Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Joghurtitalos flakonból télapó

Ha van otthon kiürült joghurtitalos üveged, egy kis krepp papírod, ollód, ragasztód, akkor pár perc alatt megalkothatod gyermeked segítségével ezt a kis hóembert.

Beköszöntött a december, az időjárás sem túl barátságos, már nem lehet olyan sok időt a szabadban tölteni. Nálunk ilyenkor "kötelező" a kreatívkodás, kislányom szinte minden nap szeretne valamit alkotni, nincs kibúvó számomra. :)

Ezt az ötletet az óvónőktől csentük, egyszerűen kivitelezhető és nagyon kedves kis figura lesz belőle. 5-6 évesek már egyedül is elkészíthetik, ha segítesz a kritikusabb pontokon.


Amire szükséges lesz:
- joghurtitalos flakon: az a jobb, aminek a felső harmadában van egy kis bemélyedés, de a másik fajtából is kivitelezhető
- színes krepp papír
- narancs, vagy piros színes papír
- alkoholos filc
- olló
- ragasztó
- sálhoz valamilyen anyagdarab
- díszítéshez matricák


1. Vágj a krepp papírból egy kb. 15 centi széles csíkot, majd hajtsd félbe!

2. A csíkot tekerd a hóember "fejére" úgy, hogy kb. a fele lógjon túl a flakon szájánál, mert azt a részt bele kell majd tűrni a flakon belsejébe, így ragasztás nélkül is simán a helyén marad.

3. Vágj le még egy darabot a krepp papírból és csinálj belőle egy akkora golyót, ami még belefér a flakon szájába, a begyűrt rész tetejére, hogy szebb legyen. :) Elvileg ezt sem kell beleragasztani, ha elég nagy, akkor beleszorul és rögzíti az alá gyűrt részt is.

4. A színes papírból vág ki egy negyed körcikket. Ebből készül majd az orra. Fel kell tekerned, de ügyelj rá, hogy a vége hegyes maradjon, mint egy répának. Ha szélesebb fele nem lesz egyenes, nem baj, mert utólag ollóval ez a probléma könnyen megoldható. A végén a szélét kicsit ragasztózd meg és nyomd oda, különben széttekeredik az egész - tapasztalat... :)
Az orrot kellő mennyiségű ragasztóval tudod a hóemberre rögzíteni.

5. Alkoholos filccel rajzold meg a szemét és a száját!

6. Valamilyen textilből, lyukas zokniból, vagy szalagból vágj neki sálat, kösd rá!

7. A hóember sapkáját mi öntapadós csillagokkal díszítettük.

Nagyon jól mutat az ablakban, várja a havat. :)
Az ötlet felhasználható akár kisebb ajándék, apróbb csoki kreatív becsomagolására is, mert könnyen kibontható és visszacsinálható.

Ha van kedvetek, készítsétek el ti is!


Virágpréselési ötletek
Virágokat préselni mókás és nagyon könnyű! Egyáltalán nem igényel drága befektetést, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Amire szükséged lesz: gyönnyörűséges virágok, papír és száraz meleg. »

Nem tudok nélkülük élni...
Az én történetem szomorkás, de bízom benne, hogy minden rendbe jön és egyszer szerencsém lesz. Ez a cikk a kutyusok iránti érzéseimről, és az elmúlt eseményekről szól. 1 éves voltam, amikor a szüleim bemutattak a papámék Német Juhászának, Cézárnak. Ő is 1 éves... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.