Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Konyhai fortélyok

Kezdő háziasszonyoknak ajánlom ezt a néhány kipróbált ötletet, gyakorlati hasznos jó tanácsot. Célom az, hogy megkönnyítsem valamelyest a konyhai munkát, segítsek abban, hogy a kész ételek mind jobban meg tudják őrizni az alapanyagok eredeti tápértékét.

Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre, így nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.

Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.

A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.

Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.

A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik. Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúan is panasz nélkül fogyaszthatják.

A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.

A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára.
A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)

Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.

Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.

Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla.
Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.

A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet

Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha előzőleg egy kis finomlisztet szórunk bele

Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.

Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje.

(A cikket beküldte: csorieva)



Kalandozás a francia konyhában
Mivel ez nem egy mindennapi recept és az elkészítés is izgalmasan sikerült, arra gondoltam, hogy megírom cikknek. Így kerekedett belőle az élménybeszámoló, vagyis hogyan készítettük el a burgundi csigát lépésről lépésre. »

Az állatok gyógyító ereje
Talán furcsa ez a cím. Egy ideig töprengtem rajta, hogy milyen címet adjak ennek a cikknek, de úgy gondoltam ez a legkifejezőbb, ami rávilágít miről is lesz most szó. Mert érdemes erről beszélni, megérdemel ez a téma is egy teljes cikket. »




Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.