Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Milyen kutya kell?

Sokszor sokan dilemmában vannak amiatt, hogy nekik milyen kutya lenne az ideális. Ez attól függ, hogy az adott ember, család mennyire képes ráfigyelni, tanítani, időt szánni.
Ha a családban mindenki dolgozik, vagy ha lusta az adott ember, nem érdemes háziállatot tartani! Az állatoknak törődés kell és nem az, hogy otthon egyedül hagyják.


Az ideális kutya:
Mindegyik kutya lehet ideális, csak az adott körülményektől függ, milyen kell!
Ha az a bizonyos ember, aki kutyát szeretne, panelban lakik, annak az ideális kutya egy öleb:
mopsz, csivava, bichon - Ez a kutyafajta nagyon sok törődést igényel mégpedig a bundája!
yorkshire terrier.
Sok fajta öleb van, de a foxikat és a spánieleket (már amelyiket) hagyni kellene. A foxi jól betanítható, csak állandóan kapar. A spánielek pedig nem okosak. De ha panelban lakik, akkor lehet nagyobb kutyája is bármilyen. Nekem is nagyobb kutyám van.

Nagyobb kutyákban vannak olyan fajták, amik viszont kertben jobbak:
Chow Chow: Barátságos, szelíd, de nagyon nagy a szőre, és ha kihullik, akkor lehet takarítani!
De ha nagy kutyát tartunk egy panellakásban, akkor arra figyelni kell, hogy nem csak a kutya nagy, hanem a mozgásigénye is.
Tehát jó kiadós sétákra van szükséges, hogy a lakásba ne szaladgáljon.
Igazából minden kutya betanítható! Csak sok idő kell hozzá!
De egy azért nagyon fontos. Nálunk így volt: Elvittük egy helyre a kutyánkat és azt meglátta a szomszéd! Megtetszett neki és szerintem még felvágós is akart lenni, hogy neki is van!
Tehát vett egy kutyust, mégpedig egy németjuhászt! Sokat adott neki enni, de nem foglalkozott vele volt olyan, hogy elment három vagy négy napra és a szomszéd gondozta!
Most ebből a kutyából egy nagyon szép, nagy, de nagyon buta kutya lett, aki nem nagyon hallgat semmire és folyamatosan csak ugat. Pedig németjuhász. És ha én vagy valaki más rászól, akkor szót fogad.
Csak időt kellene rá szánni!
Tehát az a tanulság: ne tartsunk azért állatot, hogy felvágjunk, stb. Mert ha a kutyával nem lesz normálisan foglalkozva és tanítva, akkor az az ember, akié a kutya nem lesz menő, hanem csak megbizonyosodik, hogy rossz állattartó.
Az ilyen emberek miatt vannak olyan kutyák, akik embereket bántanak!
Hisz a kutya olyan lesz, amilyen a gazdája, vagy ahogyan a gazdája foglalkozik vele!
És még annyit, hogy a menhelyről szerzett kutyánknak biztosan tudjuk, hogy milyen fajtájú, mert ha rajta nem látszik, de benne van pl. a foxi vér, hát az a kutyus az egész kertet feltúrja..
Remélem valamennyit segítettem a választásban.
(A cikket beküldte: domcsi44)A mi karácsonyi csodánk
Az egyéni vállalkozók életében nincs szabadnap, nincs ünnep. Ha munka van, akkor dolgozni kell, egy szarvasmarhának sem lehet megmagyarázni, hogy ma nem kapsz enni, nem fejünk, ne szülj, mert karácsony van. A szüleim több mint húsz éve ezt csinálják. De az... »

A sárospataki vár
A sárospataki Rákóczi-vár a 16. században épült. Ha lehet hinni a feljegyzéseknek, akkor 4 év kellett az elkészüléséhez. A környék várai közül elsősorban azzal emelkedik ki, hogy nem a Zemplén hegyormaira épült, hanem sík területre, a Bodrog folyó partjára,... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.