Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Ügyeskedjünk!

Itt van az ősz

Nincs szebb érzés a világon, mint mikor kimegy az ember a természetbe, és hatalmasat szippant a friss levegőből, miközben elfelejt minden problémát!

Sajnos városi panellakók vagyunk, de a közelünkben van két csodás park, amely tele van csodaszép "égig érő arany fákkal".
Én minden alkalommal készítek valami jelképes díszt, mint például karácsonykor adventi koszorú, vagy húsvétkor kis tojásos barkaágak.
Úgy gondoltam, miért ne lehetne valami szép őszi asztaldíszem.

Éppen dolgom akadt a városközpontban, férjem vitt be. De úgy éreztem, hazafelé sétálnom kell.
Mikor a park mellett haladtam el, magával ragadott a szépsége. Rögtön az jutott eszembe, ez nekem kell. Haza szeretném vinni.
Persze ez nem úgy megy, hogy fogom a csodás Gubody parkot és beteszem a nappaliba.
De egy részét miért ne?
Visszaszaladtam egy közeli kisboltba, vettem egy fonott kiskosárkát és egy aranyos őszi figurát. Szinte rohantam a parkig nem törődve senkivel és semmivel. Mint egy kislány, ki Tündérországban jár, úgy éreztem magam. Nem a járdán sétáltam, hanem az avarban, nem törődve azzal, hogy sáros lesz a cipőm, vagy vizes a nadrágom szára a délelőtti friss párától.
Néztem a millió színben pompázó hulló faleveleket. A fák az egekig értek.
Egy szatyorba rengeteg színes levelet gyűjtöttem, illetve a falevelek alól a sokféle formájú és színű gesztenyét és makkot. Szinte minden fának megérintettem a törzsét. Legszívesebben átöleltem volna őket.
Órákat töltöttem el a legtökéletesebb díszeknek valók felkutatásával, de mindegyik tökéletes volt a maga kis szépségével vagy hibájával együtt. Hazaérve mindent az asztalra készítettem, és gondosan a kiskosárba helyeztem. Munkámmal teljesen meg voltam elégedve és férjemnek is nagyon tetszik.
Este mikor fáradtan hazaérünk a munkából és leülünk a nappaliba megpihenni, csodás érzés tölt el minket, hiszen a nappali közepén Nekünk is van egy saját Gubody parkunk, ha nem is az egész legalább egy része!
Pár száz forintból és a természet szépségéből nagyon szép lakásdíszt lehet készíteni.
Mindig amikor ránézek eszembe jutnak azok az órák, amiket a csodás kisparkban töltöttem. Ilyenkor mindig elmosolyodom, és arra gondolok, észre sem vesszük azt a rengeteg természetes szépséget, ami körülvesz minket...
Remélem lesz olyan, aki kedvet kap és lemegy a kertbe, vagy kimegy a parkba és otthonosabbá teszi a lakását a természet csodáival.
(A cikket beküldte: kriszti0430)Adventi naptár – akár az utolsó pillanatban is
Alkotni jó. Örömöt szerezni még jobb! A saját készítésű ajándékban ott van a szíved és ott van Veled minden pillanatban az is, akinek készíted! Hiszen rá gondolsz és elképzeled ezerszer is örömét. Egy ötlet, ami ötletrohamot indíthat benned! A lehetőségek... »

Ilcsi Mama 2013. évi időjárás előrejelzése - tél/tavasz
Kedves Barátaim és Ismerősök! Több évtizede kapjátok meg tőlem - az év első hetében, - ajándékként az időjárás előrejelzés leírást, főleg azért, hogy a szabadidő eltöltésére a legjobb időket tudjátok ez évben is előre megtervezni. Az előjelzésem - mint mindig-... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.