Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Hobbi- és háziállatok

In memoriam "Rumelige"

Életem egyik nehéz időszakában került hozzám, egy 5-6 hetes GYÖNYÖRŰ, IMÁDNI való igazi lusta kandúr.
Ő az akit még hat hónap után is várok haza. Várom-várom, de ő nem jön. Ma már eljutottam odáig, hogy tudok írni róla. Beszélni még nem...


Gyerekkorom óta mindig volt macska a háznál.
Linda lányom 2 évesen, a bicikli gyerekülésében, 7-8 km-en át ölben hozta haza a világ legrondább macskáját (Micike, és anyamacska volt). A katonák terepszínű ruhája hozzá képest egyszínű. 16 évig volt velünk, amit szegény átélt a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. Vele egy időben jött egy "kóbor" fekete kandúr (Kormos) a házhoz. Imádni való párt alkottak!
Volt olyan, hogy a Kormit befogták, 6 hónap után 4 foggal kevesebbel jött haza.
Ennyit, nagy vonalakban az előzményről.
Imádom a macskákat, akkor éppen az az időszak volt, hogy köszönhetően a "JÓ SZOMSZÉDOKNAK" nem volt cica a háznál.
2006. október 4-én vittük a férjemet kórházba, csípőprotézis műtétre (16 év várakozás után).
Aznap este a lányom, vejem beállított egy fekete "szőrcsomóval". Rögtön "szerelmesek" lettünk egymásba.
Az az időszak amúgy is ZŰRÖS volt a családunk életében, férjem kórházban, fiam (rendőr) Pesten a tüntetőkkel, lányom alkalmi munkán (frissen végzett főiskolás).
Ellenségemnek sem kívánom azt az időszakot.
Ébresztő 5 óra, vasalás, kaja készítés, zuhanyzás, rohanás a tejért (boci tejet hordunk háztól), boltba - kenyér, újság + amit még apa kért - 8 órára meló, 14 indul a vonat. Este (akkor építették a vasútvonalat), ha szerencsém volt a 40 perces utat másfél-két óra alatt megtette a vonat. Hazaértem este kilenc - fél tíz tájban. Gyönyörűségemnek, RUMLIS (becenevén: Rumelige) az előszoba volt "kijelölt" felségterülete. Balra: macskakosár, WC. Jobbra: tejes, vizes, aszpikos, száraz tál.
Este ahogy hazajöttem övé volt a lakás, finoman fogalmazva: "a hátsómból ki sem esett". Ha leültem (vártam, hogy a kaja kész legyen, a mosógép is befejezze a dolgát) ugrott az ölembe. Ha véletlen 5 előtt ki kellett mennem akkor "könyörgött", engedj be, természetesen beengedtem.
Bálint amikor hazajött a kórházból (3 hét után) a "fejét" majd keresztül ugorta. Részben azért, mert ő éjszaka járkál (eszik-iszik-pisil), én ha alszom, ágyat, lepedőstől, matracostól vihetik. Rumlis minden megmozdulására "rítt", engedj már be.
Ezért ki lett telepítve a garázsba. Úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, kosarastól, almostól, kajástól. A kitelepítés csak éjszakára szólt, mikor mentem dolgozni rögtön szólt: a Rumlist engedd be.
Amikor beteg voltam, jött, feküdt rám, mellém, ahol érezte a bajt. Hajlamos vagyok a hörghurutra, képes volt napokon keresztül a mellkasomon feküdni. Bálint ki akarta tenni, neki fordult.
2009 januárjában műtötték a jobb térdem, 2011 áprilisában a bal térdem, nem lehetett mellőlem megmozdítani. A műtött térdemen feküdt keresztben.
2011. november 22-én (31. házassági évfordulónkkor) este kikéredzkedett, reggel már nem jött elő. Hiába hívtam, cicogtam.
Hat hónapja minden reggel várom, hogy mikor tépi a szúnyoghálót az ajtón.
Igaz a lányoméktól kaptam egy "új" kandúrt, ő a "Lidérc", de ő nem a Rumlis.
Tudom sokan megmosolyognak, hogy lehet egy macskához így ragaszkodni. Lehet, nagyon-nagyon lehet.
(A cikket beküldte: cseteica)Harc az életért... Segélykiáltás egy cicától
Hajléktalan cicák segélykiáltása Fázom. Nagyon fázom. De én szerencsés vagyok, mert pár társammal összebújhatok. Melegítjük egymást. Vagy ez nem is szerencse? Hisz’ olyan nagyon sokan vagyunk idekint, a szabad ég alatt, gyötrelmes halálra ítélten. Most jó,... »

Adventi naptár tippek
Hány nap van még karácsonyig? December elsején megindul a visszaszámlálás. A boltokban pár száz forintért kapható a kis csokikat rejtő adventi naptár, de aki kreatívkodni szeretne, bátran nekifoghat az ötletei megvalósításának. Számtalan lehetőség van, bizonyára... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.