Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Joghurtitalos flakonból télapó

Ha van otthon kiürült joghurtitalos üveged, egy kis krepp papírod, ollód, ragasztód, akkor pár perc alatt megalkothatod gyermeked segítségével ezt a kis hóembert.

Beköszöntött a december, az időjárás sem túl barátságos, már nem lehet olyan sok időt a szabadban tölteni. Nálunk ilyenkor "kötelező" a kreatívkodás, kislányom szinte minden nap szeretne valamit alkotni, nincs kibúvó számomra. :)

Ezt az ötletet az óvónőktől csentük, egyszerűen kivitelezhető és nagyon kedves kis figura lesz belőle. 5-6 évesek már egyedül is elkészíthetik, ha segítesz a kritikusabb pontokon.


Amire szükséges lesz:
- joghurtitalos flakon: az a jobb, aminek a felső harmadában van egy kis bemélyedés, de a másik fajtából is kivitelezhető
- színes krepp papír
- narancs, vagy piros színes papír
- alkoholos filc
- olló
- ragasztó
- sálhoz valamilyen anyagdarab
- díszítéshez matricák


1. Vágj a krepp papírból egy kb. 15 centi széles csíkot, majd hajtsd félbe!

2. A csíkot tekerd a hóember "fejére" úgy, hogy kb. a fele lógjon túl a flakon szájánál, mert azt a részt bele kell majd tűrni a flakon belsejébe, így ragasztás nélkül is simán a helyén marad.

3. Vágj le még egy darabot a krepp papírból és csinálj belőle egy akkora golyót, ami még belefér a flakon szájába, a begyűrt rész tetejére, hogy szebb legyen. :) Elvileg ezt sem kell beleragasztani, ha elég nagy, akkor beleszorul és rögzíti az alá gyűrt részt is.

4. A színes papírból vág ki egy negyed körcikket. Ebből készül majd az orra. Fel kell tekerned, de ügyelj rá, hogy a vége hegyes maradjon, mint egy répának. Ha szélesebb fele nem lesz egyenes, nem baj, mert utólag ollóval ez a probléma könnyen megoldható. A végén a szélét kicsit ragasztózd meg és nyomd oda, különben széttekeredik az egész - tapasztalat... :)
Az orrot kellő mennyiségű ragasztóval tudod a hóemberre rögzíteni.

5. Alkoholos filccel rajzold meg a szemét és a száját!

6. Valamilyen textilből, lyukas zokniból, vagy szalagból vágj neki sálat, kösd rá!

7. A hóember sapkáját mi öntapadós csillagokkal díszítettük.

Nagyon jól mutat az ablakban, várja a havat. :)
Az ötlet felhasználható akár kisebb ajándék, apróbb csoki kreatív becsomagolására is, mert könnyen kibontható és visszacsinálható.

Ha van kedvetek, készítsétek el ti is!


Szappanöntési praktikák
Már nagyanyáink is öntöttek szappant. Miért ne önthetnénk mi is a mai modernebb technikákkal? Saját használatra, vagy például karácsonyi ajándékként is remek. Elehtnek egyszínűek is, de hordozhatnak jelentést is, attól függően, mit teszünk a belsejükbe. Szükség... »

Tudtad-e?
Tudtad-e, hogy nem csak egyfajta ibolya létezik? Pedig így van ez, 23 nemzetsége és közel 1000 fajtája létezik, de nálunk nem mindegyik él és néha nem is mindegyik ibolya, hanem inkább árvácska. Ezek kis tesók egymással egy nemzetségbe tartoznak. Néhányukat megismerheted. »

Minden jog fenntartva © 2020, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.