Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Megkörnyékeztek...

A festés és az azt követő takarítás kevés háziasszony kedvenc foglalatosságai közé tartozik.
Az ember nem találja a helyét, aztán később jön az, amikor mi nem találjuk meg, amit éppen szeretnénk. Ez egy elég fárasztó tevékenység. Egy ilyen szép napnak a végső stádiumában történteket mesélem el Néktek. A vége nem is volt olyan rossz - már így utólagosan - mosolygok rajta nagyokat.
Megjegyezni kívánom a félreértések miatt, nem kitalált történet, ez valóban megesett, az állam is leesett. Jó mulatást, és aki még nem festett, az reménykedjen, hátha Ő megtalálja, amit keres...


Beléptem a fürdőbe, levettem a ruháimat...és emeltem a jobb lábamat, hogy belépjek a kádba. A lábam kővé dermedt, a frász majdnem kitört...
Este van... már besötétedett, s elalvás előtt gondoltam kiülök a teraszra egy kicsit, kipihenni a napi fáradalmakat.

A langy esti szél kellemesen kószált a kertben, s nagyon megnyugtató volt, hogy hallhattam a kis kerti csobogónk hangját, amint a csend hangjait megtöri.
Hallottam a kis süni fújtatását, amint elkezdte az éjszakai műszakot a fenyő irányából. Imádom ezeket a hangokat.

Fáradtan kiléptem a terasz ajtaján, ahol csak egy gyertya pislákolt - szúnyogriasztó - s lángnyelve ide-oda táncolt a szellő ritmusára.

Magam elé tekintve, hirtelen a kövön egy fekete halomra lettem figyelmes, s majdnemhogy ráléptem... visszahőköltem.
Bevallom elsőre azt hittem, tán a szomszéd cicája tisztelte meg a teraszomat, mert egy halom szétterülő kakinak néztem a plecsnit.

Kissé lehajoltam... mert a gyertya az asztalon volt és a fénye nem vetődött arra a bizonyos..... valamire.
Nézem...nézem... és nem hittem a szememnek.
Egy óriási varangy volt.
Farkasszemet néztünk egy darabig, de aztán mégsem voltam olyan bátor, hátrahőköltem, mert félelmetes volt.
Lábammal elkezdtem felé hadonászni, s nagy lármát csaptam, a család is összefutott a rémületemre.
Szerintem a béka is megrémült a hangomtól, mert aztán hirtelen mintha a föld nyelte volna el...
No, gondoltam milyen okos, kitért az utamból, bár bántani soha nem tudnám. Ő is csak egy kis élőlény.

Eszembe jutott, hogy minden évben van egy békás esetem, gondoltam, na most ezen is túl vagyok. Megnyugodva leültem a teraszon, s ott pihentem a festés fáradalmait.
Ültem ott vagy egy órát, majd a fürdőszobába indultam, hogy felfrissüljek és nyugovóra is térjek.

Beléptem a fürdőbe, levettem a ruháimat... és emeltem a jobb lábamat, hogy belépjek a kádba. A lábam kővé dermedt, a frász majdnem kitört...
Hát mit látok... ott ül a kádamban az Én békám. Néz csak néz a nagy gülü szemeivel, majd riadalmában rugaszkodott egy nagyot és nekiugrott a melleimnek.

Hát mit ne mondjak, különös álcaruhába bújt az én királyfim, s ily váratlan módon akart megdönteni. Nem sok kellett hozzá bevallom, hogy megadjam magam, mert a térdeim remegtek, szinte bele is szédültem az izgalomba. Jó kis előjáték... gondoltam.
Eszembe sem jutott, hogy ilyen kitartó udvarlásban legyen részem, s galád módon még meg is mustrált, mielőtt kifektet.
Ismét nagy visítássssssss... mármint részemről. A család azt hitte, megbolondultam, hogy a festés ilyen különös hatással volt rám.

Jött a felmentő sereg, befogták az én nagy hódítómat, a koronáját hiába kerestük, nagyon eldugta fürdés előtt.
Pedig most jó jött volna az ára, így festés után...
(A cikket beküldte: ilike46)Ágyi poloska a házban 2.
Akik olvasták az első cikkemet a témában, tudják, min mentem keresztül, és nyilván nem ok nélkül olvasták; valószínűleg szintén szenvedő alanyok. Nem szeretném, hogy a téma állandóan jelen legyen az életemben, ezért nem is fórumozok már, de ki kell írnom, ami még bennem van. »

Ne vásárolj kisállatot húsvétra!
Sajnos egy ideje szokássá vált, hogy a gyerekek húsvét környékén kicsi állatokat kapnak ajándékba. Az állatkereskedésekben különféle nyuszik várják gazdáikat, a piacokon akár napos csibét, kis bárányt is vásárolhatunk. Szeretném felhívni a figyelmet, az állatok nem tárgyak! »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.