Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ






Kategória: Süssünk, főzzünk!

Kis reggeli könnyedség – Omlett 2.0

A tojásrántotta, amit mindenki ezerféleképpen készít el. Én egy kicsit továbbgondolt formában tálalom nektek. Mindössze 20 perc alatt igazán jól eső falatokat kapsz. Ha már unod a szendvicseket, és valami többre vágysz, akkor katt!

Valószínűleg sokan vagytok úgy hétvégente, vagy amikor épp több időtök van reggel, hogy jó lenne túlszárnyalni a már ismert szendvicsek gasztronómiai élményét. Ezért fogtam magam, és megnéztem miként lehetne finomítani a rántottámon.

Hozzávalók:

4-5 tojás
Kis tej, ha szereted a tojásban.

Bors
Cayenne bors
1 gerezd fokhagyma
Petrezselyem
Bacon, Sonka, gomba, kolbász – opcionális

A sütős fázishoz:

Reszelt sajt (Edami, Parmezán, Grana Padano)
Paradicsom
Bármilyen hagyma
Elkészítési idő: 20 perc

- Már a kezdő lépéseket sem szabad félvállról venni, tehát minden tojást jól mossunk le lehetőleg meleg víz alatt, majd töröljük szárazra. Hiszen a tojáshéjról feltörésnél bizony
különböző bacik kerülhetnek a tálkánkba.
Plusz érdemes mindig egy külön tálba feltörni őket egyesével, mivel így nem lesz nagy gond, ha záptojással találkozunk.



- Közben a serpenyőnkbe már hevíthetünk egy kis olívaolajat, vagy kókuszolajat/kókuszzsírt. Ezeket a kókuszos dolgokat én ugyanúgy kezelem, mint az olajat. Ki, amit szeret: kockázott bacon, sonka, gomba, kolbász, dobjátok a tűzre és kicsit pirítsátok meg. A felvert tojásba én alapból teszek egy kis fokhagymát, hogy még ízletesebb legyen. Itt megjegyezném a pirított fokhagyma gyorsan keserű lesz, ezért nem javaslom a pirítását. De a tojással elvegyítve teljesen frankó lesz. :)

- Mehet a tojás is a serpenyőbe. Közepes lángon süssétek, nem szabad elkapkodni. Itt van az a pont, amikor jöhet egy kis só, bors, cayenne bors is hozzá. Kicsit pikáns lesz tőle, de nem szabad túlzásba esni a fűszerezéssel.



- A friss hozzávalók a legjobbak, de én ennél a pontnál megszoktam még szórni egy kis fagyasztott petrezselyemmel. A tojást úgy kevergessük a fakanállal, ahogy nekünk szimpatikus, lehet darabosra, vagy hagyhatjuk egyben is. Időközben akár félbe is hajthatjuk. Néha mozgassuk a serpenyőt a biztos odaégés elkerülése végett.

- Elértünk egy fontos lépéshez: Az omlettet nem szabad kész állapotúra készíteni, nagyjából 70%-os állapotban vegyétek le a gázról. A képen is láthatjátok mennyire lágy állagról beszélek.





- A sütőt melegítsük elő 160-180 fokra. Nyúljunk a kerámia szufléformáinkhoz, melyeket kenjünk ki kevés vajjal/kókuszolajjal. 2-3 percre dobjuk be a sütőbe őket, hogy kicsit ezeket is felmelegítsük. Majd szedjünk a tojásból. Annyit, hogy a tetejére még tudjunk tenni egy kis kockára vágott paradicsomot, vagy pár hagymakarikát. Az egészre pedig szórjunk reszelt sajtot. Mindenki ízlésének megfelelően válasszon sajtot, bár én a keményebbeket azért támogatom, mert az nem olvad annyira szét, mint mondjuk egy trappista. Ebben az esetben egy puhább, edamit használtam.



- A formákat légkeveréses üzemmódban, 4-6 percig süssük. A kivételnél csak óvatosan, mert forró lesz a kerámia. Ha van friss petrezselymünk, akkor azt nyugodtan szórjuk rá. Az egészséges táplálkozás mentén maradva, fogyasszatok hozzá teljes kiőrlésű pékárut. :)

Remélem tetszett az első receptem, mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!


(A cikket beküldte: Tomi9046)



Konyhai fortélyok
Kezdő háziasszonyoknak ajánlom ezt a néhány kipróbált ötletet, gyakorlati hasznos jó tanácsot. Célom az, hogy megkönnyítsem valamelyest a konyhai munkát, segítsek abban, hogy a kész ételek mind jobban meg tudják őrizni az alapanyagok eredeti tápértékét. »

Olvasni jó
Egyik reggel, a szokásos net-körútamon - egy hirdetés kapcsán - az egyik könyvkiadó ajánlásainak átnézése közben, lelket melengető felfedezést tettem. Mindig nagyon jó érzéssel tölt el, ha saját gyermekkorom könyvét ismét meglátom valamelyik kiadó portálján. Így volt ez most is. »





Minden jog fenntartva © 2018, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.