Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Különleges hobbik

A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul...

...ugyanúgy, ahogy a női szerepekre vonatkozó konzervatív elképzelések.
Ezeknek megfelelően a nő szabadidejében kertészkedjen, kössön vagy cukrászkodjon, manapság pedig jógázzon és fogyókúrázzon. Mindezekkel természetesen nincs semmi baj, a testmozgás dicséretes, főleg, ha előtte egy 32 szeletes dobostortát sütött az illető.


Íme néhány igazán különleges és meghökkentő hobbi a nagyvilágból azoknak a nőknek, akik belefásultak a szalvétagyűjtésbe vagy Daniel Steel rikítórózsaszín könyveibe.

Extrém vasalás

A házimunka és az extrém sportok ötvözete az extrém vasalás, melynek ötlete egy férfi, Phil Shaw fejéből pattant ki. A hobbit csak a vasalás szerelmesei tudják értékelni, az egész lényege egyébként, hogy vasaljunk, de nem hétköznapi körülmények között és/vagy különleges helyszínen. Az irányzat szülőatyja csinálta már víz alatt, havas hegycsúcs tetején, sivatagban, vagyis mindenhol, ahol a körülmények adottak voltak a vasalódeszka használatához. Aki tehát a frissen vasalt ing felett érzett elégedettséget össze akarja kötni egy csipetnyi izgalommal, csatlakozzon az extrém vasalók táborához.

Tettesd magad halottnak!

A középkorú Chack Lamb hobbija nem mindennapi: szabadidejében halottnak tetteti magát. Kreativitása megállíthatatlan, a legkülönfélébb pozíciókat és helyszíneket ötli ki, majd a fotókat feltölti a világhálóra. Ötletének egyediségét jól bizonyítja egyre növekvő rajongótábora, illetve az újságok, tévék érdeklődése. A hatszoros apuka azért választotta ezt a bizarr hobbit, mert így szeretne filmszerephez jutni. Honlapjáról kiderül, hogy erőfeszítése nem hiábavaló, több horrorban is kapott kisebb-nagyobb szerepet.
Bővebb információ: deadbodyguy.com

Szerepelj a Híradóban!

Ha Paul Yarrow-t valaki megkérdezi, van-e hobbija, egyértelmű igennel felel. A londoni férfi előszeretettel szerepel a tévében, a helyszíni tudósítások állandó háttéreleme. A nézők láthatták már a BBC, ITV, Channel 4 és a Sky News hírműsoraiban. Amint valahol feltűnik egy forgatócsoport, ott hamarosan Yarrow is megjelenik. Álma, hogy szerepelhessen a Big Brother című valóságshow-ban.
Bővebb információ: fidgetwith.com

Szöszmösz gyűjtemény

A legtöbb – normális – ember a köldökszöszre bosszantó jelenségként tekint és igyekszik megválni tőle. Graham Barker viszont összegyűjti köldöke koszát és felcímkézett üvegekbe zárja. „1984. január 17-én egy Brisbane-i ifjúsági szálláson voltam. Az éjszakát ébren és tétlenül töltöttem a szobámban: túlságosan esett, hogy kimozduljak, de ahhoz túl fullasztó volt a levegő, hogy bármi hasznosat csináljak. Ekkor történt meg velem először, hogy elkezdett érdekelni a tartalma, és arról morfondíroztam, vajon mekkora mennyiségű koszt „termel” egy ember köldöke. Ezt pedig csak úgy tudom kideríteni, ha elkezdem gyűjteni a szöszt.” Az első köldökpiszok helye egy üres filmdobozban volt, majd ahogy bővült a bizarr gyűjtemény, úgy nőtt a befőttesüvegek mérete és száma.

Égett Ételek Múzeuma

Kevésbé tehetséges konyhatündérek gyarapítói lehetnek a múzeum kiállított műremekeinek, melynek alapítója Deborah Henson Conant. A különleges gyűjtemény ötlete akkor pattant ki a fejéből, amikor az 1980-as éveben almáspitét akart sütni, majd egy túlságosan hosszú telefonbeszélgetés következtében megszületett az első műalkotás, melynek a címe a Magányos almáspite lett. Hamarosan további gyöngyszemek születtek, mint például a Háromszor sült krumpli.
Még több információ: burntfoodmuseum.com

Szerző: Halász Kata
Megjelent partneroldalunk a Netbarátnő hozzájárulásával
(A cikket beküldte: netbarátnő)Szilveszteri népszokások idehaza és külföldön
Bizonyára mindenki ismer egy-két népszokást, hogyan ünnepelték elődjeink a szilvesztert és az új évet, illetve mik azok a hagyományok, amik még a mai időkig fennmaradtak. Azt viszont nem sokan tudják, hogy a nagyvilágban milyen különös szokások terjedtek el. Most... »

Szappanöntési praktikák
Már nagyanyáink is öntöttek szappant. Miért ne önthetnénk mi is a mai modernebb technikákkal? Saját használatra, vagy például karácsonyi ajándékként is remek. Elehtnek egyszínűek is, de hordozhatnak jelentést is, attól függően, mit teszünk a belsejükbe. Szükség... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.