Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Szórakozzunk, utazzunk!

Kirándultunk

Szeretünk kirándulni, az ország szép és nevezetes pontjait bejárni. Barátainkkal már évek óta elmegyünk Pünkösdkor egy ilyen túrára, ahonnan lelkileg felfrissülve, élményekkel teli érünk haza. Csodálatos helyeken voltunk és remélem még sok-sok ilyen szép kirándulásban lesz még részünk.

Idén hazánk észak, észak-keleti részét hódítottuk meg. Sok történelmi nevezetességet és kevésbé ismert, de nagyon szép tájat jártunk be.

Megnéztük a muhi csata emlékhelyét, az ónodi várat, Szád várát, az aggteleki és a jósvafői cseppkőbarlangot, a füzéri várat, Hollóházát, Vizsolyt, Boldogkő és Sikok várát, felmentünk Kékestetőre és megnéztük a gyöngyöspatai templomot is mely kívül, belül lenyűgöző látvány.

Egy olyan élménnyel is gyarapodtunk amit férjemmel sokáig emlegetünk majd.


Egy nagy túránk volt a Szád várához, a táj a kilátás lenyűgöző, az út felfelé meredek és fárasztó volt. Megbeszéltük, hogy másik irányban jövünk lefelé, mert semmi látnivalót nem szabad kihagyni.

El is indult kis csapatunk, de én már nem bírtam olyan iramban lefelé menni így leszakadtunk férjemmel, majd rossz irányba fordultunk és eltévedtünk. Telefonálni nem lehetett mivel térerő semmi sem volt. És nálunk turistatérkép se, iránytű se, sőt semmi se volt.

És azt kell mondanom védőangyalok márpedig vannak, mert három segítőkész, kedves embert küldött elénk. Mint később megtudtuk zalaegerszegi turisták voltak. Segítséget kértünk tőlük és útba igazítottak minket sőt vizet is és szőlőcukrot is adtak. Nálunk gyorsabban haladtak, így utolérték barátainkat akik bizony már aggódva kerestek minket. Így az erdész segítségével elénk is jöttek.

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek aki segített és ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Nekik.

Ha sikerül jövőre is eljutnunk egy ilyen szép nagy kirándulásra azért térképet, és iránytűt viszünk magunkkal, ha cserben hagy a lábunk, a technika legalább ilyen alapvető dolgunk legyen :)
(A cikket beküldte: 5arany9)„Kis Brüsszeli Útikalauz Stopposoknak”, avagy „Mi belgák hova álljunk"?
1. rész Előszó A belga főváros ugyan főként arról ismeretes, hogy otthont ad a NATO és az Európai Unió intézményeinek, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mellesleg él itt néhány egymást ki nem állható flamand és vallon is, akik valamilyen számukra is... »

Áprilisi népszokások
Mind szinte minden hónapnak, az áprilisnak is Romulus adott nevet, mégpedig isteni anyjának, Venusnak etruszk neve (Apru) után. Egy római tudós a név eredetét népies etimologizálással a latin "aperire" igére vezeti vissza, aminek jelentése: kinyílni, feltörni,... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.