Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Már megint a szúnyogok...

Már megint itt vannak! Alig lépjük át a nyár küszöbét, már marnak, csípnek, zizegnek a fülek körül. Időjósok és egyéb jövendőmondók szerint idén a sok csapadék miatt újabb durva szúnyoginvázióra készüljünk. Készüljünk! De hogyan? Egy újabb tippet hoztam nektek: olcsó és jó szúnyogcsapda.

Rovarcsapda

Erről a szóról két eddigi próbálkozásom jut eszembe. Van egy olyan kék fénnyel világító, fekete műanyag elektromos izém. Egyik évben vásároltuk, amikor délután 4-től már nem lehetett a kertben tartózkodni, mert vérünket vették csapatosan.
Megvettük, bedugtuk, reméltünk... csalódtunk.

A másik egy műanyag edényke, amibe speciális folyadékot kell tölteni, vízzel higítva. Ki kell akasztani olyan helyen, ahol sok a légy, darázs, miegyéb, azok belerepülnek és nem jönnek ki onnan többet. Ez egy jó találmány amúgy, van ahol működik is, de nem a szúnyogok ellen, mert őket hidegen hagyja ez a lötty.

De valami csak érdekli őket is!

Hát naná, hiszen minket is ez által találnak meg: a szén-dioxidra buknak! Mi emberek ugyebár ezt lélegezzük ki és elég nehéz levegővétel nélkül a kertben tartózkodni, tehát nem lehet megoldás a saját szén-dioxid kibocsátásunk elfojtása.

Akkor kell valami, ami koncentráltabban adja ki ezt az anyagot. Ha van ilyen szomszédunk, hívjuk át a grillezésre, hadd csípjék őt... :)
Ha nincs, akkor esetleg próbálkozzunk meg ezzel az olcsó és egyszerű rovarcsapdával:


ÉLESZTŐS SZÚNYOGCSAPDASzükséges kellékek:
1 db másfél-két literes műanyag flakon
1 kocka élesztő
1 dl cukor, lehetőleg barna
1 dl meleg víz
olló vagy kés
ragasztószalag


1. lépés

Vágjuk el a flakont kb. a harmadánál (felülről). Így a tetejéből kapunk egy tölcsérhez hasonló darabot.

2. lépés

A flakon alsó felébe mérjünk bele 1 dl meleg vizet, öntsünk hozzá 1 dl barnacukrot és dobjunk bele 1 kocka élesztőt! Nem kell elkeverni.

3. lépés

A tölcsérszerű darabot (kupak nélkül!) fordítsuk bele a flakonba. Így a szúnyogok a tetején beszállnak, a lyukon keresztük a flakon alsó felébe jutnak, de a kiutat nem fogják megtalálni.
Ragasszuk össze a két flakondarabot a tetejüknél, hogy nehogy szétcsússzanak.
Nem túl esztétikus látvány, ezért nyugodtan be is csomagolhatjátok kívülről újságpapírba, úgy is használ.
Tegyük ki a rendeltetési helyre. Magához fogja vonzani a vérszívókat, így talán kevesebben fognak belőlünk lakmározni...


Kéthetente csináljuk újra, ezt hajítsuk ki és jöhet egy újabb flakon!
Aki nem hiszi, járjon utána... és ossza meg tapasztalatait! :)
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Tudtad-e?
Tudtad-e, hogy nem csak egyfajta ibolya létezik? Pedig így van ez, 23 nemzetsége és közel 1000 fajtája létezik, de nálunk nem mindegyik él és néha nem is mindegyik ibolya, hanem inkább árvácska. Ezek kis tesók egymással egy nemzetségbe tartoznak. Néhányukat megismerheted. »

Márciusi népszokások
Nevét a háború római istenéről, latinul Martius, azaz a Marsról kapta. Rómában ez volt az év kezdő hónapja. Az ókorban azt tartották, hogyha a háborút március havában indítják, akkor szerencsés kimenetelű lesz. A népi kalendárium március havát Böjtmás havának, Kos... »

Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.