Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Mentett kutyám története

Ebben a cikkben olyan németjuhász keverék kutyusról lesz szó, aki nagyon sok viszontagságon ment keresztül mielőtt hozzánk került. Pánikolásain mára már próbál felülkerekedni. Mára már a család egyik kedvencévé vált. Szuka kutyám a mai napig nevelő anyaként viselkedik vele szemben. Nagyon-nagyon szeretik egymást és persze mi is.

Kezdődjék a történet! Egyik este szokásomhoz híven esti sétára indultam 4 éves amerikai staffordshire terrier szuka kutyámmal.
Amikor megjelent előttünk egy sovány koromfekete németjuhász jellegű kölyök kutyus, aki csúszva-mászva, szinte könyörgő szemmel kérlelve minket, vigyél haza magaddal. Szuka kutyám anyai ösztöneitől vezérelve persze egyből pártfogásába vette.
Úgy voltam vele, hogy hazaviszem és megpróbálom gazdáit felkutatni. Mondanom se kell, a régi gazdáit nem sikerült megtalálni, majd végül mégis, de erre később visszatérek.
Térjünk vissza a kutyusra, aki napról napra egyre jobban összeszedte magát. Jelleme is kezdett kibontakozni, kiderült, hogy elég akaratos, makacs és mindezek mellé egy hiperaktív és domináns kis csajról van szó. Kutyákkal szemben nagyon bátor, de az emberektől nagyon félt, főleg a férfiaktól. Annyira nem bízott az emberekben, hogy nekem is közel három hónapomba került, míg bízni kezdett bennem. Ezt úgy kell elképzelni, hogy míg a stafford szukám bent aludt a hálóban velünk, addig ö inkább a lakás legtávolabbi pontján kuporodott. Egyedül csak Zafirban, a terrier kutyusomban bízott. Mint kutyakiképző ilyen egyedi esettel, mint Luca (ugyanis így neveztük el), nem találkoztam. Ha levittem kutya társaságba, mindegy volt, hogy szuka vagy kan kutyus megpróbált dominálni. Ezért a gazdik körében nem volt a legnépszerűbb, pedig még csak hat hónapos volt. Csak találgatni tudtam, hogy milyen megrázó dolgokon ment keresztül, hogy az emberekben elvesztette a bizalmát.
Három hónap után egyszer csak sikerült a bizalmába kerülni, amit talán most sem sikerült volna elérnem, ha nem segít ebben Zafir. Kiderült, hogy a dominanciája ellenére, amit ma már nagyon szépen tudtunk korrigálni, nagyon jó képességű kutyáról van szó, aki nagyon szeret dolgozni és gyorsan tanul. Arról nem is beszélve, hogy mennyire tud szeretni.
Nagyon egy hálás kutya, bár még mindig sokat kell csiszolni, ugyanis még sok mindentől pánikba tud esni, sajnos a férfiakban továbbra sem bízik még a páromban sem. Egyik nap végül még is sikerült rátalálni a régi gazdikra, ezt most nem részletezném, akik nem szerették volna visszakapni. A kutya szinte pánikszerűen bújt hozzám, számomra ezzel minden világossá vált. Mostanra már a család mindene lett!
(A cikket beküldte: Lencsike32)Örökbefogadás, menhelyek
Sajnos sok embernek fogalma sincsen róla, mit is jelent a felelős állattartás, és mi is történik egy megunt kedvenccel, ha már nem kell senkinek. Az emberek nagy része soha nem volt még menhelyen, merthogy "sajnálja őket". Jelentem, én is sajnálom az összeset, DE!... »

Kreatív hét, avagy unokahugica nálunk nyaralt!
A három-négy éves gyerekekkel nagy élmény kreatív dolgokat csinálni, és mindamellett, hogy jól szórakoznak, el sem hinnénk, mi mindenük fejlődik közben. Az sem mellékes természetesen, hogy mi magunk is jól mulatunk velük, és csak ámulunk-bámulunk, hogy mikre nem képesek. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.