Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Joghurtitalos flakonból télapó

Ha van otthon kiürült joghurtitalos üveged, egy kis krepp papírod, ollód, ragasztód, akkor pár perc alatt megalkothatod gyermeked segítségével ezt a kis hóembert.

Beköszöntött a december, az időjárás sem túl barátságos, már nem lehet olyan sok időt a szabadban tölteni. Nálunk ilyenkor "kötelező" a kreatívkodás, kislányom szinte minden nap szeretne valamit alkotni, nincs kibúvó számomra. :)

Ezt az ötletet az óvónőktől csentük, egyszerűen kivitelezhető és nagyon kedves kis figura lesz belőle. 5-6 évesek már egyedül is elkészíthetik, ha segítesz a kritikusabb pontokon.


Amire szükséges lesz:
- joghurtitalos flakon: az a jobb, aminek a felső harmadában van egy kis bemélyedés, de a másik fajtából is kivitelezhető
- színes krepp papír
- narancs, vagy piros színes papír
- alkoholos filc
- olló
- ragasztó
- sálhoz valamilyen anyagdarab
- díszítéshez matricák


1. Vágj a krepp papírból egy kb. 15 centi széles csíkot, majd hajtsd félbe!

2. A csíkot tekerd a hóember "fejére" úgy, hogy kb. a fele lógjon túl a flakon szájánál, mert azt a részt bele kell majd tűrni a flakon belsejébe, így ragasztás nélkül is simán a helyén marad.

3. Vágj le még egy darabot a krepp papírból és csinálj belőle egy akkora golyót, ami még belefér a flakon szájába, a begyűrt rész tetejére, hogy szebb legyen. :) Elvileg ezt sem kell beleragasztani, ha elég nagy, akkor beleszorul és rögzíti az alá gyűrt részt is.

4. A színes papírból vág ki egy negyed körcikket. Ebből készül majd az orra. Fel kell tekerned, de ügyelj rá, hogy a vége hegyes maradjon, mint egy répának. Ha szélesebb fele nem lesz egyenes, nem baj, mert utólag ollóval ez a probléma könnyen megoldható. A végén a szélét kicsit ragasztózd meg és nyomd oda, különben széttekeredik az egész - tapasztalat... :)
Az orrot kellő mennyiségű ragasztóval tudod a hóemberre rögzíteni.

5. Alkoholos filccel rajzold meg a szemét és a száját!

6. Valamilyen textilből, lyukas zokniból, vagy szalagból vágj neki sálat, kösd rá!

7. A hóember sapkáját mi öntapadós csillagokkal díszítettük.

Nagyon jól mutat az ablakban, várja a havat. :)
Az ötlet felhasználható akár kisebb ajándék, apróbb csoki kreatív becsomagolására is, mert könnyen kibontható és visszacsinálható.

Ha van kedvetek, készítsétek el ti is!


Kavicsok festése
Keresve sem találunk olcsóbb barkácsanyagot a földön, folóyparton heverő köveknél. Némelyikük önmagában is remekmű: szép a formája, kellemes a tapintása, egyedülálló a rajzolata. Ezekhez vétek lenne hozzányúlni. Vannak azonban olyan kövek is, amelyekre ránézve... »

A könyvek haszna
4-5 éves lehettem, amikor lenyűgözött az anyai nagymamám „ebédlő”szobájában álló, kicsi gyerekként ránézve oltári nagy könyvszekrény, amely roskadásig volt rakva. Két méternél is magasabb, L-alakú, száranként kb. másfél méteres, csináltatott, szép... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.