Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Már megint a szúnyogok...

Már megint itt vannak! Alig lépjük át a nyár küszöbét, már marnak, csípnek, zizegnek a fülek körül. Időjósok és egyéb jövendőmondók szerint idén a sok csapadék miatt újabb durva szúnyoginvázióra készüljünk. Készüljünk! De hogyan? Egy újabb tippet hoztam nektek: olcsó és jó szúnyogcsapda.

Rovarcsapda

Erről a szóról két eddigi próbálkozásom jut eszembe. Van egy olyan kék fénnyel világító, fekete műanyag elektromos izém. Egyik évben vásároltuk, amikor délután 4-től már nem lehetett a kertben tartózkodni, mert vérünket vették csapatosan.
Megvettük, bedugtuk, reméltünk... csalódtunk.

A másik egy műanyag edényke, amibe speciális folyadékot kell tölteni, vízzel higítva. Ki kell akasztani olyan helyen, ahol sok a légy, darázs, miegyéb, azok belerepülnek és nem jönnek ki onnan többet. Ez egy jó találmány amúgy, van ahol működik is, de nem a szúnyogok ellen, mert őket hidegen hagyja ez a lötty.

De valami csak érdekli őket is!

Hát naná, hiszen minket is ez által találnak meg: a szén-dioxidra buknak! Mi emberek ugyebár ezt lélegezzük ki és elég nehéz levegővétel nélkül a kertben tartózkodni, tehát nem lehet megoldás a saját szén-dioxid kibocsátásunk elfojtása.

Akkor kell valami, ami koncentráltabban adja ki ezt az anyagot. Ha van ilyen szomszédunk, hívjuk át a grillezésre, hadd csípjék őt... :)
Ha nincs, akkor esetleg próbálkozzunk meg ezzel az olcsó és egyszerű rovarcsapdával:


ÉLESZTŐS SZÚNYOGCSAPDASzükséges kellékek:
1 db másfél-két literes műanyag flakon
1 kocka élesztő
1 dl cukor, lehetőleg barna
1 dl meleg víz
olló vagy kés
ragasztószalag


1. lépés

Vágjuk el a flakont kb. a harmadánál (felülről). Így a tetejéből kapunk egy tölcsérhez hasonló darabot.

2. lépés

A flakon alsó felébe mérjünk bele 1 dl meleg vizet, öntsünk hozzá 1 dl barnacukrot és dobjunk bele 1 kocka élesztőt! Nem kell elkeverni.

3. lépés

A tölcsérszerű darabot (kupak nélkül!) fordítsuk bele a flakonba. Így a szúnyogok a tetején beszállnak, a lyukon keresztük a flakon alsó felébe jutnak, de a kiutat nem fogják megtalálni.
Ragasszuk össze a két flakondarabot a tetejüknél, hogy nehogy szétcsússzanak.
Nem túl esztétikus látvány, ezért nyugodtan be is csomagolhatjátok kívülről újságpapírba, úgy is használ.
Tegyük ki a rendeltetési helyre. Magához fogja vonzani a vérszívókat, így talán kevesebben fognak belőlünk lakmározni...


Kéthetente csináljuk újra, ezt hajítsuk ki és jöhet egy újabb flakon!
Aki nem hiszi, járjon utána... és ossza meg tapasztalatait! :)
(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Búcsúzik a tél, közeledik a tavasz…
Nagyon várjuk a tavaszt! A hőmérő még kemény mínuszokat mutat, a meteorológusok szórványosan előforduló hózáporokról beszélnek, de ha nyitott szemmel nézünk körbe a kertünkben a természet megmutatja nekünk a tavasz közeledtét… »

A csúnya, gonosz nagykutya
Felháborodtam, bár tudom megint feleslegesen, hiszen semmire nem megyek vele. Attól, hogy én ezt ide megírom, az emberek nem fognak máshogy állni sem a harci kutyákhoz, sem magához a felelős állattartáshoz, de mégis jól esik leírni. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.