Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Mit tegyünk a szúnyogok ellen?

A jó idővel nem csak a boldogság ideje köszöntött ránk, hanem a bosszúságé. Én legalábbis nagyon bosszús szoktam lenni, amikor ahelyett, hogy élvezném az illatos nyári estéket, a szúnyogokat kell hessegetnem magam körül és közben őrülten vakargatom a csípéseket.

Bár manapság még szúnyogriasztó sapkát és öltözéket is lehet már kapni, nézzünk néhány egyszerűbb módszert arra, hogyan tarthatjuk távol magunkról a kis vérszívókat!

Önmagunk védelme

Kenhetünk magunkra krémeket, befújhatjuk magunkat különféle spraykkel. Nos, ezek vagy jó illatúak, vagy nem, és ez utóbbi esetben nem csak a rovarokat tartják távol tőlünk, hanem gyakorlatilag mindenkit, beleértve barátainkat és kedvenc háziállatainkat is. :) Ha nem ez a cél, akkor vásárlás előtt mindenképpen győződjünk meg arról, milyen szaga van az adogg terméknek.
Ezek a készítmények behatárolt ideig tartják távol a vérszívókat, időnként a kenést/fújást meg kell ismételni.


Gyermekeink védelme

Gyerekeknél különösen fontos, hogy milyen terméket választunk, pontosan milyen összetevőkkel rendelkező krémet, permetet viszünk fel a bőrükre. Vannak már forgalomban olyan rovarriasztó szerek, amelyek kizárólag természetes anyagok felhasználásával készülnek, mentesek minden mérgező, irritáló anyagtól.
Ezek nyugodt szívvel használhatóak terhesség alatt és szoptatási időszakban is.
Ilyen termékek például a Galaktiv bio szúnyogriasztó spray és a Galaktiv bio kullancsriasztó spray.


Lakásban

Legjobb, ha úgy gondoskodunk a szúnyogmentes életről otthonunkban, hogy már lehetetlenné tesszük számukra a bejutást. Az ablakokat védjük szúnyoghálóval! Nagyon praktikus, akár tépőzárral felszerelhető hálókat is vásárolhatunk, amelyekkel gyerekjáték a szúnyogmentes övezet kialakítása. Persze a hagyományos lécre szegelt szép zöld szúnyogháló is megteszi, de hidd el, sokkal jobban jársz egy leszerelhető, mosható
változattal.
Kisbabák ágya fölé külön is elhelyezhetünk egy hálót, amely olyan, mint a baldahin, csak nagyobb. A levegőt átengedi, a rovarokat nem.

Vannak elektromos szúnyogriasztó készülékek is, amelyek ultrahanggal tartják távol a betolakodókat. A kis készülék 22 kHz-es hangfrekvenciát bocsát ki, ami a nőstény szúnyogok számára elviselhetetlen, de az emberekre és a háziállatokra nincs hatással. Ez is egyszerű és praktikus, csak be kell dugni a konnektorba és várni a hatást.

Vannak folyadékokkal és különböző lapocskákkal működő elektronikus szúnyogriasztók is. Ezek utántöltéséről rendszeresen gondoskodni kell, hiszen ha kifogynak, azonnal hatástalanná is válnak.

Egyes illóolajok is alkalmasak erre a célra, így ha például fodormenta olajat párologtatunk a nyitott ablak közelében, akkor biztosra vehetjük, hogy messzire elkerülik annak környékét a szúnyogok.


Odakint

Ha kimerészkedünk a szabadba, mindenképp gondoljunk a szúnyogok távoltartására. A legjobb kerti partyt, vagy vízparti bulit is tönkreteheti, ha a hívatlan vendégek állandóan a vérünket szívják.

Ha egy behatárolt területen belül mozgunk, akkor jó védelmet nyújtanak a különböző mécsesek, fáklyák, füstölő pálcák és spirálok, amelyek illatukkal tartják távol a szúnyogokat, mindenkit védve, aki "bűvkörükben" tartózkodik.

Vagy egy ún. fénycsapda is, amely teljesen illat- és vegyszermentesen működik, kb. 30 négyzetméteres körzetben a fény hatására odavonzza a kisebb rovarokat, így ők már nem velünk fognak foglalkozni. :) Éjszaka használható.
(A cikket beküldte: bioszallito)Morzsi kutyánk története
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis községben találtunk rá az első közös kutyánkra, egy családnál nevelkedett 1 éves koráig. Megunt kutya lett, így feltették hirdetésbe. Mi megláttuk a hirdetésben, megtetszett és elmentünk érte. »

Critical Mass, én így szeretlek!
Életem első kerékpáros felvonulásáról írtam beszámolót, úgy, ahogy megéltem az eseményeket. Nem is gondoltam volna, hogy egy kétkerekű, lábbal hajtott szerkezet ennyi pozitív energiát tud adni. Íme egy kis ízelítő nektek, hogy miért is olyan jó kerékpározni és egy hatalmas tömeghez tartozni. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.