Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

Kutya érkezik a családba

Azzal a témával szeretnék foglalkozni, hogy mennyire nem gondolják meg az emberek, hogy négylábú családtagot válasszanak, mennyire nem gondolják végig, mivel jár, és milyen fajta kinek való...Szeretnék mindenkit kérni arra, ha nem biztos benne, hogy minden gonddal együtt tudja vállalni a kutyust, inkább ne tegye...

Egy fórumra reagálnék. Egy fórumtársam kutyát venne a gyerkőcnek. Holnap érkezne a kiskutya. Ma tette fel a kérdést, ajánlanánk-e...
Na ez a létező legrosszabb, ami történhet. Ha valaki úgy dönt, kutyát vállal, tudnia kell, hogy az életéből jobb esetben az elkövetkezendő 10-15 évet kutyával tölti.
Egy kutya felelősség. Nem játékszer, amit, ha már nem kell, majd kidobok, vagy elajándékozok. Ha kiválasztod, örökbe fogadod, felelősséggel tartozol érte, élete végéig. Mint a gyerekedért. Azt sem dobod ki, ha meguntad. És éppen itt jön a legnehezebb kérdés: GYEREKNEK KUTYA...
Persze, édesek, aranyosak együtt. Csakhogy! Minden kutya önálló egyéniség, minden fajtának megvannak a fajtajellemzői, az alaptulajdonságai, a mozgásigénye, és az, hogy mire való.
Nagyon meg kell gondolni elsősorban azt, hogy a gyerek eléggé érett-e már egy kutya neveléséhez, gondozásához. A "visszaviszem ahonnan hoztuk, ha nem törődsz vele" fenyegetések csak egy ideig hatásosak. Arról nem beszélve, hogy egy kutyusban az, ha néha foglalkoznak vele, néha egyáltalán nem, hatalmas bizonytalanságot kelt, és kiszámíthatatlan lesz.
Gondoljuk végig, kedves szülők, hogy ténylegesen vállaljuk-e azt a felelősséget, hogy ha a gyerkőc megunja, akkor a szülőnek kell foglalkoznia a kutyussal. Egy kutya rengeteg törődést igényel. Ami IDŐ...sok-sok idő. És pénz... Gondoljuk át rendesen!
A fajtaválasztás:
NE az alapján döntsünk, hogy: "jaj de aranyos", "jaj de szép"... AZ ALAPJÁN, hogy mit tudunk vállalni... Lakásba egyáltalán nem való nagytestű kutya, csak kisebb testű... A kistestű kutyák viszont nem mindig kiegyensúlyozottak, sok fajta labilis idegrendszerű. A nagyobb kutyusnak büntetés a lakás. Ne kínozzuk! Ellenben ha kertes a ház, kinyílik a kutyavilág. Szinte bármit választhatunk. Csakhogy... Gyereknek semmiképpen nem ajánlom a terriereket (yorki, airdale, welsh, stb). Egy terrier iszonyatosan okos, makacs, elsőkutyás gazdinak nem ajánlott, főleg nem gyerkőcnek. Nem fogja gazdinak elfogadni, harcok lesznek a "falkavezér" posztért.
Ami gyerek mellé ajánlott: bármilyen juhászkutya, beagle, labrador, retrieverek, vizslák.
Ámde! Minden kutyára igaz, hogy ha nem foglalkoznak vele megfelelően, baj lesz vele. Sok bosszúságot tud okozni egy elhanyagolt kutyus.
Szóval bármennyire is aranyos a "gyerek mellé kutya", kérek minden szülőt, hogy nagyon gondolja meg!
El sem tudjátok képzelni, hogy a menhelyeken hány fajtatiszta, megunt kutyus szenved...Ha nem vagy benne biztos, hogy jó helye lesz, és tudjátok vállalni az összes gonddal-örömmel együtt...KÉRLEK, NE VEGYETEK KUTYÁT!
(A cikket beküldte: Szasz23X)Ne vásárolj kisállatot húsvétra!
Sajnos egy ideje szokássá vált, hogy a gyerekek húsvét környékén kicsi állatokat kapnak ajándékba. Az állatkereskedésekben különféle nyuszik várják gazdáikat, a piacokon akár napos csibét, kis bárányt is vásárolhatunk. Szeretném felhívni a figyelmet, az állatok nem tárgyak! »

Nekem csobogsz mutter?
Az ifjúság nyelvi szófordulatai olykor megfejtendők, de mindenképp szórakoztatók. Mert nem kétséges, hogy szegényesebb lenne a magyar nyelv, ha a mindenkori ifjú generáció nem színesítené azt a maga módján. Némely beszólás, jó duma annyira időtálló, hogy... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.