Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb cikkek

Ilcsi Mama 2012. évi időjárás előrejelzése - nyár

Az előjelzésem - mint mindig: Népi megfigyelések, népi regulák alapján, és főleg - csillagászati szempontból - a „HOLD, mint a második fővilágosítónk” holdciklus fázisainak, figyelembe vételével, és nem utolsó sorban több évtizedes saját megfigyeléseim alapján készült.

Június
NAPISTEN hava.
Szemet-növelő.

Jelmagyarázat:
● = Újhold
Ď = első negyed (növekvő hold)
O = holdtölte (telihold)
© = Utolsó negyed (csökkenő hold)

4-én O
11-én ©
19-én ●
27-én Ď

Június elején is, a meleg napok mellett, még a délutáni esti órákban, záporokkal - zivatarokkal tarkított napoké a főszerep, de ekkor már gondolhatunk a jó kiránduló nyaraló időkre.
4-től, már megnyugszik az idő. Meleg napos napokkal közeleg a nyár.
8-a, környékén egy kisebb hidegfront hatására csökkenhet ugyan a levegő hőmérséklete, ekkor több helyütt eső, akár még jégeső is lehetséges, de a követő napokon továbbra is, főleg napközben a jó meleg nyári idő megmarad. Majd a felmelegedés következtében,
13-tól, főleg a kora esti órákban és éjjel, dörgés - villámlással kísért vihar is megérkezik.
Zápor-zivatarral, néhány helyen, akár még jéggel is - szintén árvízveszéllyel járó - nagy mennyiségű eső, zúdulhat több településre. Napközben azonban élvezhetjük a szép Júniusi jó időt.
18-tól aztán megfordul az időjárás. Ekkor a reggelek még kissé hűvösek lehetnek, de a nappalok, már ismét zavartalan, igen jó nyaraló időt tartogatnak számunkra. Csupán a hónap utolsó napjaiban, lehet - főleg éjjel - viharral kísért futó zápor.

Július
ÁLDÁS hava.
Érlelő.

Jelmagyarázat:
● = Újhold
Ď = első negyed (növekvő hold)
O = holdtölte (telihold)
© = Utolsó negyed (csökkenő hold)

3-án O
11-én ©
19-én ●
26-án Ď

Július eleje is igen jó nyaraló időnek ígérkezik. Esetleg 2-4-ig, lehet az országban elszórtan viharos széllel kísért késő délutáni, vagy hajnaltájéki eső. De még mindig a jó meleg, nyaraló idő a jellemző.
10-től - főleg a délelőtti órákban - még mindig többnyire meleg napos lehet az idő, késő délutántól viszont, már gyülekeznek a gomolyfelhők, főleg 13-tól lehet dörgés, villámlással társult nagy mennyiségű zápor- zivatar, még a jégverés sem kizárt.
Ezek a napok is az ár- és belvíz veszélytől lehetnek hangosak.
20-tól, a reggelek már kissé hűvösebbek, de a nappalok még mindig jó nyaraló időt ígérnek. Számtani kell azonban, ekkor tájt is, hogy több helyen, a délutánok és az éjjelek bőséges esővel tarkítottak lehetnek egészen 24-ig.
Július 25-től, a hőmérséklet is, csökkenhet, ismét a derengő, bárányfelhős, változó hőmérsékletű, napos - napok váltakozásai, veszik át az uralmat. Majd ugyan, három-négy napon keresztül változékony időre lehet számítani, amikor ismét viharral helyenként,
Zuhogó esővel kísért órák lehetnek, de ez már júliusban szinte az utóbbi évek során megszokott. Ez az időszak is, még igen csak jó meleg időnek tekinthető a hónap végéig.

Augusztus
ÚJKENYÉR hava.
Csépelő.

Jelmagyarázat:
● = Újhold
Ď = első negyed (növekvő hold)
O = holdtölte (telihold)
© = Utolsó negyed (csökkenő hold)

2-án O
9-én ©
17-én ●
24-én Ď
31-én O

Nagyon meleg idő folytatódik még augusztusban is.
8-14-ig. Ekkor lesznek a legcsodálatosabb, csillaghullató nyári éjszakák. Gyönyörködhetünk az „égi tűzi játékban” a meteorrajok vonulásával a hulló csillagokban.
Azonban ebben az időben 7-9-án, már nem lesz zavartalan a napsütés, sok helyütt, gyülekeznek sötét gomolyfelhők, sok villámcsapás kapcsolódik általában ezekhez, az augusztusi napokhoz. Ugyan is az évnek ebben a szakaszában nem csak a csillaghullás, ha nem a villámlás és a mennydörgés is igen gyakori.
16-tól, csupán a reggeli órák lehetnek kissé hűvösebbek, de még továbbra is, napközben jó meleg időre lehet számítani.
25-től még mindig meleg nyári augusztusé a főszerep. Napközben még továbbra is, jó idő várható. Egy kisebb hidegfront csak egy kis enyhülést, varázsol a vakító napsütésben.
Ennek következtében 30-31-én, helyenként, párórán keresztül tartó, viharral kísért nagy mennyiségű eső jelenthet csak gondot.
Abból a szempontból is érdekes ez az augusztus hónap, mert 2-án és 31-én is, két teliholdban is gyönyörködhetünk.

A 2012. évi időjárás előrejelzést - Üdvözlettel és szeretettel ajándékként - küldöm mindenkinek: 7 X-en túli: Ilcsi Mama.
Budapest. 2012. január. 7.
(A cikket beküldte: Ilcsi Mama)Környezetkímélés otthonunkban
Világkonferenciák, nemzetközi együttműködések, környezetvédelmi mozgalmak dolgoztak és dolgoznak ki programokat, hogy emberhez méltó környezethez való jogunkat gyakorolhassuk. Ezek a programok, mint ahogy a nevük mutatja nemzetközi összefogás eredményei, azaz... »

Témakarika - Almádi - gyermekkorom legkedvesebb nyarai
Nyár. Erről a szóról gyermekkorom jut eszembe, és a gondtalan és végtelen vakáció Balatonalmádiban, a picike családi házikóban. Szeretném most veletek is megosztani ezeket a kedves emlékeket, hogy milyenek voltak, hogyan is teltek a balatoni nyaralások. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.hobbiesotthon.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) hobbiesotthon.hu | WebMinute Kft.