Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Otthon és kert

Kulcskérdés

Avagy hétköznapjaink egyik apró bosszúsága, amit simán ki lehetne védeni. Ha... Ha ott nem volna az a bizonyos ha. :)
Tegye fel a kezét az, akivel még nem fordult elő: indulna, tenne, venne, menne, de hiányzik a kulcs!
Vagy inkább kulcscsomó.


Rengeteg embert láttam eddig, aki akkora kulcsköteggel rendelkezik, mint egy főfoglár. Ezt soha nem értettem. Miért nem lehet külön karikán tartani pl. a munkahelyi, az otthoni (azon belül ilyen-olyan kamra, stb.), netán a nyaralóhoz, bizalmas barát lakásához tartozó kulcsokat?

A portámhoz kell 3 zár. Hála az adott területen kiválóan dolgozó szakembereknek, kapható olyan zárkészlet, amihez elég egyfajta kulcs. Az otthonom ezzel elintézve. Pontosabban a karikára került egy különleges kulcs a kocsibejáróhoz; és természetesen a kocsimhoz való indítókulcs; plusz a riasztó távirányítója. A kulcskarikámra rá kellett tennem egy kis kulcsot, ami nyitja az egyik irodai fiókomat, amit nem oly régóta speciális ok miatt zárok. És van rajta egy kis összecsukható olló (ez sokszor nagyon jól jön!), meg persze egy mini pendrive; mert mit ér egy informatikus nélküle? :D

Amíg megvolt a szüleim háza, az ahhoz tartozó kulcsok külön karikán az autómban dekkoltak. Csakúgy, mint bizalmasom által a lakásához részemre rendelkezésre bocsátott kulcsok arra az esetre, ha vidéki, külföldi munkái alatt intézni való lenne a lakásában. Ez idáig rendben is lenne.

De nyilván kellenek tartalék kulcsok, azokról sem árt gondoskodni.
Jelentkezzen az, akivel nem történt még meg, hogy se az alapkulcsot, se a tartalékot nem találta, amikor éppen be kellett volna engednie valakit, vagy gyorsan mennie kellett valahova!

A nemrég özveggyé vált szomszédasszonyom megzuhant állapotában az utcán, a kerítés mellett felejtette a kb. fél kilónyi kulcsot tartalmazó kosárkáját. Szerencsére az egyik szomszéd észrevette és szólt neki. Szegényem örült, hogy nem egy arra járó, kevésbé jó szándékú "házaló" botlott bele.

De igazán nem kell a szomszédba menni problémáért. A képen látható kulcsokat számtalanszor keresnem kellett. Hol ide csaptam le, hol oda raktam le, természetesen elfelejtve a helyet, mert mindig más probléma foglalkoztatott.
Kidolgoztam a fő szabályt: csakis és kizárólag egy bizonyos helyre szabad tenni. Nálam ez a táskám egyik kicsi zsebe. Ha nem oda teszem, előfordulhat, hogy indulás előtt őrülten rohangálva keresem mindenhol, s végül - értékes perceket elveszítve - valami lehetetlen helyen találom meg. Ugyanez vonatkozik a tartalék lakáskulcsra, amin nincs rajta az autózáshoz szükséges cucc; viszont rajta van a kerékpárom lakatkulcsa. (Vagy autóval, vagy bringával megyek el otthonról; a harmadik opció ritka, mint a fehér holló. :( Sajnos.) Ezzel is számtalanszor pórul jártam: ha nem a meghatározott két fix hely egyikére (az egyik kéznél van; a másik biztonságos) teszem, akkor kész, végem van. Lehet, hogy egy-két napba is beletelik, mire megtalálom valamelyik ablakpárkányon, vagy a jó ég tudja hol. :D

Lemértem: a képen látható vasak 8 dkg-ot nyomnak. Szerintem ez nem kevés.
S hány kulcscsomón látni mindenféle fityegőt! A sörnyitótól kezdve az elemlámpán keresztül a kedvenc klub (párt) emblémáján át a prémes állatfarokig. De ehhez végül is semmi közöm.

Most azon fő a fejem, hogy milyen kulcskarikaizét szerezzek a huszonsokéves, közel 190 cm-es fiamnak, hogy ne hagyja el azt a bizonyos egy kulcsot. Egy hónappal ezelőttig rajta voltak a karikán a szüleim házának kulcsai, amire könnyebben lehetett vigyázni, mint az egy szem kis kulcsra. Ajánlottam neki egy kicsi plüss medvét - az volt kéznél -, de kiröhögött...

Valamikor lehetett kapni kulcskarikára fűzhető, hangjelzésre reagáló izéket. Nekem is volt (fütyülni kellett neki, s arra visszajelzett, csak fülelni kellett), de nagyon hamar megadta magát. Azóta marad az önfegyelem.

Ki hogyan van a kulcskérdéssel? ;)
(A cikket beküldte: syria)Növények a házban
Mivel kismama vagyok és nagyon törelmetlen, valamivel kell szöszmötölni, hogy teljen az idő. Régen nagyon sok virágom volt, nővérkémnek (Mariann) köszönhetően. Később sajnos volt aki beleszólt, mit csináljak mit ne, és ez nagyon elkedvetlenített. Most, hogy a... »

Itt van az ősz
Nincs szebb érzés a világon, mint mikor kimegy az ember a természetbe, és hatalmasat szippant a friss levegőből, miközben elfelejt minden problémát! »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.