdemes közölni magunkról? Kell-e fotókat feltölteni minden alkalomról?
Nem is gondolnánk, milyen hivatalos szervek kísérik figyelemmel a közösségi oldalakat. Mi minden kideríthető onnan.


Hazánkban is egyre elterjedtebb a köznyelven a „netes depresszió”, az internet-függőség kifejezés.

A kamaszoknak még ingatag az önbizalma. A visszahúzódó gyerek számára kecsegtető lehet az internetes kapcsolatteremtés. Már ez önmagában kialakíthat egy függőséget, a való életben gátlásai vannak, az online világban az lehet, aki akar.
A számítógép már életünk része, sok esetben a fiatal korosztály nem igazán tud különbséget tenni a valóság és fantomkapcsolatok között, nem ismeri fel a virtuális szemfényvesztéseket.
Egy ilyen oldalon senki és semmi nincs biztonságban, azonban néhány funkció beállításával kivédhetjük, hogy célponttá váljunk. Nem egyszer előfordul, hogy képeket lopnak le innen-onnan, és a nem éppen pozitív, dolgokra használják fel.

Úgy tűnik az információs kor gyermekei tartós szerelembe estek a multifunkcionális média palackjából kiszabadult szellemmel, a közösségi portál óriással.
Azt azonban senki sem tudja megmondani, hova vezet a hamis illúzió, amely a csoporthoz tartozást és a közösségi élményt jelenti a XXI. század embere számára.
Úgy tűnik pótolhatatlan szerep jut a mindennapjainkban olykor megbotránkoztató, szánalmas, időnként örömteli, esetenként meghökkentő és bizarr, máskor provokatív netes helyeken.
Mi más lehet ez, ha nem az új generáció cyberszerelem! Mi pedig sodródunk az árral, felvesszük a ritmust. Pedig egyre több olyan dolog kerül nyilvánosságra a neten, amely súrolja, hol pedig át is lépi a tabu, az undorkeltés, az exhibicionizmus, vagy az intimitás határait.
A szabad kommentelés világában nincsenek szabályok. Népszerű már azt is megjelölni, mikor és hol tartózkodunk; meztelenül vagy alul öltözötten pózolni és erről fotókat feltölteni. Ezeknek súlya van és következményei lehetnek.
Többségünk könnyelmű, nincs tisztában vele, hogy a megadott információk hogy vonzzák a bűnözőket. A felelőtlenül feltöltött adatok számtalan kockázatot rejtenek magukban.
Néhány munkáltató is előszeretettel fedezte fel a közösségi információk jelentőségét, természetesen a rendőrség is használja, mint forrást.
A 18-24 évesek 45 %-a gyakrabban használja a hasonló portálokat üzenetküldésre, mint az e-mail fiókját.

Nagy hiba.
(A cikket beküldte: Ennmary)Az a "nélkülözhetetlen" telefon I.
Biztosan nem vagyok egyedül: sokan emlékezhetünk arra, hogy 30-35 éve mekkora vágyálom volt egyes területeken a telefon. Akkoriban a mobilról csak álmodoztunk. Nagyot fordult a világ ezen a téren is. A jó öreg Bell ha látná... :) »

Ilcsi Mama 2012. évi időjárás előrejelzése - nyár
Az előjelzésem - mint mindig: Népi megfigyelések, népi regulák alapján, és főleg - csillagászati szempontból - a „HOLD, mint a második fővilágosítónk” holdciklus fázisainak, figyelembe vételével, és nem utolsó sorban több évtizedes saját megfigyeléseim alapján készült. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.